ventilatori se vrte,ali nema nikakvih zvukuva koje bi matična trebala proizvesti,nema slike nema tona.
Da li je to znak da je matična vrisnula ili ?
To mi se već znalo događati pa proradi .
ventilatori se vrte,ali nema nikakvih zvukuva koje bi matična trebala proizvesti,nema slike nema tona.
hm... da je matična ili tako nešto onda bi pištaljka na matičnoj pištala nekakav kod... ja bi rekao napajanje...
ili napajanje ili memorija (znam, trebalo bi pištat al neće svaki put!)
O čemu vi pričate???
Zar matična vrišti???
Napajanje najvijerovatnije nije u pitanju jer da je mislim da ga nebi mogao uopče upaliti.Sad ili je memorija ili proc.
Preporučam ti da(ako imaš)da izvadiš jedno po jedno i staviš rezervne dijelove i tako ukloniš sumnju u neku komponentu.
O čemu vi pričate???
Zar matična vrišti???
Da bi sam uradio dijagnostiku potrebno je imati ili posuditi kljucne kompatabilne komponente primarno: CPU, RAM, VGA, NAP ( u iznimnim situacijam ), te ih mjenjati i vidjeti sta se desava, a ako neznas kako se to radi najbolje je to prepustiti iskusnijem prijatelju ili servisu.
Pistanje maticne ploce poradi dijagnostike zvukovima koje proizvodi pretpostavlja da je u kontrolnom pin header-u utaknut maleni zvucnik ili da je isti zalemnjen na maticnu plocu.
Proc,je 100% i meni se dogadalo,kad igram cod,sam odjednom tipkovnica,mis,monitor,sve crkkne,neko vrijeme ga nisam mogo ni upalit (upalim ga a neradi monitor itd ...)kazem ti,sigurno je proc,ocitaj mu temp,ako je preko 60 nosi ga u vemil ili neznam gdje,probaj ocistiti cooler ili kupiti nekakav jaci,ja sam to napravio i sad sve radi
ma lupi memtest. mema je 100% znam iz iskustva.
Meni je krepalo napajanje a snjim i matična i procesor. 

U 4 mj. radio je bar 3.5 mj.
,to mu je bila smrtna osuda.
Ako ti je napajanje noname kao i meni što je bilo, onda ti je ono najvjerojatnije krepalo.
Al nisam 100% siguran
mem garant....da je proc nebi se palio. da je napajanje nebi se palio. da je mat 95% slucajeva place (
),
da je RAM nema slike a sve radi kako treba (znam sve to iz iskustva),
ostalo ti jos graficka i monitor
ma ljudi ovdje pricaju svasta... svatko trubi svoje... ja mislim da ti je otisla maticna, jer da je bilo sta drugo otislo onda bi kad upalis komp trebo cut onaj beep...
ma ljudi ovdje pricaju svasta... svatko trubi svoje... ja mislim da ti je otisla maticna, jer da je bilo sta drugo otislo onda bi kad upalis komp trebo cut onaj beep...
Evo zvukova za dijagnostiku koji mogu pomoći :
No Beeps Short, No power, Bad CPU/MB, Loose Peripherals
One Beep Everything is normal and Computer POSTed fine
Two Beeps POST/CMOS Error
One Long Beep, One Short Beep Motherboard Problem
One Long Beep, Two Short Beeps Video Problem
One Long Beep, Three Short Beeps Video Problem
Three Long Beeps Keyboard Error
Repeated Long Beeps Memory Error
Continuous Hi-Lo Beeps CPU Overheating
na starom kompu me zeza memorija, jedna plocica od 128mb. i kad ju stavim na maticnu isto se događa kao i autoru teme, komp se upali, ventilatori rade a slike nema ne cuje bip, niti zvukovi za greške. cim izvadim tu jednu plocicu komp radi najnormalnije.
tako da ipak mislim da je mem. treba odvrtiti memtest i onda si siguran.
Ako nisi nesto fizicki pokidao, resetiraj CMOS, izvadi kabal iz uticnice zida, izvadi procesor i memoriju, vrati kabal nazad, startaj komp, da se resetiraju postavke, ponovno izvadi kabal iz uticnice, vrati sve nazad i trebalo bi raditi, "pastu moras ponovno staviti na procesor", i napomena ako nisi vican ovom zovni nekog tko zna!