Dijeljenje svojih uradaka s drugima izdvojena tema zaključana tema

poruka: 1
|
čitano: 21.840
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
moderator
offline
Dijeljenje svojih uradaka s drugima

Ako ste napravili kakav programčić i želite ga podijeliti s ekipom na forumu, a niste/ne želite/ne možete ga uploadati na neki svoj server ili biblioteku programa, postoje izvrsne besplatne alternative, koje vam daju koji gigabajt besplatnog prostora, mogu vam se integrirati u same Windowse kao mapa na tvrdom disku i, ono najvažnije, možete u poruku na forum copy&pasteati direktni link do svojeg uratka, bez da forumaši moraju čekati na odbrojavanje kao na servisima poput rapidsharea, uploading.com, hotfilea...:

 

  • https://www.dropbox.com/ (preporuka - inicijalno 2 GB besplatnog prostora, direktni link na uploadanu datoteku, ekstenzija za Windows Explorer kod koje imate mapu My Dropbox na disku i sve što iskopirate u nju, automatski se uploada na server i sinkronizira s vašim drugim računalom na kojem je instaliran Dropboxova ekstenzija, ako ga imate)
  • http://www.box.net/ (inicijalno 1 GB 5 GB besplatnog prostora, link vodi na stranicu na kojoj treba kliknuti na Download, ali nema odbrojavanja)
  • http://www.wikiupload.com/ (maksimalna veličina datoteke 5 GB, datoteke se brišu ako ih neko vrijeme nitko ne downloada)
  • http://www.speedyshare.com/ (upload datoteke do 200 MB)
  • http://windowslive.com/online/skydrive/ (kaže Captain_soap_McTawish: Postoji način dijeljenja datoteka sa drugima putem windows skydrivea. Datoteke se moraju uploadati u mapu javno ili urediti dozvole neke druge mape. I osoba samo uđe u mapu javno i kopira url od stranice te stavi na forum. Potreban je windows live account. Dostupno je 25 GB prostora. Vrlo je korisno za nekoga tko ima live account jer ne treba ništa instalirati na računalo, sve se odvija u browseru, a moguć je uploadati dadoteke putem drag & drop pristupa; dostupna je i desktop aplikacija)
  • http://www.mediafire.com/ (kaže drnde, koji ga stalno koristi i fantastično mu radi: pri koristenju free accounta (nije potreban acc da bi se koristio) jedino ogranicenje je velicina file-a od 200mb, download i upload su brzi i nema nikavih cekanja; s druge strane, Deus ex machina se požalio na taj servis: "iz cista mira obrisao 30ak MB podataka, tj. pretty much sve sto sam imao uploadao gore... osobne slike, CV, dokumente, saveane pozicije... ostavio je samo prazne foldere. Poslao sam 3 maila upita o tome sto se dogodilo - ni glasa od njih.")
  • Forumaš Jeronim je poslao info za wikiupload.com i speedyshare.com i ujedno kaže za speedyshare.com: dobije se link na stranicu na koju se terba otic i onda kliknit download da bi pocelo skidanje ali ukoliko onaj tko postavlja link ode na tu stranicu pa klikne copy link location i pasta taj link onda ide odma download. Ista tehnika se može primijeniti i na www.box.net-u, a možda i na neke druge.
  • http://uploadingit.com - kaže Ivan M.: Nije direktan download, ali barem nema odbrojavanja. Dobije se 10 GB prostora, 10 GB dnevni bandwidth, upload datoteke do 200 MB maksimalno i ima jako jednostavno sučelje
  • http://zippyshare.com/ - stranica koju munjovoz svakodnevno koristi u razmjeni sa kolegama > 200 mb limit, ako upload sliku, da ti više različitih opcija linkova i mogućnost pregleda dotične slike na webu, ako se file-ovi ne skidaju neko vrijeme, dotični link se obriše, netreba nikakav account, samo se uploada i baci link gdje treba, ne može bit jednostavnije
  • http://ifile.it/ - kaže APazinjanin: Gigabajt po datoteci maksimum (i za neregistrirane i za registrirane, nema limita prostora). Bandwith unlimited ali može postati sporo ako jako puno usera skida jer svi dijele bandwith.Kod neregistriranih uploada, datoteke se brišu nakon 10 dana.Kod registriranih po ovom pravilu:100-300 days after last download for files below 100MB, 50-150 days after last download for files above 100MB... 
  • http://www.datafilehost.com/ - F1-IVO kaže nije loš za manje datoteke do 100mb i ne treba čekati na download niti postoji naporna captcha :)

 

-----------------------------------------------------

Nemojte više uploadati datoteke na servise na kojima treba čekati pola minute-minutu (poput spomenutih rapidsharea, uploading.com, hotfilea...), koje možda imaju i hrpu reklama i popupova, kod kojih treba ukucavati captcha kod - ne garantiram da takve teme/poruke neće biti brisane.

 

Ako znate za još neki dobar, a besplatni servis za dijeljenje datoteka, pošaljite mi privatnu poruku pa ću ga dopisati.

 

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.5.2012 16:36 (mbaksa).
 
59 0 hvala 57
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice