Kako ste počeli s programiranjem?

poruka: 154
|
čitano: 13.739
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 mjeseci

1. C++, pomalo, petlje su mi bile vrh :).
2. HTML

3. C i C++ ispočetka, u C++ sam naučio OOP.

4. PHP, puke osnove.

5. C# i ASP.NET
6. T-SQL

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 13:18 (royalhero).
3 godine

počeo u srednjoj, učili QBasic pa s njega prešao na VBasic pa opet u srednjoj učili C, pa ASP pa s ASP-a na PHP, usput naučio JavaScript

2 godine

Počeo u osnovnoj sa QBasicom.

Onda se ohladio do srednje, tad sam počeo C.

Pasivno sa srednjom, u slobodno vrijeme učio/učim HTML/CSS + PHP + Javascript

Danas, još malo u srednjoj, učim Python.

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
6 mjeseci

Prije osnovne prepisivao basic kod u neku staru kantu bez kazetofona. Tijekom osnovne malo qbasic na 286ici, natjecanje u sklopu informatike. Srednja u pocetku nista a onda sam u 2. razredu poceo mlatit po VB-u vjerojatno najvishe iz dosade, kao za maturalni rad. Tada nisam imao internet. VB sam svladao potpuno samostalno uz pomoc MSDN-a koji je s njime dosao. Neke sam naredbe doslovno pogodio jer mi se nije dalo kopati po helpu. Kada sam dobio internet pronasao sam grupu VB mahera. U to vrijeme vjerovali ili ne VB je bio najkoristeniji jezik. A maheri su bili pravi maheri. Znalo se tocno gdje i zasto VB steka i kako se to moze premostiti. Peglalo se po win32 apiju 0-24, znalo COM u detalje...

Bilo je to prije desetak godina. Kada sam presao na druge jezike prozvakao bi ih u roku par tjedana. Danas programiram sto god zelim i u cemu mi se sprdne, poznavao jezik ili ne poznavao.

Ali uvjek se razalostim kad ekipa ruzno prica o VBu. I sve te predrasude o VB programerima... VB je divan jezik za pochetnike. Sintaksa je puno chitljivija za nekoga tko se prvi puta srece s programiranjem. Poslije che vam isprva druge sintakse izgledati ruzno, medjutim poslije je lako kada jednom zagrizete. VB nece od programera napraviti idiota ali nece bome ni od idiota napraviti programera. Chuda se nazalost ne desavaju.

Jedan poznati informatichar, ne sjecham se vishe imena je jednom rekao da postoje samo dvije vrste programskih jezika. Oni o kojima se stalno prigovara i oni koje nitko ne koristi.

Nekada je glavna zamjerka VB-u bila potreba za runtime modulima od 6mb. Danas imamo .net od ni neznam vishe koliko stotina.

Pa su prigovarali za variant tip podatka koji danas postoji u ovom ili onom obliku u svim modernijim jezicima i nitko se ne zhali. Kolegi koji je spomenuo da je potrebno chudo da bi se varijabla deklarirala kao int reci cu "dim i as integer". Da, uopce nije tesko - varijant je ocito osmisljen za takve poput tebe.

Pa vele stariji VBi nisu bili potpuno objektno orjentirani (.net je potpuno OOP). I nisu ali osobno sam radio plugin arhitekture u VB5. Ok, trebalo je malo cheprkat po IDL-u. Nije da mi je stetilo. Stovise...

A danas kad je sve isti k u tom vrazjem .net-u opet svi peglaju po VB-u. Nevjerojatno.

Ugl. nemojte me ljutit :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 1:46 (xin).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice