Pristup SQL EXpress bazi iz VB.NET EXpress

poruka: 4
|
čitano: 4.679
|
moderatori: Danny_HR, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Pristup SQL EXpress bazi iz VB.NET EXpress

Zanima me da li se uopce moguce spojiti iz Visual Basica Express (05 ili
08) na bazu koja se vrti na SQL Serveru Express?

Koliko vidim Express alati se ne mogu spajati direktno na bazu podataka
koja je na aktivnom SQL Serveru, nego samo na datoteku gdje je spremljena
ta baza. A kako je ta datoteka koristena od strane SQL Servera, onda joj NE
mogu pristupiti iz VB-a (Data>Add new Data Source>Database...).

Tj. zasad uopce NE MOGU pristupiti bazi iz VB Expressa! Kako rijestiti ovaj
problem, i dal je to opcenito u svim Express alatima tako ili samo kod
mene? Kako se iz Express alata pristupa bazi na SQL Serveru?

 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
RE: Pristup SQL EXpress bazi iz VB.NET EXpress

Trebalo bi moći bez problema. Ovaj vikent sam spojio Visual C# Express 05 i SQL Serveru Express bez problema. Nemam pojma ovako napamet posto na poslu imam regularni sql server 2005 i  VS 2005 pogledam od kuće. Mislim da je nekakava sitnica. Jel se možeš regularno spojiti preko Sql menagment studija na svoj server. Probaj to isto.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2009 12:30 (Gajotres).
10 godina
neaktivan
offline
Pristup SQL EXpress bazi iz VB.NET EXpress

TCP/IP treba se manualno enableati i postaviti port (standardno) 1433 u SQL Server Configuration Manager.

 

Koliko znam u expressu nema dataset templateova i sql query buildera(možeš korisiti zamjenski iz SQL Server Management Studio)

 

Većina wizarda su samo pripomoć...

 

using System.Data.SqlClient;

 

public partial class Form1 : Form {

    public Form1() { InitializeComponent(); }

    SqlConnection conn = new SqlConnection("user id=user;password=pwd;data source=127.0.0.1;initial catalog=databaseName;");

    SqlCommand cmd = new SqlCommand();

    SqlDataAdapter adapter = new SqlDataAdapter();

    DataSet dataSet = new DataSet();

    private void Form1_Load(object sender, EventArgs e) {

        cmd.Connection = conn;

        cmd.CommandType = CommandType.Text;

        cmd.CommandText = "SELECT * FROM Table1";

        adapter.SelectCommand = cmd;

        adapter.Fill(dataSet);

    }

}

 

ako pomaže C#....

 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
RE: Pristup SQL EXpress bazi iz VB.NET EXpress

staviš na formu sqldatasource...podesiš konekciju ->  odabereš server...vrstu autorizacije...ako baza nije prikačena na server, odabereš opciju attach...a ako jest connect...i to je to...wizzard te kroz sve vodi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice