Program sa excelom

poruka: 9
|
čitano: 1.467
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Program sa excelom

Pozdrav svima!

Molio me danas jedan prijatelj da mu napravim neki program za posao, koji bi bio dosta jednostavan, a komunicirao bi sa Excellom. Trebalo bi omogućit odabir stavke (vozača), automatsko dodjeljivanje drugih stavki (kamiona i kontejnera koji su slobodni), sve to zapisati u tablicu u Excellu, i omogućiti ispis. No, ja ne znam kako povezati program sa excellom, pa ako netko zna neka mi se javi na pm.

Prijatelj je izradu programa spreman i platiti.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
3 godine
neaktivan
Program sa excelom

Ako je tako jednostavno onda neka koristi VBA i Access platformu . . . Mislin da tamo se komunicira sa Excelom, ali ako ne onda je import u Access bazu samo dva klika mišem!

2 godine
RE: Program sa excelom
Luuka kaže...

Pozdrav svima!

Molio me danas jedan prijatelj da mu napravim neki program za posao, koji bi bio dosta jednostavan, a komunicirao bi sa Excellom. Trebalo bi omogućit odabir stavke (vozača), automatsko dodjeljivanje drugih stavki (kamiona i kontejnera koji su slobodni), sve to zapisati u tablicu u Excellu, i omogućiti ispis. No, ja ne znam kako povezati program sa excellom, pa ako netko zna neka mi se javi na pm.

U dialogu Add new data source odabereš ODBC i tu excel file, tada će ti se pojaviti prozor u kojem nađeš svoju excel datoteku i to je to.

4 godine
moderator
Joco55 kaže...
Luuka kaže...

Pozdrav svima!

U dialogu Add new data source odabereš ODBC i tu excel file, tada će ti se pojaviti prozor u kojem nađeš svoju excel datoteku i to je to.

Vidis, to mi uopce nije palo na pamet. Koristenje ODBC-a znaci da moze program napraviti prakticki u bilo kojem programskom jeziku/razvojnoj okolini koja podrzava ODBC pristup bazama podataka - a mislim da takvih ima mnogo.

3 godine

Ne pratim vas baš... a ovo bi (koliko sam skužio frnda) trebalo omogućit, nakon odabira tog što treba, kreiranje excel dokumenta sa tablicama, i printanje istih. Nije mi niš previše reko, ako netko zna kako bi se nešto takvo napravilo, neka me kontaktira preko pm-a pa ga spojim sa frendom.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
4 godine
Program sa excelom

OK, ali ako mu netko napravi "pravu" aplikaciju (desktop ili web, svejedno u ovom trenu) zasto bi onda radio izvoze u Excel? i od tamo ispisao?

zasto ne ispis iz same aplikaicje?

uglavnom, zasto je Excel u igri? bas "MORA" biti li je to samo necija zelja/ideja/prijedlog?

2 godine
Program sa excelom

BTW umjesto ODBC-a možeš koristiti excell interoop.

Add Refference i pod tabom Com odabereš Microsoft Excell Object Library.

Ovo ti je kompliciraniji pristup međutim imaš mnogo više mogućnosti!

2 godine
neaktivan
sasa kaže...

OK, ali ako mu netko napravi "pravu" aplikaciju (desktop ili web, svejedno u ovom trenu) zasto bi onda radio izvoze u Excel? i od tamo ispisao?

zasto ne ispis iz same aplikaicje?

uglavnom, zasto je Excel u igri? bas "MORA" biti li je to samo necija zelja/ideja/prijedlog?

Pretpostavljam da njemu, kao i vecini krajnjih korisnika, odgovara xls format, jer npr. u Excelu mogu vrlo lako sortirati, grupisati, filtrirati i raditi razne proracune.

Mozda ne bi bilo lose da ti taj prijatelj napise tacno sta mu treba, sa sto vise detalja i to okacite ovde, pa ce se valjda naci neko ko moze ispuniti zahtjeve.

Pozdrav..

2 godine
Program sa excelom

Možes to napraviti pomoću csv datoteke koje exel otvara, a jednostavno je napraviti program koji radi sa njom. Moja preporuka Python i csv datoteke ako čovjek baš želi otvarati u exelu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice