Small Basic - problem

poruka: 4
|
čitano: 1.880
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Small Basic - problem

Pozdrav!

 

Imam jedan problem koji ne znam kako riješiti:

Small Basic je radio sasvim u redu. Odjednom je prestao raditi. Nakon formatiranja cijelog računala i instalacije OS-a instalirao sam Small Basic.

Prilikom pokretanja Small Basica računalo odmah javlja "Program Microsoft Small Basic prestao je raditi"..i to je to. Ne miče se.


U Event Vieweru su dva crvena errora - jedan je vezan uz KernelBase.dll, a drugi uz Small Basic - SB.exe i Kernelbase.dll

 

Možete mi reći u čemu je problem i kako ga riješiti?

 

 

Unaprijed Vam zahvaljujem!

 
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
online
Re: Small Basic - problem

Probaj instalirati zadnji dot-net (moguće da je to ovaj). Probaj program pokrenuti u nekom od compatibility načina rada (znači, da radi kao pod starijim Windowsima). Instalirao si drugi ili isti OS? Pročitao sam negdje da do sličnih problema može doći ako 32-bitni program vrtiš na 64-bitnom OS-u.

 

A u konačnici, najpametnije ti je zaboraviti da si kao čuo za Small Basic.  Počni koristiti neki normalni programski (ili možda i skriptni - recimo JavaScript) jezik, jer ćeš kroz Basic vjerojatno naučiti pogrešne metode programiranja i jer ga više skoro pa nitko ni ne koristi, odnosno mučiš se s nečim što u budućnosti nećeš moći iskoristiti.

15 godina
offline
Re: Small Basic - problem

- a verzija OSa (vjerojatno windows, vjerojatno w7-sp1) i updateovi.. 32/64bit, .net, redist i sl? Vjerojatno najjednostavniji način install npr VS koji će sve sys.sitnice nadograditi/pokrpati. Naravno, problem može biti obrnuti, da SB ne prepozna novji sys. tad trebaš noviji install SBa. (ne pratim ga pa ne znam koliko je 'star'), ili npr ručno registrirati dllove (to zna biti pomješano na 64bit uvjek je windows\system32\..), pa možda i ugasiti agresivan antivirus..

- kod sys.softa (a razvojni soft koristi sve te sys.dijelove) je bitan i redosljed instalacije, npr prije ili poslije SP1 ako je w7-8/8.1..) stariji installer neće pregaziti novije dllove ali možda ih SB neće moći koristiti.

 

- druga vrsta uzroka je povezana s 'verzijom' OSa prema aktivaciji-loader ili malware, sfc /scannow može otkriti takve uzroke (možda i fixati).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
offline
Re: Small Basic - problem

Zahvaljujem! Uspjelo je ovo s instalacijom dot-neta. Proram je proradio! :D

Osobno učim u C#, ali za školu treba SB :/

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice