[Procjena] Procjena računala

poruka: 12
|
čitano: 914
|
moderatori: Danny_HR, F1-IVO, naxeem, scorpion667, pirat, DrNasty
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
[Procjena]

Evo ovako pošto bi računalo uskoro išlo na prodaju zbog kupovine laptopa koji mi je potrebniji molio bih procjenu svoje konfiguracije da si znam posložiti stvari oko financija.

Konfiguracija je sljedeča:

Monitor : LG W2243S (full hd monitor)
Periferija: Tipkovnica- Logitech Wawe
Miš- Microsoft Sidewinder
Zvučnici- Logitech X230

Kučište: Cooler Master CM 690 Advanced 2 Pure Black (izrezana bočna stranica i ugrađen pleksi)

Napajanje: Corsair TX850
Matična ploča: Asus M4N72-E
Procesor: Amd Phenom x4 945
Hladnjak: Coolermaster Hyper 212+
Memorija: Mushkin red line 1000Mhz ddr 2 2x2Gb
Grafička kartica: Gainward Gtx 260 golden sample (sa 2 venta serijski)
Dvd/rw: LG  sata

Hdd: 1.Western digital 500GB sata

2. Western digital 320Gb sata

3. Wester digital 250Gb sata

To bi bilo to, da napomenem da sve komponente imaju garanciju i više od god dana osim miša koji je kupljen vani te zvučnika za koje ne znam gdje je.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 19:30 (marko_zg).
4 godine
RE: [Procjena]

Nisi naveo koji disk i koliko rama?

Inače ako je sa diskom i 4GB rama onda cijena može biti 2500 kuna ... Problem ti je ddr2 memorija za današnje pojmove zastarjela inače kućište i napajanje su zakon i čudno je što si u takvu konfu stavio (na osnovu toga možeš tražiti i više (čak i 3000-3500 kuna...) samo nitko ti neće dati više , rađe će složiti novi komp...)

2 godine
Evo zaboravio sam na to, dodao sam hardove koji su i memoriju. Uglavnom to kuciste sam kupio jer za kuciste vise dam neg za cijeli komp. Bitno mi je da je cvrsto i kvalitetno i da izgleda, a ovo to sigurno je. Napajanje sam kupio jos dok sam se igrao i dok su unutra disali monstrumi od grafa. Ona cijena koju si reko bi bila cijena i sa monitorom i periferijom ili???
4 godine

Bez monitora , sa monitorom bi sigurno mogao tražiti 3300 (monitor otprilike takav vrijedi danas polovni 800 kuna...novi može se kupiti za 1.000...) ... možda čak i 4000...

Iznad opet teško bi prodao iako konfa vrijedi više zbog kućišta i napajanja, ali kome treba u takvom kompu toliko napajanje ... Nemoj ići ispod 3.300 (i zbog 3 harda ...iako to ništa posebno ne znači neko može odvojeno prodati ova 2 npr...) jer bi tako šta bilo grijeh prodati jeftinije baš zbog kućišta i napajanja... , a ko kupi to imati će mjesta za nadogradnju Cool

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 21:21 (Busola).
4 godine

Monitor : 800 kn

Tipkovnica : 120 kn

Miš : 100 kn

Zvučnici : 250 kn ( pošto nemaju garancije )

Kućište : 650 kn

Napajanje : 850 kn

MBO : 650 kn

CPU : 800 kn

GPU : 1000 kn

RAM : 450 kn

Hladnjak : 180 kn

DVD : 120 kn

HDD : 500 GB - 270 kn

320 GB - 220 kn

250 GB - 190 kn

To bi bile neke okvirne cijene, no konfa je dosta neizbalansirana nekim preskupim dijelovima

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 21:36 (Ad4pt3r).
4 godine
RE: [Procjena] Procjena računala

Problem mu je što kućište i napajanje će teško kome prodati po takvoj cijeni... Grafulja previše... Diskovi kažem bolje da ova druga dva proda zasebno proći će bolje... Jer ovako nitko neće toliku cijenu dati za 3 diska kada možeš kupiti raketu od diska tipa Samsung F3 sa terabajat prostora za 500 kuna i imaš novu garanciju...

4 godine

Jbg. to su po meni realne cijene...Grafulja nije previše ako su novi ( referentni modeli ) 1200-1300 kn, a ovo je još overclockani model.

2 godine
jedino da ga raskopam onda cu po komponentama moci dobiti toliku cijenu. problem je sta ce mi danas malo tko i moci dat takav novac u kešu. mislim nije to neki novac ali su vremena takva a kompovi se nude na 12,24,36 rata beskamatno.
19 mjeseci
protjeran

ej..poz sve te konponente gore navedene preko protisa mozes,kupiti do 2200 kuna ako se nevaram....ali imas i preko jedne firme u zagrebu sto kupis iste konponente alis crnoga trzista cijena je 1500 kuna SmijehSmijeh

4 godine
puky22 kaže...

ej..poz sve te konponente gore navedene preko protisa mozes,kupiti do 2200 kuna ako se nevaram....ali imas i preko jedne firme u zagrebu sto kupis iste konponente alis crnoga trzista cijena je 1500 kuna SmijehSmijeh

Hočeš reći da ovo sve gore dođe 2200 kn?! To nije istina, a autoru mislim da je bolje prodavati komponente jednu po jednu, jer češ dobiti puno više ako sve uspiješ prodati.

Okvirna cijena cijele konfiguracije po meni bi bila 4500 kn ( jer danas za te novce ne možeš kupiti novo a da je bolje od ovoga gore ).

2 godine

bah ,taj phenom je novi oko 900 do 1000kn nabavljiv          -cca max 700 kn

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=AMD+Phenom+II+X4+945&x=9&y=18

ploča nova 770kn       cca. max 550-600kn

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=M4N72-E+&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretra%C5%BEi

i još je k tome nforce chipset...bljak

napajanje  novo oko 900kn        max 750-800kn

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=Corsair+TX850+&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretra%C5%BEi

coolermaster hladnjak   oko 200kn max

ddr2   -max 450kn

Gainward Gtx 260 golden sample      max. 700-800kn   ,po toliko idu hd4870 ,a skoro iste performanse a za nekih 200-300kn više dobivate gtx460 ili 5770 koje su jače i bolje

mrzim kada ljudi lupetaju gluposti sa procjenama ovih kartica je nisu vrijedne tih para (navedenih 1000kn par postova prije!

a da ne velim kaj bu tek bilo kad izađe kroz mjesec dana hd6xxx serija...

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=gtx+460&x=0&y=0

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=hd5770&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretra%C5%BEi

500 GB - max 300 kn

320 GB - max 250 kn

250 GB - max 200 kn

LCD - max 800 kn

CM 690   -max 700kn

ako netko uzima cijelu konfu ,spusti još 10tak% i amen!

@puky    -di si ti to našao za 2200kn?odma uzimam 10 takvih konfi!?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 11:04 (vrx).
13 mjeseci

Molio bih Vas za procjenu rabljenog računala:

2GB DDR2

80 GB HDD

Intel Dual-core 2.20

NVidia 7600 GS

CD-rom

Monitor: SAMSUNG Sync Master 757mb

tipkovnica+miš

1
Nova poruka