Ati Radeon 5830 xfx šumi pri startupu...

poruka: 11
|
čitano: 545
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 mjeseca
Ovako... Ovo mi se nikad prije nije događalo. U zadnje vrijeme kad upalim računalo , graficka kartica pocinje sumiti, znaci buči jako, ali to traje samo u prvih 3-4 min paljenja racunala.. I onda se sve vrati u normalu.. Za vrijeme tog šumljenja , otvorio sam komp i potpuno sam siguran da je u vezi nje, znaci malo ju prodrmam( znam da to nesmijem raditi)ali ona prestane šumiti, vrlo cudno! neznam, graficka nije vrlo stara, ima najvise 2 god. Molim pomoc oko ovog problema. Hvala!
3 godine

ako si u mogucnosti, stavi gore novo hladenje pa probaj. poprilicno sam siguran da je ono krivac.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
4 mjeseca

Provjeri je li ventilator dobro pričvršćen i je li mu nešto smeta kod vrtnje. Može biti da ti nešto upada među lopatice venta kad se vrti, tipa kabeli.

Ako ventilator ne proizvodi zvuk, then it's probably coil whine, nothing to do about it. Eventualno zamijeniti karticu ako ti jako smeta. Coil whine nije opasan za karticu.

Doduše, mogao bi nam malo opisati zvuk

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
4 mjeseca
Re: Ati Radeon 5830 xfx šumi pri startupu...

ali temperature su solidne , bile bez igre i kad upalim igru , sve je u normali...

4 mjeseca

a što se tiće da nije dobro pričvršćen, budem sve provjerio, pa javim , hvala zasad! :)

8 mjeseci

evo da se ne otvara nova tema, ugl. ja kad upalim komp, i kad dodem na desktop. meni graficka napravi nekakvu turbulenciju na par sekundi i sve je onda normalno. imam xfx 5870.

da li vi imate kakve savjete, ili nesto?

hvala, 

lijep pozdrav.

antevukusic
2 godine

Ma to ti je normalno da kod paljenja malo jače zavrti vent pa se onda unormali. Niš za brinuti se.

Bratova HD 3870 je to radila u istom slučaju, i samo onda. Vjerojatno kako se CCC upali za kontrolu venta pa malo potegne.

\m/ Rest In Pieces Dismember (1988 - 2011), I'm the trendkiller!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 14:43 (D.N.R.).
4 mjeseca
to ti nema veze sa temperaturom osim ako je buka sama šum ventilatora.
Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
2 godine

od maloga(sina)u kompu 5850 grafa-isti slučaj..kod mene isto bilo tak s 5870-sad s 4870....nek te to ne zabrinjava-sasvim normalno je..

Bahrija
4 mjeseca

a provjerio sam sve , sto posto je do ventilatora.. nije da mi smeta sad to nesto previse al ono , koda traktor upalim a ne kompjuter haha!

3 mjeseca

Ja imam xfx 5830 xxx edition i dešava se isto to.

Kad se komp upali vent radi na max dok bios valjda ne proradi.

Onda tek pali kontrolu venta i temp.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice