FIFA 15 (komponente) zaključana tema

poruka: 14
|
čitano: 6.518
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
FIFA 15 (komponente)

Pozdrav!

Pošto se ne kužim baš oko računala itd, sve mi je do sad bratić slagao. On je na putu (plovi), pa moram vas gnjavit heh :)


Ovako, imao sam FIFU 14 i sve je radilo normalno, i sad rad.. Sada želim uzet FIFU 15, ali naravno - treba 64-bitni sistem, ja imam 32-bitni. I išao sam na stranicu "canurunit" da malo pogledam što sve trebam mjenjat i došlo mi je dosta toga... Pošto dosta frendova igra FIFU 15 (zajedno smo igrali 14icu), pa sam ju poželio imat.

 

Ovdje su moje komponente:

http://i.imgur.com/d6evjum.png

 

Molim Vas da mi kažete dali mi se isplati kupovat te dijelove (i koliko bi sve otprilike došlo) ili mi se više isplati kupit novi komp (mada je meni ovaj sasvim uredu).

 

Hvala lijepa.

 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
FIFA 15 (komponente)

Prvo napisi buđet koji imas da ti slozimo nesto,Inace trebas mjenjat graficku i procesor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
FIFA 15 (komponente)

Koliko bi otprilike koštalo znači ono srednje? Ne mora najbolje, ali ni ono "tek toliko da se pokrene". Novci nisu problem

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
FIFA 15 (komponente)

Nikada nemoj gledati "can you run it", stranica je poprilicno nepouzdana, smisao tih stranica bi trebao biti "mozes li pokrenuti", a ne "mozes li ugodno igrati na min i/ili max detaljima" ali u praksi to nije slucaj tako da se lazno predstavljaju. Uvijek gledaj koje shadere igra zahtjeva odnosno koju verziju DirectX-a zahtjeva za minimalno pokretanje, rami prakticki nikada nisu bitni za samo pokretanje neke odredene igre jer mozes i s 2-3 GB pokrenuti najnovije igre, a procesori takoder nisu bitni u 99% slucajeva za samo pokretanje neke odredene igre (ima par iznimaka poput Far Cry 4 koji sluzbeno to ne doupsta ali postoji 3rd party fix za to i DA:I koji takoder radi slicno), ugl, to znaci da 99% igara (i najnovije) mozes pokrenuti cak s jednojezgrenim procesorima ali problem je sto najnovije/najzahtjevnije igre vole moderne 2-4 jezgrene procesore odnosno tek tada ce ti biti ugodno igranje, a uskoro ce najnovije igre zahtjevati 4-8 jezgrene procesore za ugodno igranje (jednojezgreni procesori s u vec odavno u penziji kada su u pitanju najnovije igre, a dvojezgreni se donekle jos drze nekako ali i oni uskoro idu u pravu penziju).

 

FIFA 15 je DX 11 (shaderi 5.0) ONLY igra i 64 bit OS ONLY igra (Vista, 7, 8, 8.1). Dakle, to su minimalni preduvjeti koje moras zadovoljiti kako bi uopce mogao pokrenuti igru, rami nisu bitni odnosno igru mozes pokrenuti cak s 2-3 GB rama bez obzira na to sto sluzbeni zahtjevi kazu ali zaboravi na normalni multitasking za vrijeme igranja ako imas malo rama ili ako si ispod minimalnih zahtjeva, u tom slucaju je preporuka zatvoriti sve pozadinske programe/procese koji ti ne trebaju za vrijeme igranja. Bez obzira na malo rama, dosta igara ce ti raditi dobro (dobar FPS) ali samo ako imas dovoljno dobar CPU i GPU, no, problem je sto ce se u tom slucaju (malo rama) igra duze otvarati/loadati, minimiziranje ce takoder raditi duze (desktop ce se duze iscrtavati i sl.) i to je zato sto pozadinski programi/procesi itd takoder trebaju ram memoriju. Ukratko, sto manje rama imas i sto vise aplikacija/igara pokrenes odjednom, to ce ti biti losiji multitasking odnosno biti ce sporije prebacivanje s jednog softvera na drugi itd. Tako da, ako ides na novi komp, preporucujem minimalno 8GB rama... Windowsima je potrebno 2 - 2.5 GB rama za optimalan rad, a nove igre zahtjevaju 2 - 3 GB rama ili nesto vise ali u buducnosti ce traziti i vise, dakle, 8GB je ulaganje u buducnost (ako zelis da ti sve tece bez problema, ako zelis normalni multitasking itd).

 

Konkretno sto se tvoje konfiguracije tice, igru mozes pokrenuti s tim Intel e8500 procesorom ali ne mozes s nVidia 9800gt karticom zato sto ta graficka kartica ne podrzava DirextX 11 (FIFA 15 trazi bilo kakvu graficku karticu koja podrzava DX 11 za samo pokretanje, druga stvar je kako ce to raditi na kartici od 500 KN, a kako na kartici od 5000 KN) ali FIFA 15 generalno nije zahtjevna igra. Ugl, preporuka je isto tako ici na minimalno cetverojezgreni procesor i neku karticu od 800-1000 KN.

 

Najbolje da kazes do koje cijene mislis ici, za FIFU 15 ti ne treba puno, igra ce raditi dobro bez obzira na to kakvu konfiguraciju danas kupis (moze i jeftina) ali ako te zanimaju i druge igre, najnovije i nadolazece (recimo nadolazeca FIFA 16 ili tamo neka zahtjevnija igra)... tada ti je bolje da ides na neku skuplju konfiguraciju i balansiraniju, za dugorocno ce ti se isplatiti.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2015 20:08 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
FIFA 15 (komponente)

Da ti budem iskren ne znam ni koliko bi otprilike sve došlo, zato sam se i javio Vama. Bitno mi je samo da se može ugodno igrati (multiplayer) itd.

 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
FIFA 15 (komponente)

Što mislite dečki?

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
FIFA 15 (komponente)

Ma instaliraj PES i vozi 

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: FIFA 15 (komponente)
Više sam poklonik fife
12 godina
neaktivan
offline
Re: FIFA 15 (komponente)
Izgleda da ne zna nitko
12 godina
neaktivan
offline
Re: FIFA 15 (komponente)
Onda ekipa?
16 godina
offline
FIFA 15 (komponente)

Za početak na potpuno krivom podforumu si. Kao drugo napiši svoj budget pa će ti kolege nešto složiti.

 

A koliko bi te došla nova pristojna konfiguracija? 4-5K kn ako mene pitaš, naravno može i jeftinije uz određene kompromise...

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2015 12:18 (lllnuclearlll).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
offline
Re: FIFA 15 (komponente)
5-6 tisuća je ok
16 godina
offline
Re: FIFA 15 (komponente)
fuma202 kaže...
5-6 tisuća je ok

Onda vozi na podforum za slaganje konfiguracija, napiši što želiš i kolege će ti složiti 

 

Za tu cijenu možeš dobiti dosta kvalitetan gamerski stroj koji će te dobro služiti narednih par godina.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2015 13:43 (lllnuclearlll).
13 godina
offline
Re: FIFA 15 (komponente)
fuma202 kaže...
Onda ekipa?

Imaš teme za slaganje PC konfiguracija, KLIK.

Pitaj u temi ovisno o budžetu s kojim raspolažeš, npr. Sklapanje PC konfiguracija - od 3.000 do 5.000 kn

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice