ovak kupio sam pc prije 4 mjeseca i samo u igrici cak i na menu new game load game mi ne cvrci lagano grafa samo kad je u igrici mi cvrci ko da ventilator po necemu struze.. otvorio sam pc i gledo sam graficku dok cvrci i nis nemogu vidjet..
Gainward GTX 570 gs cvrci kad je u igrici
- poruka: 65
- |
- čitano: 2.002
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long
To ti je zvucni efekat...ipak imas golden sample...
Po tome sta ti opisujes, ne bi rekao da na nesto zapinje, inace bi se cula non stop...prije bi rekao da je nesto u ventu, lezaj ili nesto vrisnulo, pa kad se grafa optereti a vent pocne malo jace vrtiti pocne se cuti...
moj frend ima istu grafu i nema nikad problema s time.. zvat cu ADM pa cemo vidjet..
moj frend ima istu grafu i nema nikad problema s time.. zvat cu ADM pa cemo vidjet..
moguće da ti neki kondenzator cvrći slobodno odnesi ju u adm i opiši im kvar
Zvrči zavojnica, i to nije kvar. Za to ne možeš ići na garanciju (bar ne biš trebao moć, probaj pa možda prođe).
budem poslo sam im mail. ja isto mislim da je kondenzator (LOCK)
gle ako to nije kvar sta mi cvrci i iritira molim ljepo dao sam za pc 8300kn i nisam dao te pare da bi mi cvrcalo i iritiralo..
Tako je kako je, to nije kvar, to je normalna pojava, nekome se dogodi, nekome ne. Samo treba zaliti dno zavojnice nekim lijepilom, naravno to ne smiješ dok ti traje garancija.
Upali vsync u igri ili namjesti u postavkama drivera i lockaš fps na 60 i bit će sve u redu,to ti se događa kad fps pređe preko 450-500 ili više,zavisi kod svakog je drukčije obično u meniu igre fps brutalno skače pa zavojnice cvrče.
I moja cvrci glasno. Najvise kada sam u Menu-u igre... :/
Posto igram cod 4 na 60 fps je nemoguce a pc za 8300 kn necu vrtit na 60 fpsa.. jest da manje cvrci ali na 40 fpsa se cuje.. mojem frednu uopce nejde tako grafa ni na 333 i vece fps-ove.
Svejedno probaj reklamirat !
Nemaju fps veze, nego opterećenje kartice.
Probaj reklamirati ali se nemoj puno nadati.
Igraš igru iz 2008 na 60fps-a? Frend, s tim kompom mozes imati 600+.. I razumijem tvoj bjes ovo sto si nama rekao tu da si dao 8k za komp i da ne zelis da te iritira i slicno, tako reci i njima, ja na svom kompu lockam 500fps-a na cod4 ali igram na 250, više od toga nije dopušteno. Ja bi reklamirao da sam na tvom mjestu, nebi opce razmisljao.
Ne možeš reklamirati nešto što spada u nominalne vrijednosti.
Ili prodaj grafiku pa probaj sreću sa jednom drugom - jer jednostavno grafika je ispravna
a zvuk "cvrčanja" spada u normative.
http://en.wikipedia.org/wiki/Coil_noise
Možeš si samo pomoći tako da si prije kupnje komponenta daš savjetovati
od vlasnika kartica.
Ovak dakle GPU Core spustim na 50 a inace stock je 750 imam na 750 crte po ekranu ko da snimam mobitelom monitor (losom kamerom) i cvrcanje ocito zavojnice. a na 50 cista slika u igrici i ne cvrci zavojnica dakle nesta nevalja sa grafickom!
Definitvno servis garanciju imam i nesta nevalja sa grafickom ..!!!!
trebas cut moje 7970, covjece simfonije sam takve skladaju na main menu-ima 
EDIT garancija ti nece proci, jer to spada u normalnu pojavu. Meni fraps na main menu-u broji i do 7k slicica, tijekom gameplaya cvrcanja nema.
kao 1. blago tebi u gameplayu nema cvrcanja a kao 2. to nije normalna nego odvratna pojava gore nemoze bit. stvarno ako mi to ne pokriju kao kvar zalit cu ministarstvu unutarnjih poslova. :D
EDIT: graficka je kostala 2649,00kn i cvrci ko da je zadnje smece sa jakusevca..
Ovak dakle GPU Core spustim na 50 a inace stock je 750 imam na 750 crte po ekranu ko da snimam mobitelom monitor (losom kamerom) i cvrcanje ocito zavojnice. a na 50 cista slika u igrici i ne cvrci zavojnica dakle nesta nevalja sa grafickom!
Definitvno servis garanciju imam i nesta nevalja sa grafickom ..!!!!
To se zove tearing - ne može ti LCD prikazati 300 sličica kad mu je osvježenje 60Hz.
Uključi vSinc (Vertical Sinc) i riješit ćeš si taj problem.
kao 1. blago tebi u gameplayu nema cvrcanja a kao 2. to nije normalna nego odvratna pojava gore nemoze bit. stvarno ako mi to ne pokriju kao kvar zalit cu ministarstvu unutarnjih poslova. :D
EDIT: graficka je kostala 2649,00kn i cvrci ko da je zadnje smece sa jakusevca..
Normalno je da cvrči - jednostavno je Gainward za taj model koristio komponente koje su takve,
nisu tihe ali su stabilnije. Grafika je i dalje ispravna.
Usput, da si se raspitao, mogao si za 2200kn kupiti MSI 560TI-448 TFIII koja je na stock
postavkama gotovo jednaka kao i GTX570, a OC-ana prebija GTX580.
http://www.msi.com/product/vga/N560GTX-448-Twin-Frozr-III-Power-Edition-OC.html
http://www.guru3d.com/article/msi-geforce-gtx-560-ti-448-core-oc-power-review/23
A i tiha je - koristi zalivene coilove koji gotovo ne imitiraju nikakav zvuk.
Kakav mu OC preporucas? Vidis da ga je strah grafe koja cvrci. Imam osjecaj da bi tebi bilo draze da neradi, nego da cvrci
Mozes probat s reklamacijom, al ja se nebi previse nadao.
Što je zanimljivo, meni su baš dvije gainward nvidije crvčale (tj cvrče još uvijek).
Inače i ja imam te crte nasred ekrana, ali u nekim igrama ni vsync ne poomaže... Najbolje se vidi na tv-u.
za ekran znam al mi cvrcanje vise preko k**** ide..
Jel si kupoval komponente pojedinačno i sam slagal komp ili ovi u servisu sve to skalupili?
po komponentama u ADM oni su sklapali.
Poznato je da kod nekih gainwardica cvrče zavojnice ali to sigurno nije materijal za reklamaciju a što se tiče tih famoznih fps-a ako se igre vrte na 60 mislim da je to čist pristojno za igrati i gledat.Fakat što če ti više osim ako imaš monitor sa 120hz refresh rateom pa možeš ako imaš dobar hardwer uživati u blagodatima već podosta velikog frejma.I moja cvrči ali samo kod 700 i više fps-a i to u meniu od jedne biljar igre koju igram a ovako mi grafa čist pristojno radi i manje više mi je vsync upaljen u svim igrama osim mp tipa bc2 i cod-a radi kašnjenja responda miša ali se i to da riješiti putem postavki drivera.
moja cvrci na 100 fpsa...
Uključi vSinc - već sam jednom napisao - ti 100 sličica ne vidiš nikako,
tvoje oko vidi cca 25 sličica, a lock na 60 ti je dovoljan zbog monitora.
VEC SAM 100 puta NAPISO DA IGRAM cod 4 a cod 4 i mp i 100 fpsa nejde nikako nego 250!!!
VEC SAM 100 puta NAPISO DA IGRAM cod 4 a cod 4 i mp i 100 fpsa nejde nikako nego 250!!!
koje postavke?
Šta će ti GTX570 za COD4?
250 slika imaš sa 4850HD/8800GT.