Pozdrav!
Imam problem sa svojom gainwardicom HD4850 koja mi je vrlo draga...
Kad upalim komp i na bootu i u winsima i svugdje artefakti a kad ju malo nategnem prema procesoru oni nestanu i grafička radi normalno...
E sad,ja nemogu nategnut jednom rukom grafičku i s drugom rukom igrat(jedino da imam tri ruke XD) pa bih vas pitao bi li se to moglo kako rješiti makar mi se čini da je to do spoja PCI-EX ili do hladnog lema na memoriji nisam ju još probao pržit jer mi je to krajnja solucija...
Molio bih vas da se potrudite odgovoriti što prije jer sam lud trenutno nemam šta za raditi a igra mi se...
Gainward HD4850 radi tek kad se fizički nagne
- poruka: 15
- |
- čitano: 1.782
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav!
Kad upalim komp i na bootu i u winsima i svugdje artefakti a kad ju malo nategnem prema procesoru oni nestanu i grafička radi normalno...
E sad,ja nemogu nategnut jednom rukom grafičku i s drugom rukom igrat(jedino da imam tri ruke XD) pa bih vas pitao bi li se to moglo kako rješiti makar mi se čini da je to do spoja PCI-EX ili do hladnog lema na memoriji nisam ju još probao pržit jer mi je to krajnja solucija...
Molio bih vas da se potrudite odgovoriti što prije jer sam lud trenutno nemam šta za raditi a igra mi se...
Mozda da pokusas izvaditi i opet ju unutra staviti? Mozda je puklo nesta pa ne drzi vise dobro grafu?
nabaci pogled i usporedi slikice sa onim što se tebi događa kako bi preciznije mogao odrediti koji je to tip kvara 
Nije matična u kvaru,grafička gubi kontakt negdje,sad il u memoriji ili u PCI-E konektoru,druge grafičke rade normalno u utoru na matičnoj...
Scaramush hvala na linku čini se kao da je ram ali to mi smrdi posve jer kad ju nategnem radi normalno i nisu mi samo jedne tipe artefakata,nego i crvene kockice/crtice,zelene pruge,plave crte...Al nije mi jasno zašto onda radi kad ju nategnem Oo
no
evo mo objasnjenja ti kada potegnes grafu az gore PCB od grafe se savije malo ali to ej dovoljno da opet spoji tamo di je hladni lem.
zamisli desi se hladni lem i nema spoja vise i ti sada kada ju povuces za gore taman savijes PCB i on opet spoji.
Evo pecnul sem ju mal,pa bumo videli vjutro kak tu bu šljakal,ne :)
Evo ga,rješeno pečenjem i zatezanjem kartice...
Opet isti problemi ali sami od sebe,samo sam PC stavio u standby i idem ga dignut nakon par sati kad najednom zblokira PC ja pogledah što je pomislih zablesio XP,kad reset i pokaziva opet artefakte T_T
Dugo je i trajala...
Peci opet.
Bojim se da je ovaj put do kondića...
Jer sam vidio da je ispod 2 kondića malo pocrnilo kraj lema...
baš ću uploadat slike
Evo slikica kondića i slika nr4 prikazuje nešto smrdljivo(kao da je kondić puštao "sok" po PCB-u)...
Peci opet.
Zbog tvog savjeta(nakon 4-5 min pečenja) svi kondići počeli igrati kolo sreće iskače XD
Pozdrav!
A trebao si je samo fiksirati u ''napetom'' položaju najobičnijom gumicom za zimnicu...
Ne,nije micala artefakte do kraja kad bih ju stegao PRIJE pečenja,a kad sam ju pekao onda je...