Dakle, da ispričam cijelu priču o problemu i početku samog.
Jučer mi je frend vratio stick. Stavio sam ga u komp, pregledao šta ima gore i ostavio sam ga unutra. Ostavio sam komp da radi, otišao negdje, vratio se i komp smrznut, po prvi put od kad imam novu konfiguraciju. Resetirao sam ga i ugasio, nije mi se tad dalo prčkat po tome.
Danas ujutro, upalim komp i ne žele se windowsi dignut. Boot se pokrene, windows se diže i stane prije logiranja. Resetiram ga i dobim onu opciju: startup repair. Pokrenem to i naravno, ništa se ne dešava iako ga je vrtio oko sat vremena.
Odlučim formatirat disk i reinstalirat windowse. I sve to super prođe, windowsi reinstalirani, sustav se digne, sve radi besprijekorno.
ALI, kreću novi problemi!!!
Nakon što komp radi nekoliko minuta, ako počinjem radit nešto, otvorim explorer, pokrenem neku instalaciju, bilo šta, počne konstantno svijetlit HDD crvena lampica, HDD se mrtvo vrti i ništa se više ne može učinit, ali miš radi i dalje normalno (nije smrznut). Resetiram komp, crvena lampica se i dalje svjetli i bios ne prepoznaje HDD, dok CD drive normalno vidi. Ugasim sasvim računalo, prekinem dovod struje, ponovo ga upalim i bios prepozna HDD. Windowsi se normalno dignu, ali opet nakon par minuta rada, konstantno se upali crvena lampica. Ako ga tako ostavim, nakon dvije minute se pojavi plavi ekran na kratko (digne mi se želudac kad ga vidim) i komp se resetira.
Probao sam zamjeniti sata kabel, obrisati sve particije na HDD i sasvim formatirati HDD, ništa ne pomaže.