Gigabyte R9 280OC 3GB prbolemi!

poruka: 6
|
čitano: 1.484
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Gigabyte R9 280 WF3 OC 3GB problemi!

Poštovani,

 

od prvog dana (prošlog utorka) otkako sam kupio komp imam problema. Problemi su grafičke prirode stoga mislim da je problem u grafičkoj kartici. Prvu igru koju sam instalirao bila je Mortal Kombat X. U njoj sam dobivao razne artifakte, pikselizacije i blicanja kojekakvih oblika. Pošto je riječ o ne toliko dobroj optimizaciji za PC probao sam i sljedeće igre. The Evil Within, Mafia 2, Tomb Raider, Witcher 2 i u svakoj od njih mi se pojavljuju slični ili isti problemi. Osim u igrama u Chromeu dok mičem mouseom ili listam stranicu blicaju mi tanki, dugi pravokutnici na raznim mjestima po ekranu.

 

Osim toga pošto mi je to radni komp srušio mi se u 2 navrata iz Photoshopa.

 

Prešao sam sa Windowsa 7 na Windows 8.1, mjenjao drivere, radio reinstalacije i iako mislim da je problema manje opet se pojavljuju. Testirao sam grafičku sa FurMarkom 25minuta i nisam dobio nikakve greške. U Catalystu sam pod AMD overdrive smanjio power limit i GPU clock. Iz prve su artifakti i pikselizacije nestali ali evo sada opet kao da se nazad vraćaju isti problemi. Također sam probao razne savjete koji se mogu naći na googleu ali gotovo ništa nije pomoglo.

 

Moja konfiguracija:

 

AMD FX X8 8300

Gigabyte 970A-DS3P

Gigabyte R9 280 WF3 OC 3GB

8GB crucial

Mushkin Chronos SSD

550W raider 80+

 

Molio bih za pomoć.

 

Hvala.

 

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 0:31 (D_28).
 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Gigabyte R9 280OC 3GB prbolemi!

Reklamiraj

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
offline
Re: Gigabyte R9 280OC 3GB prbolemi!

Nisam neki stručnjak, ali koliko vidim https://www.google.hr/?gws_rd=ssl#safe=off&q=Gigabyte+R9+280+WF3+OC+3GB+power

 

za grafičku se preporučuje 600w napajanje. Ponavljam nisam stručnjak, možda netko može bolje pojasniti jeli o napajanju.

www.mmo-balkan.com
13 godina
offline
Re: Gigabyte R9 280OC 3GB prbolemi!
TheThing kaže...
za grafičku se preporučuje 600w napajanje. Ponavljam nisam stručnjak, možda netko može bolje pojasniti jeli o napajanju.

Na zamaraj se time, tu karticu možeš pogoniti s kvalitetnim 450W napajanjem bez problema.

Čovjek je dobio defektnu karticu, a Bože moj, garancija postoji, tako da nema zime.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
9 godina
neaktivan
offline
Gigabyte R9 280OC 3GB prbolemi!

Hvala svima na odgovoru i pomoći.

 

Reklamirao sam ju pa ćemo vidjeti što kažu.

 
0 0 hvala 1
15 godina
offline
Re: Gigabyte R9 280 WF3 OC 3GB problemi!
D_28 kaže...

..Testirao sam grafičku sa FurMarkom 25minuta i nisam dobio nikakve greške...

 

 

- čitav PC (HW+SW) mora biti ispravan.

- zbog artefakata je VGA prvi sumnjivac (preciznije VGA-RAM u većini.. moguće zbog pregrijavanja ali i napajanja ..). 

- sve se može pokvariti, novo može biti neispravno. Eliminacijom pokušaš naći uzrok, koji ne mora biti jedan može bit više... kombinacija, pa čak i sve pojedinačno ispravno ali ne u takvoj konfiguraciji, npr MBO stabilizira napone do neke granice, tad i nekvalitetno napajanje može radit stabilno, ali ako je još nešto.. i tad na nekom drugom PCju ista komponenta možda radi stabilno i kvar je 'neuhvatljiv'.

- za reklamaciju ako si kupovao po komponentama PC bi trebao otkriti konkretan problem u suprotnom servis može naplatiti ostatak diagnostike kao lažni kvar (prizna samo za komponentu koja je neispravna).

 

- problem, Furmark test je OK, tad VGA nije krivac, tj tad je neki soft (pa i driver), igra/patch/crack/zaštita, nešto peto.. moguć krivac, dok npr frumark ne koristi HDD i ostatak periferije kojeg aplikacija koristi ili audio ili .. itd.

Ako je npr napajanje na granici, može biti takav problem. Ako je MBO/chipset, pregrijavanje, voltaže... čitav PC mora biti 100%, sve je sa svime povezano. Jedino je VGA prvi osumnjičeni ali ne znači da je (jedini) krivac..

 

Ponovi testove koje možeš, furmark pola sata, testiraj memtestom (iz DOSa/linuxboot..), vidi temperature svega (pipni prstom), chipseta, HDDa, pa i napajanja (jer sva elektronika s temperaturom gubi efikasnost (pada snaga). Granica uvijek postoji a uvjek je najslabija karika zajednička granica PCa.

 

Soft jednako može biti problem, od jogurtastog OSa, Adobe, igre.. jer se proizvođači znaju zaštititi. Jednako bugovit driver (ili audio loop..) i ostalo kao malware ili AV koji je paranoičan i nešto blokira. Tako da baš ništa od tog ne možeš uzeti kao 100%.. jeidni relevantni test-rezultat  je kad eliminiraš sve ostale komponente kao npr MemTest iz 'DOSa'.. (nema veze virus, driver itd..). Za VGA takav test ne možeš napraviti jer ti treba kompletan funkcionalni OS.. tj kompletan ispravan PC (HW+SW).

 

Servis ugl neće toliko vremena potrošiti na reklamaciju, otkrivanje.. mada oni to mogu na testPCju, problem je ako greška nije konstantna, lijepi kvar je kad crkne i ne radi.. možda će ti jedino rješenje biti traženje diagnostike cca 150kn pa da se potrude oko tog. (ili možeš sam ako imaš komponente..). Ne zaboravi da je VGA sumnjivac, ostatak također a važan je ukupni rezultat jer sve možda radi ok do nekek granice osim na jednoj hrpi.

-Servis može odvrtiti frumark i vratiti ti 'ispravnu' VGA..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice