Grijanje novog računala

poruka: 20
|
čitano: 855
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Grijanje novog računala

Bok svima,

prije par dana kupio sam komp sljedećih kar:

Procesor: AMD® Athlon II X4 630 2,8GHz Quad Core
Memorija: 2GB DDR3 PC10600 1333MHz
Grafika: Sapphire Radeon HD 5670/512MB GDDR5, DX11

Kućište: CoolerMaster Elite 332

itd. uglavnom instalirao sam win7x64 i par igra...

Problem je u tome šta se komp full grije, kada ga upalim i uđem u BIOS da vidim temperaturu, procesoru se temperatura u par minuta poveća sa 38 na 51 stupanj i ventilator puše strašno i to postaje prava grijalica.   Dakle bez ikakvog opterećenja u windowsima 7, grije strašno.

Zašto se tako grije zna netko ?

2 godine
neaktivan
Grijanje novog računala

jedan od razloga je ljeto, a drugi je vjerovatno sto imas los cooler.

3 godine
Grijanje novog računala

mijenjaj stock cooler na proc

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 10:13 (simeparanoja).
3 godine
RE: Grijanje novog računala
amatose kaže...

prije par dana kupio sam komp sljedećih kar:

Zašto se tako grije zna netko ?

A gdje si kupio? Ako ti jako smeta trebaš se njima u servis javit.

Šta se ti novi AMDovi tolko griju?

3 godine
Grijanje novog računala

ma imaju ocajan stock cooler

moj phenom 955 je isto brujao kao traktor i temp rasla dok nisam cooler promijenio

3 godine
simeparanoja kaže...

ma imaju ocajan stock cooler

moj phenom 955 je isto brujao kao traktor i temp rasla dok nisam cooler promijenio

To uopće nisam znao, ovaj moj stari još uvijek dobro radi sa stock coolerom, ali bez OCanja.

2 godine

možad su traljavo nanjeli pastu i / ili montirali proc,

možda nemaš prpouha u kućištu - ugradi dodatne ventilatore....

a na stock bi trebalo raditi i sa tvorničkim haldnjakom tak da se ne brineš ima još mjesta do 100° akd se počinje topiti - ak rikne prodavači su krivi....

3 godine
Mici stock hladnjak i olaksaj si zivot.
2 godine
crowap kaže...
Mici stock hladnjak i olaksaj si zivot.

Ja recimo imam phenom II 925, i isto je dosta glasan. Koji bi hladnjak bio dobra zamjena? Sa možda i oc potencijala?

3 godine
Grijanje novog računala

ja sam sebi ovo uzeo

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_70&products_id=8413

ne čuje se, miran tih , vrti na oko 1800-2000 ( u load-u)

3 godine
Imam isti proc kao autor teme i iste sam probleme imao.
Vent je nakon 10 min igranja poceo brujati na 6000 RPM-a a i temp.su bile visoke.
Sad kad imam hypera 212,temp.jezgri ne prelazi 44 c u full loadu a relativno je tih(900 RPM-a).Nema drugog rjesenja nego da nabavis pristojan cooler jer su svi amd-ovi stockovi vrlo losi.
Death has a thousand faces,evil only one.
3 godine
luckyluke kaže...
Imam isti proc kao autor teme i iste sam probleme imao.
Vent je nakon 10 min igranja poceo brujati na 6000 RPM-a a i temp.su bile visoke.
Sad kad imam hypera 212,temp.jezgri ne prelazi 44 c u full loadu a relativno je tih(900 RPM-a).Nema drugog rjesenja nego da nabavis pristojan cooler jer su svi amd-ovi stockovi vrlo losi.

samo 900RPM????

kod mene je na 955 od 1800 do 2000 RPM (barem tako prikazuje asrock oc tuner)

jesi ga ti ograničija ili?

temp mi je uvijek tu negdje od 38 do 45 (full load)

2 godine
Grijanje novog računala

Niste mozda razmisljali da ocistite komp od prasine? Ubacite koji ispisni/upusni ventilator da ima CPU cooler zraka? Nemoze cooler hladit ak nema zraka,pogotovo stock!

Evo ovakva dva venta ubacis i gotovo,nema vise tolikog grijanja,ako hoces imas takve 120 mm ventove kao Scythe S-Flex serija koja ima  Hydrodynamic-bearing sto znaci da se manje grije,vise radnih sati ima i manje se cuje od ball bearinga(kuglasti lezajevi).Osobno nikad problema nisam imao sa stock coolerom,nikad zujao nije i nikad mi se proc nije pregrijavao,a to sto neki pricaju  neznamNeodlučan

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
3 godine
Imam u bios-u opciju cpu quiet fan i stavio level 4.
Inace,cim sam prvi put montirao cooler isto se vrtio na 1800 rpm ali je cpu quiet fan bio disable-an.
1800 rpm je po meni prebucno,1200 je tu negdje na granici a 900 rpm-a je meni milina.
probaj i ti svog gurnuti na 900 rpm-a pa testiraj za svaku sigurnost da znas da je 100% stabilan.
3 godine
luckyluke kaže...
Imam u bios-u opciju cpu quiet fan i stavio level 4.
Inace,cim sam prvi put montirao cooler isto se vrtio na 1800 rpm ali je cpu quiet fan bio disable-an.
1800 rpm je po meni prebucno,1200 je tu negdje na granici a 900 rpm-a je meni milina.
probaj i ti svog gurnuti na 900 rpm-a pa testiraj za svaku sigurnost da znas da je 100% stabilan.

ček ček i sad ti je isto temp na 44? 

znači samo u biosu postavit quiet fan i satvit na level 4 i to je to?

a temperature? zar nece rasti onda?

3 godine
Malo hoce,meni su porasle za koji stupanj.
Da,po defaultu ti je ta opcija disable-ana pa ju samo enable-aj i postavi na zeljeni level.
Nizi level-manje buke-vece temperature, pa ti odvagni kako ti pase i nadi optimalne vrijednosti.
3 godine
Grijanje novog računala

nemoj slucajno novac kakav trositi....salji komp na reklamacije i duzni su to popraviti

Model fashion guru.
2 godine
Grijanje novog računala

Moguce da mu cooler nisu dobro namjestili ili nesto ne stima,neka prvo nosi na reklamaciju ako kazu da je sve uredu nek stavi dva venta ispusna.

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
2 godine
Grijanje novog računala

51°C je previše i za sam windows, a pogotovo za situaciju u kojoj samo upališ komp i uđeš u bios.

Probaj otići do dućana u kojem si kupio komp i pitaj (možeš i telefonom, ali preporučam odlazak) jer je to previsoka temperatura i za sam windows.

Budući da je komp novi, ako želiš sačuvati garanciju, ne smiješ ga sam otvarati da bi zamijenio hladnjak ili ugradio ventilatore.

Što se tiče drugog hladnjaka preporučam ti Cooler Master Hyper 212+ ili Mugen 2 ako želiš OC-ati procesor.

Što se tiče ventilatora, ako ti nije u planu i kupnja potenciometra za regulaciju brzine vrtnje ventilatora, svakako odaberi one koji su jako tihi jer će ti se bez potenciometra stalno vrtiti na najvećem broju okretaja, što može jako smetati.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
3 godine

da odi do servisa i nek ti oni montiraju novi cooler ako ga uzmes jer tako zadrzavas garanciju a i ako su ok u servisu onda ce ti to ok namontirati

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice