Kompjuter je nov, star maximalno 1 mjesec.
U pitanju je HDD Western Digital Caviar Blue 500GB SATA 3.
Molim, pogledajte pod -MOJ PC specifikacije kompjutera, ako moze pomoci pri ovoj dilemi.
HDD, sam po sebi je bucniji od svih ventova u kucistu. Ima zvuk nekog "ULTRA TIHOG" piska.. visokog tona.. i da se cuti ako se priblizim polici gdje stoji, da se nesto konstantno vrti, iako je u idle.. DA LI JE TO OK?
Kako je vrijeme prolazilo hdd je uzeo dominantu nad svim komponentama po bučnosti...
Prije 15 dana dolazio je serviser, tj. prodavac u kojeg sam uzeo komp.. prvo je bio u dilemi cpu hladnjak.. prespojili na drugi utor i hvala Bogu vise ne pisti..
Ali HDD cak i malo pisti, a i dok je u idle bucniji je od svih komponenata.. ne znam sta je, sve je novo, serviseru je to normalno, a mom prijatelji koji je komp 500€ jeftiniji uzeo, jeste sve high end, ali apsolutno se nista ne cuje.. dok je moj bucan, i to 90% cini HDD.
Ponavljam, serviser ne zeli ni slucajno da prizna da je bucan itd.. Sve mi to zajedno stvara velike frustracije, komp koji je kostao 1300€ bucan je kao stara kanta koju sam 7 godina imao, mislio da sam da cu moci odmoriti usi..
HDD JE PROVJEREN SA HDD REGENERATOR, i OSTALIM PROGRAMIMA -NEMA BAD SECTORE, ERRORE.
Evo slika HDD-a, naljepnice ako moze pomoci!!!!