HDD Ispravan? HITNO

poruka: 64
|
čitano: 3.897
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 mjeseci
protjeran
Re: HDD Ispravan? HITNO
ihush kaže...
ATIRade kaže...

..Drugo rješenje je da odeš u servis i tražiš isti HDD. Objansiš im da ti ga spoje u komp
i upale u računalo. Ako je razina buke ista kao na tvom HDD onda si kupio glasan HDD
i zaboravi na reklamaciju. Ako je tiši onda ti je to čisti dokaz da s tvojim nešto
nije u redu i moraju ti zamijeniti.

-teoretski (logički) bi tako bilo, može pokušati... ali buka nije kvar. Pošto očigledno ne žele zamjenu bez razloga teško da će proći.

-autoru: skini sa stranica proizvođača (za WD je wd-diag) ili s Hirensa.. utils (diag) i testiraj HDD. Ako je error code različit od nule to je opravdana (službena) reklamacija.

Dodatno, tim alatima se može podesiti i brzina-buka (acustic) za određene modele, može i tako probati. Koliko vidim to je WD-Black, brz i bučan, zamjena za Blue (manje brz, tiši) nebi trebala bit problem jer je jeftiniji ali ostaje pitanje dali trgovac to želi i dali trenutno ima wd-blue...

edit: @ post ispod.. - na slici (koliko vidim) je black... ništa plavog. Zato i spominjem black, ..a možda samo slabo vidim {#}

NIJE BLACK, MOJ DISK JE WD CAVIAR 500GB BLUE SATA 3, A PROBAO SAM SA HD TUNE 5, tools nije pomogao da smanjim acustic (aac) kaze access denied ili neki error.

13 mjeseci
protjeran
ATIRade kaže...

Koliko su stručni u servisu? Poigraj se malo sa master boot recordom, onesposobi disk
i daj ga na reklamaciju. Ako nisu stručni kao što si mi dao naslutiti neće znati što
napraviti pa će ti uvažiti reklamaciju.

Drugo rješenje je da odeš u servis i tražiš isti HDD. Objansiš im da ti ga spoje u komp
i upale u računalo. Ako je razina buke ista kao na tvom HDD onda si kupio glasan HDD
i zaboravi na reklamaciju. Ako je tiši onda ti je to čisti dokaz da s tvojim nešto
nije u redu i moraju ti zamijeniti.

Što se tiče master boot recorda.. hm... pri kupovini a i prije, itekako su uvidjeli da se dobro razumijem u tehniku, pogotovo u PC.

Govorio im kako sam radio reballing itd itd a oni congrats itd itd

E sad, da odjednom hard pokvarim, odnesem, bilo bi very strange.. odmah bi oni istrazivali a sta  a kako a pa ne moze tako, a ko zna sta si ti njemu radio... evo, komp radi 20minuta, moze se reci da je u granicama normale.. dok 

nakon 4-5 sati, kao da je svaka komponenta na izdahu, odnosno hdd, iako nema bad sectore.. a temp hdd-a je 40*C.

14 mjeseci

To nije u redu. Pa komp nebi smio prvih sat vremena biti tih, a onda nakon 5 h biti bučan.
Koliko je dugo radio komp kad su ti došli da ga pogledaju?

Najbolje bi bilo da ga pustiš da radi cijelo vrijeme, opteretiš ga da bude što bučniji
pa ih onda pozoveš. Ako će se i onda praviti blesavi i reći da je to normalno steraj ih u kur..
i reci da ćeš ih prijaviti.

Imam HDD sata 2 seagate 320 GB star 5 godina i ne čujem ga. Najglasnija komponenta mi je napajanje,
u biti samo to i čujem. Grafička i HDD su tihi.

Temperatura je normalna.

13 mjeseci
protjeran
ATIRade kaže...

To nije u redu. Pa komp nebi smio prvih sat vremena biti tih, a onda nakon 5 h biti bučan.
Koliko je dugo radio komp kad su ti došli da ga pogledaju?

Najbolje bi bilo da ga pustiš da radi cijelo vrijeme, opteretiš ga da bude što bučniji
pa ih onda pozoveš. Ako će se i onda praviti blesavi i reći da je to normalno steraj ih u kur..
i reci da ćeš ih prijaviti.

Imam HDD sata 2 seagate 320 GB star 5 godina i ne čujem ga. Najglasnija komponenta mi je napajanje,
u biti samo to i čujem. Grafička i HDD su tihi.

Temperatura je normalna.

Evo slika. A on pametnjakovic dosao kad sam i ja iz skole, kresnuo ga na hladno, i sad, JEL SE CUJE ? ... ovo je normalno...

Acoustic nemam pravo promijeniti ili nije podrzano. NOW WHAT? Evo hdd poceo lagano da pisti.. kad se primaknem totalna frka od zvukova... milion ih je.. i to iz hdd

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 13:28 (Akiris).
14 mjeseci

Samo ti njega ostavi upaljenog preko noći ili ga upali prije škole pa kad se vratiš neka on bude radio... Možeš upaliti i igricu, samo da bude bučan kad ovaj dođe.

13 mjeseci
protjeran

OK. Škola završava za 10-tak dana. Komp kupljen prije 1 mjesec.

Lik, koji je skoro pa glavni tamo, meni je izašao u susret, i zamijenio mi periferiju koja nije bila ispravna..

Kod njega su i zvučnici, koji su mimo toga donešeni da vidi može li ih popraviti.

Završi škola, benchujem komp po 2-3 sata, samo mi napisi koji program da ga "oznoji", prime95 je za cpu, ali i za hdd mi treba.. i dođe i pokažem mu. 

E sad , najgore je ono ako on kaže ne budi pesimista radi komp ko singerica, šta tebi se zvuk ne sviđa i ja da mijenjam nešto od 100€? Ne moj izmišljati, itd itd.. To je primjer kako bi/jest izgledala njegova reakcija.

A stvarno je ok, čak smo pokušavali OC procesor.. dobar je, ali nemam opravdanu rečenicu kad me uhvati i pita jel radi komp?

Bad sectora nema, a nije mi baš drago namjerno ga shebat, sem, ako ima neka caka da kada dodje ja njemu udarim test i pokazem da ima bad sector, odnosno pred njim ga odvrtim, kazem, caka, a ne da unistim hdd i ni tamo ni vamo. 

Neko mi je rekao da bi me trebali gađati zlatom za tolike pare, kad sam to pročitao, mozak mi se naježio.. čak sam ih dobro počastio.. i još kad je dolazio. I jeste troller, i nije. {#}

2 godine

Kupi ssd. Neces nista cuti: garantiram ti :)

http://www.winblogs.net
13 mjeseci
protjeran
Alesandro kaže...

Kupi ssd. Neces nista cuti: garantiram ti :)

Jao, kao da ne znam da ssd nema niti jedan pokretni dio u sebi.

Kako god, prikljucim ga i opet ce se stari hdd cuti jer je pod napajanjem.

Fakticki sve je NOVO, i nema potrebe da bilo sta jos "kupujem".

2 godine

pa stari hdd prodas/vratis nazad i doplatis za ssd

http://www.winblogs.net
13 mjeseci
protjeran

Ništa od toga... možda u budučnosti..............

3 godine
Akiris kaže...

Jao, kao da ne znam da ssd nema niti jedan pokretni dio u sebi.

Kako god, prikljucim ga i opet ce se stari hdd cuti jer je pod napajanjem.

Fakticki sve je NOVO, i nema potrebe da bilo sta jos "kupujem".

A da komp ostaviš upaljenog a i onda zoveš nekog iz servisa da dođe i nek sluška komp kak rade? Jesi siguran da baš hdd buči? To mora posrijedi nešto drugo. Uzmi cjevčicu tanku pa sluška di cvrči.

13 mjeseci
protjeran

Ma 1. stvar koju treba rijesiti je da se serviser posteno postavi. I da bilo sta pisti, njemu je to normalno, cak je i cuo neki pisak, sve je to njemu normalno.... a ja sam mladji od njega mnogo vise tako da.. ne znam kako na kraj izaci...

13 mjeseci
Akiris kaže...

Sada stvarno ne kontam sto ciniti?

Reci koji od ovih zvukova po navedenom redoslijedu imaš ne znamo kako to zvuči preko foruma.http://datacent.com/hard_drive_sounds.php.Samo klikni na play i poslušaj sve WD zvukove.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 22:37 (Ikarus01).
3 godine
Akiris kaže...

Više puta sam provjerio, HDD je najbučniji, s obzirom da komp nije extremno bucan.. nego nije za ocekivati nakon 1300€ ovo.. a napajanje je fortron AURUM GOLD 600W, ne moze biti nikako premalo, mozda cak i overkill.....

Po google- vise puta sam pretrazivao, dosta tema ima u vezi caviar blue, black, dok neki kazu necujan, u nekih krklja non stop, a u mene konstantno, a ne bas toliko glasno, i ne krklja... omg

AURUM GOLD 600W  je bučno , baš u BUG je recenzija bila ! odlično ali bučno.

13 mjeseci
protjeran
joyjoy kaže...
Akiris kaže...

Više puta sam provjerio, HDD je najbučniji, s obzirom da komp nije extremno bucan.. nego nije za ocekivati nakon 1300€ ovo.. a napajanje je fortron AURUM GOLD 600W, ne moze biti nikako premalo, mozda cak i overkill.....

Po google- vise puta sam pretrazivao, dosta tema ima u vezi caviar blue, black, dok neki kazu necujan, u nekih krklja non stop, a u mene konstantno, a ne bas toliko glasno, i ne krklja... omg

AURUM GOLD 600W  je bučno , baš u BUG je recenzija bila ! odlično ali bučno.

NE MOŽE BITI BUČNO KAD JE MOJ HEBENI HDD WD C BLUE 500GB 3 GLASNIJI OD NJEGA!!! Sad provjerio.. {#}

13 mjeseci
protjeran
Ikarus01 kaže...
Akiris kaže...

Reci koji od ovih zvukova po navedenom redoslijedu imaš ne znamo kako to zvuči preko foruma.http://datacent.com/hard_drive_sounds.php.Samo klikni na play i poslušaj sve WD zvukove.

Western Digital desktop drive with unstable heads clicks a few times and stops spinning.

Takva je "atmosfera" , clickova nema.

Mnogo bucan, pa i od napajanja i svake komponente u kucistu najbucniji je.

5 godina
HDD Ispravan? HITNO

u posjedu tri plava 640.  mozes ih zaljepit na uho i poc spavat.  jesi ti izvadio hdd iz ladice i onako ga fino drzao u ruci van kutije, koliko ti sata kabel dopusta...kresnuo pc i ocijenio buku.  trebao bi osjetiti malene ...zbilja malene vibracije i fini ŠUM... cak su i vodilice za igle super tihe..isto ugodan zvuk uz onaj šum vrtnje.  nikakvo ZVRNDANJE. 

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
13 mjeseci
Akiris kaže...
Ikarus01 kaže...
Akiris kaže...

Western Digital desktop drive with unstable heads clicks a few times and stops spinning.

Takva je "atmosfera" , clickova nema.

Mnogo bucan, pa i od napajanja i svake komponente u kucistu najbucniji je.

Ako ti je zvuk poput fena jesi li se poigrao sa AAM.

Edit:Sad sam se sjetio WD je onemogućio upravljanje AAM-om od 2011.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 23:13 (Ikarus01).
13 mjeseci
protjeran

Nema potrebe vaditi,  jako malo, ali primjetno osjeti se vibracija i to kada stavim ruku.. LoL , a da je tih, to nikako.. kod tebe, kao skoro pa necujni? 

Tocno. Nema "kreketanja" nego ugodan, ali noisy šum vrtnje, da da..

5 godina
HDD Ispravan? HITNO

jedan mi je spojen na wdtv u boravku, jedan na desktopu,a jedan mi kupi prasinu kao vanjski storage... evo nije mi bilo lijeno izvaditi ga iz kutije i uslikat.   sum na snimci je cijelo vrijeme prisutan od destop pc-a koji je pun skythe ventilatora,ali obrati paznju kada ga kresnem na prekidacu, nikakav zvuk.  tih...uber tih.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
3 godine
neaktivan

Odi do prvog frenda zakelji svoj disk unutra, svoj disk kod svoga pajde i vidi razliku. Druga stvar nece oni priznati garanciju na kontu zvuka (rijetki su to slucajevi). Ako ti nista od toga ne pomaze...stavis malo gume sastrane (nece mu smetat ni malo, niti ce se od toga vise grijati), isto tako stavi komp DOLE. Da stavis i najtisi komp i prislonis uho blize kucistu uvijek ce se neki vrag cuti.

BTW ako nemas gume potrebno ti je 8 gumica (najbicnijih za vezati) i te gumice objesis oko diska i pustis ga da visi na gumicama, one ce umanjiti vibraciju

5 godina
HDD Ispravan? HITNO
Ajd prvo spoji drugim sata kabelom i na drugi kabel od napajanja. Nikad se ne zna, mozda pomogne.
15 mjeseci
neaktivan

E probaj ugasiti DVD, takav zvuk su znali davati DVD-i dosta često, a inače i HDD-a ima dosta bučnih i mislim da bi bilo najbolje opčenito da prvo budemo sigurni da je HDD u pitanju probaj iskopčati HDD pa vidjeti kako se comp čuje

2 godine
Dario HelpDisc kaže...

E probaj ugasiti DVD, takav zvuk su znali davati DVD-i dosta često, a inače i HDD-a ima dosta bučnih i mislim da bi bilo najbolje opčenito da prvo budemo sigurni da je HDD u pitanju probaj iskopčati HDD pa vidjeti kako se comp čuje

Dajte pročitajte sve postove u temi pa onda pišite odgovore. Pa autor teme je već jedno 100 puta napisao da je HDD bučan i da mu on stvara probleme. Nikakav DVD i slične stvari...

2 godine
Akiris kaže...

Nema potrebe vaditi,  jako malo, ali primjetno osjeti se vibracija i to kada stavim ruku.. LoL , a da je tih, to nikako.. kod tebe, kao skoro pa necujni? 

Tocno. Nema "kreketanja" nego ugodan, ali noisy šum vrtnje, da da..

Jesu ti uvažili reklamaciju?

4 godine

Pokušaj smanjiti aam sa - winaam-292 http://withopf.com/tools/aam/winaam-292.zip , na mome WD radi, ako ne uspiješ pokušaj sa HDDScan http://hddscan.com, i još jedan software za tu namjenu - CrystalDiskInfo http://sourceforge.jp/projects/crystaldiskinfo/releases/, nadam se da će ti jedan od ovih pomoći.

nunaVk
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 18:10 (nunaVk).
13 mjeseci
nunaVk kaže...

Pokušaj smanjiti aam sa - winaam-292 http://withopf.com/tools/aam/winaam-292.zip , na mome WD radi, ako ne uspiješ pokušaj sa HDDScan http://hddscan.com, i još jedan software za tu namjenu - CrystalDiskInfo http://sourceforge.jp/projects/crystaldiskinfo/releases/, nadam se da će ti jedan od ovih pomoći.

Pročitaj ovo http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_acoustic_management Wd je maknuo kontrolu AAM 2011. bez kakvog objavljivanja podataka javnosti.Piše pod Availability.

4 godine

OK, nisam znao, ja imam WDC WD5000AAKS i radi.

nunaVk
13 mjeseci
nunaVk kaže...

OK, nisam znao, ja imam WDC WD5000AAKS i radi.

Možda imaš stariji primjerak i meni je bilo čudno kad si rekao da ti radi.

4 godine

Iskreno nemam pojma zašto ovaj radi a neki ne ali evo slike.

nunaVk
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 18:39 (nunaVk).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice