Jel termopasta uopće pomaže?

poruka: 13
|
čitano: 2.460
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
neaktivan

Eto, zanima me jel pasta uopće pomaže da se temperatura CPU-a snizi za koji stupanj

ili je ona na njemu samo za efikasniji odvod topline na rebra hladnjaka?

4 godine
RE: Jel termopasta uopće pomaže?
Aceo kaže...

Eto, zanima me jel pasta uopće pomaže da se temperatura CPU-a snizi za koji stupanj

Za efikasniji odvod topline...
Kublach
3 godine
neaktivan

Pa ona ti snizi temperaturu procesora tako da efikasnije (veća se površina hladi) odvodi toplinu na cooler.....

Kod procesora se primjeti ako je nema.....katkad u obliku dima.....

Definitivno ju je poželjno stavit.

Tikviči vladaju svijetom!
4 godine

Ajde razmisli jos jednom. Ako sa necega odvodis toplinu onda je to nesto ........

3 godine

Pomaze ako imas dobar coler pa da ti hladi procesor.Al bez dobrog colera ti ne pomaze toliko

3 godine
Aceo kaže...

Ona je OBAVEZNA. Sastavni je dio kompjutera kao i svi ostali dijelovi na matičnoj ploči. Nanosi se na tanko i to treba znati napraviti. Kako postavljaš suvislo pitanje, moj ti je odgovor da ti termopastu ako je nemaš stavi netko tko to zna.
4 godine
moderator

Pasta sluzi da bi se popunile brazde izmedju hladnjaka i procesora i time poboljsao kontakt izmedju njih i odvod topline.

Ako imas savrseno ispoliranu bazu hladnjaka i procesor i oni savrseno nalijezu jedno na drugo, onda ti pasta nije potrebna.

Ali savrseno u praksi ne postoji.

Zato ide mrvica paste na procesor a ne natackati kao pastetu, sto mnogi noobovi ne znaju.

I'm fat, you're ugly! I can diet.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2009 14:01 (DrNasty).
3 godine
Kalea kaže...
Aceo kaže...

Ona je OBAVEZNA. Sastavni je dio kompjutera kao i svi ostali dijelovi na matičnoj ploči. Nanosi se na tanko i to treba znati napraviti. Kako postavljaš suvislo pitanje, moj ti je odgovor da ti termopastu ako je nemaš stavi netko tko to zna.
 A jesi li ti kad kom stavio ???
http://tionline.ru/
3 godine
skyrider kaže...
Kalea kaže...
Aceo kaže...

A jesi li ti kad kom stavio ???
 Morat ćeš naći nekog drugog, sklon sam stavljanju suprotnom spolu.
4 godine
neaktivan

ma stavi kap(zrno rize...mrviiiiicuuuuuuuuu vece) na sredinu proca...i razmazi s necim..(nemoj odmah u stranu vuci jer ce ti nestat za sredinu popunit...nego ravnomjerno potezim sredinu proca razmazi..pa polako prema rubovima)..i kad stavis hladnjak...ako je AMD..samo ga prodrmaj malo ljevo desno(kod stock i jos nekih coolera) i stavi polugu...kod intela ovisi isto...jer stock ima manju bazu...pa ti je bolje stavit pasrtu na hladnjak..jer je bitnije stavit pastu tamo gdje je kontat proca i hladnjaka(barem ja tako mislim iako mos direktno na proc)

kopirajte si ovo u potpis....ako misliste....da bi vistu trebalo ukinut....i da je kingmax definintivno....best buy na trzistu
3 godine
protjeran
Aceo kaže...

pitaš gluposti ćim su izišli prvi tranzistori s hladnjacima 60 godina prošlog stoljeća korištena je termo vodiva pasta a ti danas pitaš jeli to upće potrebno

naravno da je i to obavezno
MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 2×1-TB-plus vanjski hd Maxstor-500gb NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
3 godine
Aceo kaže...

A da nam kažeš o kom se procu radi? To bi nam pomoglo. Imaš procesore sa i bez kućišta što donekle mijenja način postave termal paste.
3 godine

Ja sam nakon godinu dana na svoj q6600 stavio novu pastu(ac mx-2)i skinuo onu staru koja se dobije sa stock coolerom,i sad mi je procesor 10stupnjeva hladniji i manji mi zuji ventilator pod opterecenjem(temperature u idle ispod 40 stupnjeva 37-40 po jezgrama, a u loadu ne ide preko 60)Prezadavoljan sam sa pastom.Skini si everest i malo pogledaj kakve su ti temperature.Ak su ti visoke i vent ti stalno jako zuji,bolje si stavi pastu da ga ohladis.Naravno i jaci hladnjak je jos bolje,al to dode vise para nego pasta(ova mx2 dode 40kn u linksu)

Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz MB Gigabyte P35-S3G,DDR II, SATA II Gigabyte GF 9800GT, 512MB DDR3,OC-ed 700/1715/900 2XDDR2 2GB PC6400 (800MHz),SuperTalent, CL5 Chieftec power supply 550W, EPS, ATX 2.0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice