PC ne detektira drugi display

poruka: 5
|
čitano: 1.101
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
PC ne detektira drugi display (DVI)

Pozdrav ekipa, pri kraju sam sa zivcima oko ovog problema, pa rekoh da se napokon i ulogiram u svoj account i pokusam eventualno dobiti pomoć.

 

Uglavno, do prije par tjedana sam imao Gigabyte GT 560Ti karticu i na nju spojen monitor putem HDMI-HDMI kabela i TV putem HDMI-DVI kabela (HDMI na TV-u i DVI-I na kartici). Dual display je uredno radio sve dok mi nije crknula graficka pa sam morao kupiti novu. Dođem doma sa ASUS GTX 660, spojim monitor i TV, upalim sve, međutim kartica nikako da prepozna da je spojen TV.

 

Pokušao sam sa reinstalacijom drivera, pa opet ništa. Prebacivao na DVI-D interface na grafičkoj čisto iz očaja, al opet ništa. Pokretao računalo s odspojenim monitorom i samo spojenim TV-om, opet ništa.

 

Razmišljam da kupim DVI na HDMI konektor, al obzirom da već imam DVI-HDMI kabel ne znam koliko će mi to pomoći. Eventualno se nadam da ako spojim monitor preko HDMI-DVI konektora, a TV preko DVI-HDMI konektora da će to raditi, ali lako bi se moglo dogoditi da uzalud potrošim novce. Otišao bih i reklamirati karticu, al nekako mi se čini da bi se moglo desiti da mi kažu da kod njih sve radi uredno i da mi naplate 100kn (dogodilo mi se jednom s linksom, 150kn da mi kažu da zvučna kod njih radi sasvim ok).

 

Pretražio tri stranice google rezultata i nisam našao ništa korisno, tako da mi je ovo zadnja šansa. Da kupujem konektore, ili da kupujem nove kablove, il da reklamiram grafičku...

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
PC ne detektira drugi display

Paaa... provjeri oba kabla & izlaza iz grafulje na monitoru. Ako rade, onda ili ti se nekako disablao ulaz na tv-u pa ga samo trebaš softverski negdje u nekom meniju uključiti, ili se pokvario. Treća varijanta je još da se grafulji ne sviđa nešto u EDID-u koji dobije od tv-a, ali to je prilično nevjerojatno.

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
PC ne detektira drugi display

Evo nakon par testova:

 

1. Monitor HDMI na grafičku HDMI: radi

2. Monitor HDMI na grafičku DVI-I: ne radi

3. Monitor HDMi na grafičku DVI-D: radi

 

4. TV HDMI na grafičku HDMI: ne radi

5. TV HDMI na grafičku DVI-I: ne radi

6. TV HDMI na grafičku DVI-D: ne radi

TV ima dva HDMI ulaza, ali na oba je isto.

 

Pogledat ću malo po postavkama TV, ali na njemu ništa nije mijenjano, samo sam ubo kabel u novu grafičku kad sam je ubacio u komp.

 

Edit: izgleda da je problem na portu na TVu, prvi HDMI ne radi, ali na drugom sam dobio sliku! Valjda je to to napokon.

 

Hvala na izvrsnom prijedlogu, ne znam kako se sam nisam sjetio da malo kombiniram s kablovima i portovima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2014 17:23 (Odoakar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: PC ne detektira drugi display (DVI)

monitor bi trebao biti spojen na DVI, tv na hdmi.

spoji samo monitor, zatim provjeri hdmi na monitor. Tek kad si siguran da svi izlazi rade spoji tv i u driveru aktiviraj clone. Monitor trba biti primarni. Ponekad moras restartati s upaljenim tvom da ga driver detektira. Sve mora podrzavati hdcp moze biti npr kabel ili adapter uzrok ali i neispravna vga...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
offline
PC ne detektira drugi display

Čudi me da je HDMI1 port na TV-u samo tako prestao raditi, ali adje, bar imaju dva. Sad napokon opet imam extended display.

 

Inače u zadnjih mjeseca dana mi se pokvarila grafička, baterija na S3 se napuhala do granice eksplozije, crkle seinheiser slusalice i jos je sad i  TV počeo zezat.

 

Uglavnom, hvala na pomoći, može close teme.

 

Edit: eh da, i logitech g500 mis je poceo stekati prije tjedan dana,  na single left klik on radi double klik, ali ne uvijek. U bankrot me odvede tehnika.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2014 17:33 (Odoakar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice