PC problem

poruka: 16
|
čitano: 521
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 mjeseci
PC problem

Pozdrav,

Imam problem s jednim racunalom,kada stisnem Power button na kučištu,ventilator od CPU se zavrti na kratko pa stane,pa tako 3-4 puta,također i od napajanja vent radi slabo.Na mbo imam nekakve 2 brojke i pri paljkenju izbaci broj 87 i crvena led lampica na matičnoj blinka i nikako da se digne.Također kada power button držim malo duže onda ventilatori rade ali se ugasi PC za 10 sec
Pokušao sam s 2 napajanja,sve se isto dešava

Gdje bi problem mogao biti?

2 godine
Re: PC problem
ilijas11 kaže...

Pozdrav,

Imam problem s jednim racunalom,kada stisnem Power button na kučištu,ventilator od CPU se zavrti na kratko pa stane,pa tako 3-4 puta,također i od napajanja vent radi slabo.Na mbo imam nekakve 2 brojke i pri paljkenju izbaci broj 87 i crvena led lampica na matičnoj blinka i nikako da se digne.Također kada power button držim malo duže onda ventilatori rade ali se ugasi PC za 10 sec
Pokušao sam s 2 napajanja,sve se isto dešava

Gdje bi problem mogao biti?

Prašina može također usporit ventilator,dobro ispusi kuciste cijelo pogotovo ventilatore i  hladnjak na procesoru dobro propusi od prasine....

Softwer
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 13:23 (Softwer).
2 godine
ilijas11 kaže...

Na mbo imam nekakve 2 brojke i pri paljkenju izbaci broj 87 i crvena led lampica na matičnoj blinka i nikako da se digne.

Koja matična je u pitanju?

Bolje imati pravog neprijatelja nego lažnog prijatelja
15 mjeseci
vidi da li ti se kuler odvojio od matične
* preporučamo slike kvadratnog oblika, podržani formati su JPG i PNG bez transparencije
7 mjeseci
nadi papire od maticne. ti brojevi su ti objasnjenja kvara. svaki broj ima svoje objasnjenje.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
5 mjeseci

Matična nema coooler,samo ima na procesoru hladnjak koji se pri paljenju malo zavrti pa stane,također i ventilator na kučištu.

Stavio sam i novo napajanje ali je problem isti.

Povadio sam sve komponente i upalio PC ali opet isto

5 mjeseci

Mbo je Abit AX8

2 godine
ilijas11 kaže...

Matična nema coooler,samo ima na procesoru hladnjak koji se pri paljenju malo zavrti pa stane,također i ventilator na kučištu.

Stavio sam i novo napajanje ali je problem isti.

Povadio sam sve komponente i upalio PC ali opet isto

Pa ocisti ga od prasine i zamjeni termalnu pastu,..

Softwer
5 mjeseci

Pokušat ću to pa se javim

Što se tiče problema 8.7 na matičnoj,na netu kaže ovo

Description: Check CPU core voltage

Symptom:Power ON stop at 8.7

Cause:12V 4 pin plug disconnected oc power supply damaged - Probao s novim PS ali je isto

Action:Check 4 pin power plug or replace power supply

5 mjeseci

Problem je ostao isti.

Nakon čišćenja hladnjaka i stavljanja nove paste PC je jedno vrijeme i radio,udje u Windowse i nakon par minuta se ugasi.

Sada je problem opet isti.

Molim za pomoc

11 mjeseci

Jesi li probao resetirati bios na default?

5 mjeseci

Jesam,nakon čišćenja hladnjaka i stavljanja nove termalne paste.

Sada nažalost ne mogu ni da upalim PC,iznaciju mi na matičnoj error code 8.7 i 2

Kada držim power button par sec onda se ventilatori vrte

2 godine
ilijas11 kaže...

Sada nažalost ne mogu ni da upalim PC,iznaciju mi na matičnoj error code 8.7 i 2

Pogledaj što znači taj "2"

Bolje imati pravog neprijatelja nego lažnog prijatelja
17 mjeseci

Meni je slican slucaj bio pa sam mjenjao voltazu u biosu -smart fan control sam enable i radi.

5 mjeseci

Ja nažalost ne mogu ni doći do BIOS-a jer nemam slike na ekranu,procesorov ventilator se sporko okreće,kao i od napajanja.

Na abitovoj stranici kažu za kodne greške da je problem s napajanjem,probao sam 2 različita napajanja ali je problem isti.

Nije mi jasno kako je PC proradio nakon čišćenja hladnjaka i coolera od procesora i sada opet ne radi?

5 mjeseci

Evo vadjenjem procesora iz socketa i ponovnim vraćanjem PC radi,u biosu sam nastimao FILE SAFE Optimized i digao mi je Windows?

Da li je problem u procesoru,prašini možda na socketu.njemu samome?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice