Pozdrav,
Imam problem s jednim racunalom,kada stisnem Power button na kučištu,ventilator od CPU se zavrti na kratko pa stane,pa tako 3-4 puta,također i od napajanja vent radi slabo.Na mbo imam nekakve 2 brojke i pri paljkenju izbaci broj 87 i crvena led lampica na matičnoj blinka i nikako da se digne.Također kada power button držim malo duže onda ventilatori rade ali se ugasi PC za 10 sec
Pokušao sam s 2 napajanja,sve se isto dešava
Gdje bi problem mogao biti?
PC problem
- poruka: 16
- |
- čitano: 521
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav,
Imam problem s jednim racunalom,kada stisnem Power button na kučištu,ventilator od CPU se zavrti na kratko pa stane,pa tako 3-4 puta,također i od napajanja vent radi slabo.Na mbo imam nekakve 2 brojke i pri paljkenju izbaci broj 87 i crvena led lampica na matičnoj blinka i nikako da se digne.Također kada power button držim malo duže onda ventilatori rade ali se ugasi PC za 10 sec
Pokušao sam s 2 napajanja,sve se isto dešava
Gdje bi problem mogao biti?
Prašina može također usporit ventilator,dobro ispusi kuciste cijelo pogotovo ventilatore i hladnjak na procesoru dobro propusi od prasine....
Na mbo imam nekakve 2 brojke i pri paljkenju izbaci broj 87 i crvena led lampica na matičnoj blinka i nikako da se digne.
Koja matična je u pitanju?
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Matična nema coooler,samo ima na procesoru hladnjak koji se pri paljenju malo zavrti pa stane,također i ventilator na kučištu.
Stavio sam i novo napajanje ali je problem isti.
Povadio sam sve komponente i upalio PC ali opet isto
Mbo je Abit AX8
Matična nema coooler,samo ima na procesoru hladnjak koji se pri paljenju malo zavrti pa stane,također i ventilator na kučištu.
Stavio sam i novo napajanje ali je problem isti.
Povadio sam sve komponente i upalio PC ali opet isto
Pa ocisti ga od prasine i zamjeni termalnu pastu,..
Pokušat ću to pa se javim
Što se tiče problema 8.7 na matičnoj,na netu kaže ovo
Description: Check CPU core voltage
Symptom:Power ON stop at 8.7
Cause:12V 4 pin plug disconnected oc power supply damaged - Probao s novim PS ali je isto
Action:Check 4 pin power plug or replace power supply
Problem je ostao isti.
Nakon čišćenja hladnjaka i stavljanja nove paste PC je jedno vrijeme i radio,udje u Windowse i nakon par minuta se ugasi.
Sada je problem opet isti.
Molim za pomoc
Jesi li probao resetirati bios na default?
Jesam,nakon čišćenja hladnjaka i stavljanja nove termalne paste.
Sada nažalost ne mogu ni da upalim PC,iznaciju mi na matičnoj error code 8.7 i 2
Kada držim power button par sec onda se ventilatori vrte
Sada nažalost ne mogu ni da upalim PC,iznaciju mi na matičnoj error code 8.7 i 2
Pogledaj što znači taj "2"
Meni je slican slucaj bio pa sam mjenjao voltazu u biosu -smart fan control sam enable i radi.
Ja nažalost ne mogu ni doći do BIOS-a jer nemam slike na ekranu,procesorov ventilator se sporko okreće,kao i od napajanja.
Na abitovoj stranici kažu za kodne greške da je problem s napajanjem,probao sam 2 različita napajanja ali je problem isti.
Nije mi jasno kako je PC proradio nakon čišćenja hladnjaka i coolera od procesora i sada opet ne radi?
Evo vadjenjem procesora iz socketa i ponovnim vraćanjem PC radi,u biosu sam nastimao FILE SAFE Optimized i digao mi je Windows?
Da li je problem u procesoru,prašini možda na socketu.njemu samome?