[Pomoc]Diode,neonke,vodeno hlađenje

poruka: 4
|
čitano: 698
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 mjeseci
neaktivan
[Pomoc]Diode,neonke,vodeno hlađenje

Znači zanima me ovo je sada i za diode i neonke :

Dal troše šta više struje,kako se meću,koje su boje najbolje,kako se cijene kreću,koliko centimetara je najbolje....

Vodeno hlađenje :

Jel bolje od hlađenja na ventilator,kako se pravi,kaka se voda sipa jer sam vidio da je jedan sipao crvenu vodu kakva je to voda,jel teško za napraviti,kako se održaje itd...

Web dizajner, SA:MP skritper
2 godine
Re: [Pomoc]Diode,neonke,vodeno hlađenje
Danijel Dzojic kaže...

Znači zanima me ovo je sada i za diode i neonke :

Dal troše šta više struje,kako se meću,koje su boje najbolje,kako se cijene kreću,koliko centimetara je najbolje....

Vodeno hlađenje :

Jel bolje od hlađenja na ventilator,kako se pravi,kaka se voda sipa jer sam vidio da je jedan sipao crvenu vodu kakva je to voda,jel teško za napraviti,kako se održaje itd...

Diode i neonke ne troše gotovo ništa. Neonke imaš kupiti u Linksu i Portiu, duljinu izaberi sam po želji. Spajaju se na MOLEX konektor, imam jedne doma.

LED trake imaš kupiti na eBay-u, gotove koje rade na 12V.

Što se tiče vodenog hlađenja, to je jako komplicirana stvar. Imaš kupiti gotove zatvorene sustave za CPU (Corsair-ova H serija), a možeš i slagati sam svoj sustav (crijeva, blok, pumpa, rezervoar, radijator), međutim, dobavljivost dijelova za takav sustav kod nas je jako teška. Bolji sustavi vodenih hlađenja daju bolje rezultate od zračnih hladnjaka jer voda bolje odvodi toplinu.

--------------------------
11 mjeseci
neaktivan

Za vodeno hlađenje ćemo ostaviti poslije...

Nego ja sam iz Orašja (BiH),dali mogu ti iz Linksa dostaviti u BiH tj. dal dostavljaju u BiH ? Oni imaju trgovina po cijeloj Hrvatskoj pa se može otići kod njih da se vidi ? E sad ovi vati : Znači jel ja moram diode,neonke potrefit na te vati ili šta ? Molex konektor je ovo za DVD čitače i ta sranja ? E sad te diode jel se dobije upravljanje da pališ gasiš diode ?

Web dizajner, SA:MP skritper
2 godine
Danijel Dzojic kaže...

Ne znam dostavlja li Links u BiH, trebas njih pitati. Pogledaj po lokalnim shopovima ima li sto.

MOLEX konektor ima 4 pina, izgleda ovako

Molex - male Molex - male
S neonkama Sharkoon koje se prodaju u Linksa dobije se prekidac koji se negdje montira i tako ih palis i gasis.

--------------------------
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice