Imam printer Epson Office BX305F i kupio sam zamjensku tintu Orink T1281. Međutim, kad stavim tintu u printer, na printeru se ispiše poruka " Ink cartridge not recognized". Što da radim? Na tinti jasno piše da podržava ovaj model printera.
Printer ne prepoznaje tintu
- poruka: 9
- |
- čitano: 674
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pretraži forum! Neko je već dao odgovor na to pitanje.
Pozdrav!
Pretražio sam, ali nisam našao odgovor...barem ne za ovaj model printera.
I ja sam imao Epson printer ( sada neznam točno koji ) ali isto nije htio prepoznati tintu, tj samo žutu i crnu, onda sam nekako popravio žutu ali i dalje crnu nije htio..
Ugl. uzmi malo alkohola i tamo di stavljas tintu pročisti, tj stavi alkohol na stapice za usi i stavi u te rupice, mozda se nesto zakorilo.
Stvar je da prepoznaje orginalnu crnu, ali ne i zamjensku...
Isti slučaj i kod mene. U pitanju je zamjenska boja, ORINK i Epson SX100. Barem 3 sata sam sve živo pokušavala. I kad je USB bio uštekan, i kad nije, sto puta gasila i palila printer, restartirala komp, stavljala nove drivere, čistila glave..nema što nisam. Na kraju sam kupila novu boju, identičnu; i printer ju je prihvatio kao da ništa nije ni bilo...
Sve radi ispočetka i pomoći će.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Evo da i ja napišem.
Nažalost, kupio sam SX125. Nisam printao možda 2 tjedna i boja je u njemu, naravno, zapekla!! Kupio sve nove original boje, ali crnu ne doživljava i dalje..
Odnesem ga na servis, vrate ga nakon 2 tjedna, kao zapekla glava i to je riješeno i unutra još par testnih uzoraka da se vidi da boja stvarno "radi".
Spojim printer, odem u Word, napišem par bezveznih redova slova, prvi red crna boja drugi crvena pa žuta zelena plava, i onda, ko što sam očekivao, nijedna boja OPET neradi kako treba.
Sutra ga nosim opet na servis i ako ga sad ne poprave očitaću im bukvicu. Koji klinac služi servis ako nisu u stanju popravit svoj proizvod?
Prije njega sam imao HP 3650, znao sam da neprintam ništa po 2 mjeseca i nakon toga printam i nikad problema sa bojom.
Moje iskustvo, Espon nikad više u moju kuću ući neće.