Problem s GPU

poruka: 1
|
čitano: 330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
Problem s GPU

Pozdrav svima, imam jedan čudan problem. Naime, problem se prvo pojavio dok sam gejmao, odjednom sam dobijao vertikalne barove preko ekrana, nakon čega bi se pc restartovao. Nakon toga, problem se sve više i više širio, te se sistem nije uopće mogao loadati, nakon što se pojavi windows loading screen, stoji crna slika sve vrijeme.

 

Pokušavao sam spojiti na integrisanu grafičku, ona uopšte nije reagovala, da bi nakon dvije tri sedmice (nakon što je pc stajao ugašen u tom periodu), izvadio skroz grafičku, pokušao na integrisanu, sve je ekstra radilo. Skontao sam da je problem do grafičke (R9 270X). Opet pokušam spojiti grafičku (da provjerim da slučajno nije bilo do nekih kablova ili nešto slično), sada monitor ne reaguje, ni na integrisanu, ni na grafičku, niti bilo šta. Čitao sam po nekim forumima da bih trebao odspojiti sve power kablove, izvaditi CMOS bateriju, i sačekati minutu, ali malo sam skeptičan što se tiče toga.

 

Da li neko od vas ima neki fin prijedlog šta i kako dalje? Da je GPU pokvarena ne bi se uopšte pokazivao windows loading screen, da li može biti do driver-a ili nešto slično, do neke opcije koja omogućava dualni prikaz i s external grafičke i integrisane?

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice