Problem s grafickom?

poruka: 3
|
čitano: 786
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Problem s grafickom?

Prvo od svega, konfa kupljena u desetom mjesecu, od tad postoji ovaj problem

I5-4460

Asrock s1150 Z97 PRO3

Kingston HyperX Fury 2x4

Fortron Hyper 600w

Gigabyte R9 280 3GB

Intelov SSD

vrti se na win8.1

 

Na sve komponente imam garanciju, samo trebam saznati u kojoj je problem da ne šaljem sve, bi spajanje na dijagnostiku pomoglo?

Problem:

Startam PC preko kucista, u vecini slucajeva ne pokrene se od prve nego trebam ga pustiti da radi par minuta i onda nakon reseta pali kako treba, u tih par minuta se cuje vent iz kucista (Antec 300), kuciste nije mijenjano a tog zvuka na staroj konfi nije bilo. - U tih par minuta dok radi, ekran je crn a u kucistu sve komponente rade. - Ne, nije do monitora

Iz hibernacije se ne diže, potreban je reset, takodjer kad se sam ubaci u sleep nakon neaktivnosti, potreban je reset, kuciste radi ali ekran je crn.

Na LANu s frendovima nije htio upaliti, i onda kad upali nakon sto udjem u igru sve zablokira i potreban je reset, naravno ni nakon tog reseta ne pali od prve uvijek, potrebno ga je vise puta pokretati. Usao sam u civ5 s DX9 (ima ponudjeno DX9 i DX10/11), u postavkama je sve bilo na low i na loadanju mape je opet zablokiralo, drugi put ponovim sve isto samo v-sync iskljucim, radi bez greške. Nakon 10-15 min dok je bio u igri izadjem i pokrenem na DX10/11 - RADI bez greške, nakon toga smo igrali jos par gejmova, a prije toga bi zablokiralo na loadanju gejma.  Btw kad sam ulazio prvi puta u civ5 sam smanjio radni takt graficke. 

Nakon clockanja grafičke u njenom control panelu, cim uđem u igru, igra zablokira, treba pustiti na automatskim.

Kod kuće sam jedan jedini put imao problem da mi zablokira i to prije par mjeseci, nestao sam od sebe nakon par sati otkopcavanja graficke, ukopcavanja, reinstalliranje drivera (i na reinstallaciji je znalo zastekati) i sl.

Također kod kuće sve igre uredno vrti na ultra bez ikakvih problema, i kao što rekoh, kad upali nema problema, a pali ili od prve ili druge. 

E sad, zvuči ovo više na grešku u grafičkoj ili preslabo napajanje? Na LANu mi nekako vuče na to da struje premalo dobiva pošto je još njih 4-5-6 spojeno. Ali zašto se to i kod kuće nekad događalo? 

Inače sve probleme bilo na mom PCu ili nekom tuđem riješim, ali eto ovo i mene muči.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Problem s grafickom?

Možeš otići u BIOS i ugasiti C6 i C7 state, testiraj i vidi da li problem postoji i dalje.

Vidim da imaš Intel procesor s integriranom grafičkom karticom, obriši driver od Radeon kartice, ugasi PC i izvadi R9 280 karticu van,

ponovno upali PC i instaliraj driver za Intel HD integriranu grafičku karticu, testiraj par puta, gašenje/paljenje i sl., vidi da li ga možeš probuditi

normalno iz hibernacije/sleepa.

Meni ovo miriše čak na matičnu ploču, nju možeš eliminirati jedino tako da uzmeš/posudiš drugu i sve preseliš na nju, isto vrijedi za napajanje,

te grafičku karticu, nešto od toga ti stvara problem.

Ako imaš više modula RAM memorije, testiraj jedan po jedan.

Javi rezultate.

 

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
 
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
offline
Problem s grafickom?

Hvala na odgovoru, C6 i C7 state iskljuceni, nije do toga, kad clockam graficku i dalje mi zablokira kad pocnem igrati (Tek kad me spawna, primjer CS)

Graficku sam izvadio i sad downloadam intelov driver integrirane graficke, ne znam na koji način da ovo testiram jer maloprije mi se i pokrenuo iz hibernacije dok je graficka bila unutra, imam osjecaj da ne radi kako treba sve dok nije na dovoljnoj radnoj temperaturi(Primjer, kad upali onda nakon reseta pali normalno, iz hibernacije se diže odmah, ali kad odstoji onda problemi pocinju), tako da ostaviti cu PC upaljen, idem odraditi trening i ako se pokrene iz neaktivnosti kad se vratim onda je valjda do graficke. 

A što se matične tiče, stare dijelove sam prodao tako da cu morati dati u neki servis da to provjere.

 

EDIT: Čini se da je do grafičke, iz sleepa se diže kako treba na integriranoj. Pokušati ću nabaviti nečiju grafičku za test

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 20:20 (.Mish).
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice