Problem HDMI na sekundarni monitor

poruka: 1
|
čitano: 1.099
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Problem HDMI na sekundarni monitor

Pozdrav ekipa, pred 2 dana sam kupio novi laptop (Asus vivobook x542U model) i doma kad sam ga pokušao spojiti na televiziju preko HDMI-a dobio crnu sliku sa sitnim smetnjama u obliku točkica, dok zvuk je i dalje išao normalno na televiziju. Na tom istom televizoru sa istim kabelom stalno mam spojen stari laptop HP probook i par drugih laptopa je isto bilo spojeno i nikakvih problema sa slikom nije bilo.

 

Danas sam na poslu testirao laptop sa drugim kabelom i spojio na monitor koji koristim, te sada sam imao sliku i zvuk, ali je bio problem da su vidljive smetnje + svakih desetak sekundi slika bi se na monitoru skroz zacrnila i onda vratila nazad. A taj kabel i monitor mi je stalno spojen sa laptopom na poslu i nikakvih problema nema. Zatim sam probao na još jednom monitoru sa trećim kabelom i nije bilo apsolutno nikakvih problema. 

 

E sad, di može biti problem? BIOS na matičnoj je update-an, driveri od intela i nvidia grafičke zadnja verzija. Dali je moguće da je osjetljiv na možda lošije kabele ili bi mogao biti problem u konektoru od samog laptopa? Vizualno ne vidim neke probleme na konektoru.

 

Na laptopu je instaliran windows 10 (naknadno instaliran, došao je sa linuxom) ali legalna verzija, te su svi updateovi poskidani što je nudio.

Većeras će mi frend donijet još jedan kabel pa ću sa njim doma probati na televiziju pa javim rezultate

Ako netko ima ideje nek kaže, u protivnom vraćam nazad laptop (a to mi se neda raditi)

Slika na televizoru doma nakon prtljanja po settingsima od intel hd grafičke u winsima Slika na televizoru doma nakon prtljanja po settingsima od intel hd grafičke u winsima
Smetnje na monitoru na poslu Smetnje na monitoru na poslu
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice