Problemi kod paljenja racunala

poruka: 12
|
čitano: 800
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine

Pozz svima,

Imam problem vec duze vrijeme, komp radi super ali kad ga ugasim ponekad se nece ponovo upaliti nego ga moram resetirati ponekad i vise puta da bi se konacno pokrenuo, a ponekad se cak i ugasi pa upali kao ono kad overclockate procesor u biosu i dalje normalno radi. Procesor sam overclockao(s 3.0 na 3.4) jedanput ali bez promjena voltaze i radio je super bez promjena u temperaturi no kad mi se to pocelo dogadjati stavio sam natrag na deufalt. Kasnije sam primjetio ako ga ne resetiram odma kad se nece pokrenuti cuje se jedan dugi i 2 kratka bipa i ako ga dalje ostavim cujem zvuk da je doslo u windowse a nema slike tako da sam gotovo siguran da nije proc nego graficka jer ako je u windowsima a nema slike moze biti samo grafa ili? i da, kad nema slike i komp radi graficka je hladna ko da se nije pokrenula a cooler na njoj radi(grafu nisam clockao). Ja mislim da je graficka ili mozda cak maticna...to se najcesce dogadja kad hocu komp pokrenuti sa sleepa ono u visti i w7 sleep da se sve ugasi i to ali ponekad i kada ga bas ugasim.

moja konfiguracija je:

GA-ep45-ud3r

e8400 - 3.0GHz

powercolor hd4870 - 512mb (custom cooler i clockirana tvornicki)

RAM buffalo 4Gb 800MHz (znam da je sranje ali druge su mi prodali pred nosom kingmaxove :P)

HDD seagate 300gb

napajanje: chieftek cft-650a-12b 650W

i uz to tu je najveci problem VEMIL!!!! di mogu reklamirati komponente kupljene u vemilu? PLS nek mi neko pomogne, ta grafa jos danas kosta 1700kn jer je tvornicki napravljena s boljim coolerom i clockovima gpu-a i memorije a garancija mi vrijedi jos pol godine PLS HELP!!! nebi bas htio izgubiti tolko para jer su budale propale...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 20:09 (IvL).
2 godine

U uputama za tvoju ploču piše da 1 dugi i 2 kratka beep znače grešku na grafičkoj ili monitoru... Sjeda li grafička pravilno u utor? Dobiva li dovoljno struje?

2 godine
RE: Problemi kod paljenja racunala

puno hvala na brzom odgovoru, provjerit cu dali je graficka na mjestu. Da nije mislim da se onda nebi pokrenula uopce nakon reseta ili par njih, i dali bi radio cooler?

Dali mozda znas kojim slucajem ovo u vezi s vemilom?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 19:24 (IvL).
2 godine

Izvadio sam grafu pocistio nju i utor i opet isto nema slike cujem taj dugi i 2 kratka bipa onda resetiram komp i pokrene se ima slike i sve normalno.

2 godine

Probaj napravit update BIOS-a. Pretpostavit ću da znaš kako...

2 godine

Update-al sam vec 2 put i resetiral sam bios i sve...izvadio bateriju van da se resetira ali dalje isto...

evo i update sam konfiguraciju zaboravio napajanje, tak da mislim da ima dosta struje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 20:11 (IvL).
3 godine

Buffalo ram nije sranje. Dapače, kvalitetniji je od Kingmaxa i mnogih drugih.

Koje napajanje imaš?

Najbitniju komponentu nisi naveo...

Reklamaciju možeš sasvim normalno ostvariti u VeMilu koji radi (samo poslovnica u ZG).

Unusmedia (tvrtka koja je preuzela VeMil) već neko vrijeme priznaje VeMilove reklamacije (jamstvo).

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
2 godine

puno hvala, onda moram u zg u ponedjeljak :)

napisao sam koje napajanje gore a rami su losi ne zato jer su buffalo nego jer rade na 800mhz samo...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 20:15 (IvL).
2 godine

Pa sad mi ništa konkretno ne pada na pamet... Inače moja matična je proizvodila beepove ko luda nakon što sam promijenio matičnu, proc, ram i grafu i samo stavio nove drivere na postojeći OS... prestalo je nakon nove instalacije windowsa...

2 godine

a vjerojatno se grafa sj...

jucer sam format c: i novi OS

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 20:17 (IvL).
2 godine

Na http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/67404/ kaže lik da je imao sličan problem i da je problem bio u RAM-u!

2 godine

Testao sam memoriju s prime95 2h i nije naslo nikakve errore poslije sam jos testao s windows testom i sve je bilo ok

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice