Kolega mi ima nekoliko dana ima problem s računalom. U prekidu (prerezan prilikom nekih radova) mu je bio UTP kabel od modema do računala (vjerojatno je tu bio spoj). Uglavnom računalo odjednom nije radilo. Kad se upali ne dignu se winsi nego samo crni ekran na kojem je pisalo nešto kao da se nema odakle botati. Izvadio sam HDD i spojio ga na svoje raunalo (kao sekundarni) i proskenirao sa svog po njemu. Vratio ga opet natrag u to računalo i izvršio popravak winsa i sve je bilo ok. Svi podaci od prije bili su tu.
Vrati kolega računalo natrag i kaže svom klincu da ne uštekaje kabel za internet jer je u prekidu ali malac je bio nepovjerljiv i uštekao ga u računalo da se spoji na interneti i od tada isti problem kao prije napisano.
Izvadim opet disk i spojim ga na svoje računalo ali ga ne pozna u My Computeru. Gledam preko disk managmenta i vidi ga ali kao jedan disk bez particija (inače su bile dvije particije). Preko setupa u biosu ga vidi ali isto kao jedan disk. Pokušao sam instalirati windowse na njega od početka ali nije išlo, nije htio izbrisati particiju i stvoriti druge. Ponovno preko disk managmenta sam otvorio i formatirao ga. Poslije sam nanovo stvorio particije i iz početka instalirao windowse.
Jednom mi je tijekom instalacije ili nakon (nisam siguran točno) kompjuter se nije htio upaliti nego se čuo nekakav piskutav zvuk s istim intervalima (nešto kao "pi, pi, pi...).
Windowse sam uspio instalirati i i sve je bilo OK. S TuneUp-om sam pregledao HDD i nije našao nikakve probleme niti greške. Vratio sam računalo kolegi i kad je mali poslije radio na njemu opet problem. Kako mi je rekao, komp je radio par sati i kada je instalirao neke dvije igre stao je i problem kakav je bio ranije tj. računalo nema znakova rada osim što se čuje onaj zvuk "pi,pi,pi... Monitor se ne pali, ne vidim na disku da radi osim što prilikom paljenja računala lampica od HDDa jednom blicne i dalje ne. Opet sam uzeo računalo, izvukao disk i spojio ga na svoje računalo. Otvorio sam taj HDD (preko svog) i opet ga proskenirao, vidim da ga ima, ne prikazuje nikakve greške. Vrati sam ga natrag ali se opet čuje isti zvuk i računalo ne radi.
Po opisanom u čemu bi mogao biti problem? Vjerujem da nije do HDDa.