Koristite blage riječi i jake argumente BF3 nick: Dorjan_CRO
Računalo se pali samo od sebe
- poruka: 24
- |
- čitano: 1.420
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koristite blage riječi i jake argumente BF3 nick: Dorjan_CRO
1. Provjeriti Wake-On opcije u biosu.
2. Flashati najnoviji dostupan bios.
3. Provjeriti napon na utičnici u koju spajaš produžni u kojeg ti je spojen komp i ostalo.
Meni se do sad nikad nije dogodilo da mi se komp upali sam po noći. Mislim bilo bi i čudno da se upali kad ga ne držim priključenog na strujnu mrežu.
Dok sam koristio produžni kabel prekidao sam dovod električne energije prekidačem na produžnom, a otkako koristim UPS jednostavno isključim UPS i ištekam ga iz struje.
Ako ti se upali i dok nije prikopčan u struju, e onda zovi svećenika, rabina, muftiju ili koga već zaduženog za rješavanja opsjednutosti osoba/stvari i nadnaravnih pojava.
Napon?
To se i meni događalo. Ugl,pali ga da update-a Windowse. Onemogući PME Event wake up i HPET i riješio si problem.
3. Provjeriti napon na utičnici u koju spajaš produžni u kojeg ti je spojen komp i ostalo.
Meni se do sad nikad nije dogodilo da mi se komp upali sam po noći. Mislim bilo bi i čudno da se upali kad ga ne držim priključenog na strujnu mrežu.
Dok sam koristio produžni kabel prekidao sam dovod električne energije prekidačem na produžnom, a otkako koristim UPS jednostavno isključim UPS i ištekam ga iz struje.
Ako ti se upali i dok nije prikopčan u struju, e onda zovi svećenika, rabina, muftiju ili koga već zaduženog za rješavanja opsjednutosti osoba/stvari i nadnaravnih pojava.
Provjerit ću to. Jedino rješenje zadnja dva dana mi je bilo isključivanje na napajanju, tako da neče ništa biti od egzorcizma.
pozovi istjerivace duhova
evo ovaj se problem upravo meni desio,tražio sam po biosu taj Wake-On opciju ali nije je bilo
zatim sam već spreman da odustam pokušao izaći iz biosa te sam onda ugledao power saving mode i to sam kao loadao i pokrenuo windows dali je to to ?
evo ovaj se problem upravo meni desio,tražio sam po biosu taj Wake-On opciju ali nije je bilo
zatim sam već spreman da odustam pokušao izaći iz biosa te sam onda ugledao power saving mode i to sam kao loadao i pokrenuo windows dali je to to ?
Mislim da sam čuo da se mnogima pc 3 puta po danu gasio zbog toga disable to.
Zamijeni ploču.
Mislim da sam čuo da se mnogima pc 3 puta po danu gasio zbog toga disable to
ma nemogu disableat to to je ko neke postavke ,taj power saving mode to loadam i saveam kad izadem iz tog i neradi sada sam citao
da bi mogo biti problem u task task scheduler jer tamo sam nasao 2 zadatka od google updatea da se updataju a dolje pise run whtever user is loged or not
i sada sam pobrisao ta 2 taska nadam se da nece vise.
Iskopčaš ga iz napajanja ili ugasiš gumb na napajanju i on se upali sam od sebe?
Iskopčaš ga iz napajanja ili ugasiš gumb na napajanju i on se upali sam od sebe?
evo opet se upalio makar sam pobrisao te updateove za google :/
ne jednostavno ugasim ga normalno ,i on se za par sati upali
Hehe neki dan se to i meni počelo dešavat kod kuče, instalirao sam instant boot i nakon shutdowna komp se uredno sam upalio 
evo opet se upalio makar sam pobrisao te updateove za google :/
ne jednostavno ugasim ga normalno ,i on se za par sati upali
i meni se tako znao palit sam od sebe. Uvijek oko 6 ujutro, pa onda 2-3 tjedna ništa, pa onda opet par dana oko 6 ujutro. I onda mu je valjda dosadilo, pa je prestao i evo već cca 6 mj. se nije upalio sam od sebe. 
neznam meni vec 2 dana za redom :/
To se i meni događalo. Ugl,pali ga da update-a Windowse. Onemogući PME Event wake up i HPET i riješio si problem.
Provjeri jesu li ti u BIOS-u u ACPI Configuration postavke sljedeće:
Restore on AC/Power Loss [Power Off]
Ring-In Power On [Disabled]
PCI Devices Power On [Disabled]
PS/2 Keyboard Power On [Disabled]
RTC Alarm Power On [Disabled]
ovaj rtc alarm power on mi nije bio na disabled nesto drugo,sada sam ga stavio na disabled držte fige da radi
EDIT: jel bi mi neko mogao reci gdje ima onaj wake on lane opcija i biosu jer zato sam isto procitao
ovaj rtc alarm power on mi nije bio na disabled nesto drugo,sada sam ga stavio na disabled držte fige da radi
EDIT: jel bi mi neko mogao reci gdje ima onaj wake on lane opcija i biosu jer zato sam isto procitao
Na mojoj ploči ova funkcija za PCI Devices služi za wake-on-lan. Pretpostavljam da je to i kod tebe.
Power ili
Power management setup
evo sve sam napravio kak pise al neradi i dalje se pali
Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
evo sve sam napravio kak pise al neradi i dalje se pali
Hmm a da nije možda neki kratki spoj na prekidaču? Da probaš iz matične izvuč kabel od prekidača i upalit ga sa šarafcigerom. Ili ugasit komp i onda izvuć taj kabel, i čekat dal će se upalit sam od sebe.
evo uspjeo sam popraviti problem,kompjuter se nije upalio od 13:30 - sada (18:50) 
ovako sam popravio : control panel -> hardware and sound -> device manager(ispod opcije devices and printers)->dupli klik na network adapters -> i izabrati svoju karticu ( u mom slučaju: Realtek RTL8168D/8111D) ->desni klik na karticu i properties -> advanced ->i ugasio sam 2 opcije wake on magic packet i wake on pattern match (samo klik na njih i pored ima enabled/disabled i ok)