Spor HDD i visoki average response time.

poruka: 4
|
čitano: 1.385
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
offline
Spor HDD i visoki average response time.

pozdrav! kupio sam novi dell g3 3779 laptop.

konfiguracija: intel i7-8750H , 16GB ram, GTX 1050, 1TB HDD + 128 SSD.

 

primjetio sam da ima poteskoca kod kopiranja datoteka na HDD.. ucinilo mi se dosta sporo. nije mi se dalo zezat sa daljnjim testiranjima nego sam kupio SAMSUNG 860 QVO 1TB SSD s kojim sam mislio da ce rijesit sve moje muke i probleme oko sporosti HDD-a. ali nisu.

testiranjem diska dolazim do spoznaje da brzine citanja ne prelaze 200MB/s a zapisivanja 70MB/s. sto je jako sporo za SSD za koji tvrde da mora iznad 500MB/s. i jos primjecujem u "task manageru" kod aktivnosti diska da "Average response time" prelazi ponekad i 20000ms.. cudno.

 

isti taj disk kad spojim u drugi laptop funkcionira savrseno. (probal sam i onaj HDD kojeg sam izvadil, također radi oke)

 

jos jedna stvar.. svaki put kad se spojim na dell-ovu support stranicu i prilikom automatske detekcije sustava nudi mi instaliranje drivera "Chipset |Intel Chipset Device Software Driver " i makar ga svaki put instaliram, on ga sljedeci put opet nudi kao da nije instaliran.

 

imate kakve savjete kako istestirat kompjuter prije nego ga dam u servis pod garanciju?? 

 

hvala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2019 22:32 (boh3k).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Spor HDD i visoki average response time.

ne znam da li ce pomoci ali..

 

pregledaj u biosu postavke sata kontrolera

i pogledaj da li je bios na najnovijoj verziji

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Spor HDD i visoki average response time.

-podesi/resetiraj bios.. disk bi trebao biti u ahci modu.

-instaliraj drivere .. pretpostavka win10x64... clean install s brisanjem particija-svega, odbi sve dodatke kao cortana, win možeš napraviti na msovoj stranici trenutno 1809 uskoro će 1903..

.. ovako se ponaša win ako driver nije certificiran, ne instalira driver, tad moraš reboot+shift .. meni u kojem odabereš tu opciju.

-brži način, bootaj neki livelinux ubuntu/mint.. vidiš kako radi, ako je isto, reklamiraj neispravno (nevažan razlog, npr pregrijavanje..). Ako radi ok, tad je jasno da nešto od trenutnog software nije ok, npr yogurt win, antivirus koji sve preagresivno blokira...

+ banalna 'sitnica'.. kad se instalira win, spoji na internet.. tad ovisno o postavkama u nekom trenutku krene automatika, update, defrag, sve provjere.. i to traje. Do tad imaš (pre)opterećenje i naravno svka app koju imaš instalirano ili defaultno uz win kao cortana radi nešto svoje, najgore-najduže je ako instaliraš neki stariji winbuild jer tad ide i upgrade osa itd.

+ prva stvar koju moraš instalirati, tj ili win ima odgovarajući ili imaš problem-sporost je chipset driver, nije isto imaš li w10 od prije par godina jer nije postojao noviji driver za novi chipset. Pošto ti upravo to ne prolazi i brzine su u rangu ide-kompatabilnog moda (postavke bisoa).. upravo to je uzrok ili kvar. Automatika može dosta obaviti ali ovisiš o internetu i kombinaciji problema npr previše taskova koje istovremeno sys odrađuje, update-upgrade.. + kad nešto zablokira tad se defautno sys vraća korak nazad na posljednji recovery kojeg ima i tad se sve ponavlja beskonačno.. a možda ga samo treba pustiti na miru dok to prođe (ili podesiš).

 

+ i novo može biti neispravno.. inače jamstvo ne bi ni imalo smisla. Trgovci vole prodati ono što imaju na lageru a pogotovo skuplje modele, slučajno/namjerno novac je razlog (bolje mu je na lageru imati jedna neispravan laptop nego puno skladište i čekati kupca.. jer lager mora platiti dobavljaču dok ovako može s jednim komadom jednako prodavati i po reklamaciji dobije novi-ispravan a kupac nakon početnog gubljena vremena ipak ima računalo.. dobavljaču/proizvođaču relano ne treba, smeće.. i čeka se neki trenutak povrata-izvoza, do tad je takav idealan za zaradu bez ulaganja-lagera)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2019 8:45 (ihush).
9 godina
neaktivan
offline
Re: Spor HDD i visoki average response time.

Samo da ti kažem, tih 500 megabajta u sekudni se definitvno ne može dobit kad kopiraš velike datoteke. To je quad layer memorija i ona je tu dosta sporija od recimo triple layer memorije. Tih 500 megabajta u zapisivanju vrijedi za prijenose do nekoliko gigabajta. Nije svaki SSD jednak iako se svi zovu SSD.

 

Evo, zapravo sam našao i tablicu specifikacija. Iz nekog razloga mi ne želi uploadati sliku pa evo link 

 

https://www.anandtech.com/show/13633/the-samsung-860-qvo-ssd-review

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2019 9:30 (JozoBozo121).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice