Spor prijenos podataka na USB

poruka: 5
|
čitano: 2.706
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
offline
Spor prijenos podataka na USB

Pozdrav, već me neko vrijeme muči ovaj problem pa se nadam da će netko znati pomoći. Zapravo ne znam radi li se uopće o problemu ili mojem neznanju, ali bih volio konačno saznati. Naime imam SanDisk Ultra USB 3.0 od 64GB i često na njega prebacujem razne filmove i serije sa hard diska Toshiba P300 kapaciteta 1TB. Kada primjerice prebacujem jedan film od cca 4-5 GB prebacivanje krene na brzini od 65 mb/s i zatim padne na negdje 20 mb/s uz manje varijacije. Ako pak prebacujem sezone serija sa više manjih epizoda ili više filmova, brzina maksimalno bude 35 mb/s i vrlo brzo padne i varira između 10 i 20 mb/s a nekada pada i na 1 mb/s. Uglavnom varijacije su velike. Razlike nema ako prebacujem iste fajlove na USB sa Kingson SSD-a. Ukoliko prebacujem sa USB-a na HD brzina starta na 125 mb/s i zatim padne na 60 mb/s gdje uz manje varijacije  i ostane.  Zanima me radi li se tu o limitiranosti navedenog USB-a i harda, o vrsti fajlova koje prebacujem ili o nečem trećem? Bi li kupnja boljeg/bržeg USB-a pomogla? Hvala unaprijed na savjetima!

 
0 0 hvala 0
8 godina
odjavljen
offline
Re: Spor prijenos podataka na USB

Vise je kombinacija svega zajedno. Prvo nikad nije ista brzina citanja i pisanja ako se radi o jednom fileu i vise manjih fileova. Drugo brzina citanja i pisanja USB i HDDa nije ista a trece brzina kad kopiras sa diksa na usb i kad kopiras sa diska na interni diska pa onda na usb isto tako nije ista jer ako su externi hdd i stick na istom kontroleru to zna trajati duuuuugo pa je brzo ext hdd na hdd pa onda na usb....

11 godina
offline
Spor prijenos podataka na USB

kod tog usb-a je također i problem spore tlc memorije i kad se zapuni slc keš, brzina drastično padne

ako se hoćeš riješiti problema rješenje je brži disk poput sandisk extreme/pro ili ovog lexara kakav sam ja uzeo

 

sa hard diska na usb mi je konstantna brzina 180mb/s sa velikim fajlovima, sa puno manjih ima varijacija

sa ssd-a na usb brzina je 260-270mb/s

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
offline
Spor prijenos podataka na USB

Znači više manje je limitiran USB stick koji imam...tako sam nekako i mislio, ali hvala na informacijama i objašnjenjima. 

 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Spor prijenos podataka na USB

Probaj jedino sa Tweaknow 2011 pobrisati smeće,temporary files...možda pomogne za sitno u brzinama.Može i programski dosta utjecati nakon dužeg vremena korištenja kod prijenosnog HDDa/USBa.Tu i tamo defregmentaciju uradi.Iako su i kod menje manje/više slične vrijednosti a radi se o kombinaciji externi ADATA 1TB u kombinaciji sa internim WD Grenn 3TB,32mb cache 5200RPM te drugi WD Blue 1TB 64mb cache,5400rpm intelly speed.

Svaka akcija ima svoju reakciju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice