Treba mi tehno-svećenik za egzorcizam računala

poruka: 6
|
čitano: 1.344
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
Treba mi tehno-svećenik za egzorcizam računala

Ovako.....Prije par mjeseci sam dobio od buraza njegove rabljene komponente, PSU Corsair 500w, Phillipsov monitor i XFX Radeon HD 6870 1 GB DDR5,ništa posebno,ali meni je to bio veliki upgrade jer imam šrot komp. Sasvim ironično,jer se bavim video obradom. Instalirao sam PSU i GPU,sve uredno radi,i nakon par dana je stigao prvi problem, tokom rada mi je slika na ekranu jednostavno nestala.Resetirao sam komp, vratila se slika ,uredno sam dignuo Prozore  i krenuo dalje raditi. Nakon nešto sitno vremena mi je opet nestala,i nakon toga je sve stalo na boot ekranu Windowsa. Odnesao sam komp u servis, nisu mogli riješiti problem,pa su mi sačuvali sve podatke i napravili novu instalaciju kao privremeno rješenje,jer sam imao u vidu nadograditi komp,pa i tako i tako bi morao sve isponova. Nadogradio sam ubrzo i komp,novi CPU, matična, SSD, i vodeno hlađenje,tako da je prvi val grešnog hardvera bio eliminiran. U međuvremenu mi se ponovno dogodio incident sa nestankom slike, ali kad sam ga donijeo na servis, njima je radio bez problema,čak su ga stavili na test jedno sat vremena i sve je bilo normalno. Nakon mjesec dana sam ponovno imao isti problem, opet ga odnesem,njima radi. Već sam počeo sumnjati u sile zla. U međuvremenu sam promijenio i RAM,tako da je i to isključeno,znači ostali su PSU i GPU od buraza,sa kojima su i počele nevolje. Nekako od samog starta sumnjam na PSU, bojim se da je preslab. Prošli tjedan ponovno ista stvar, međutim ovoga puta sam probao promijeniti karticu, stavio sam staru  unutra i sve je radilo, međutim čim sam instalirao drivere za nju (Legacy Radeon HD 4000) i resetirao,slika se više nije pojavila,odnosno dobio sam ekran na crte, i onda nakon toga ništa. Odnesao sam komp na servis AGAIN, i kod njih je,vidi čuda radilo,međutim nakon par minuta je napokon i kod njih nestala slika. Probali smo par kartica, i sklepali Frankensteinovo čudovište (doslovce) od par kartica koje su imali tamo,uredno instalirali drivere, i vidi stvar radi. Dođem doma,nema slike. Mislio sam da je ovo neka okrutna šala. Otišao sam naručiti novu grafulju u servis,a dok ne dođe,dobio sam i dvije stare kartice da probam sa njima, niti jedna nije upalila. Danas mi je stigla nova grafička,uredno sve instalirao i spojio,ali nula bodova. Dakle i GPU je maknut iz jednadžbe,ostaje još jedino PSU prokleti. Bitan detalj je da se ventilatori na vodenom hlađenju počnu dosta brzo okretati kroz par sekundi od paljenja kompjutera, a sam CPU se pregrijava poprilično,što nikako ne moe biti dobro. Sutra idem opet na servis,nosim gun sa sobom da budem siguran kako će biti motivirani da se ova kletva riješi napokon,ali htjeo bih čuti riječi mudrosti forumaša. Nisam ni noob ni haxzor,neka zlatna sredina, ali ne kužim kaj se dešava,pliz help. Trenutačna konfiguracija:

 

AMD FX 8350 @4GB Eight Core

MSI 990FXA-GD65

XFX Radeon R9 270X 2GB

RAM HyperX Fury 32 GB

PSU Corsair 500W

SSD Kingston Hyperx Fury250GB

Cooling Fractal Design Kelvin T12

2 hard diska,jedan od 500Gb i jedan od 2TB

 

 
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Treba mi tehno-svećenik za egzorcizam računala

Zlo je napisalo umjesto mene 4GB,ja sam napisao4 Ghz,majke mi.

 
1 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
offline
Treba mi tehno-svećenik za egzorcizam računala

Neznam što da ti kažem probaj drugi PSU ? A dali bi mogla matična stvarati problem??

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Treba mi tehno-svećenik za egzorcizam računala

Moguće, ali sam je kupio prije 2 mjeseca, nova je,a probleme sa nestankom slike sam imao i prije nego sam zamijenio matičnu. Nadam se da nije otišla u klinac. Sutra ćemo probati staviti drugi PSU. Tražio sam po netu,ali nisam našao ništa konkretno,pa možda je netko od Bugovaca imao sličnih problema. Probao sam ištekati struju,držati on tipku 1 minutu i onda ponovno uštekati,ali ništa. 

 
0 1 hvala 0
13 godina
offline
Treba mi tehno-svećenik za egzorcizam računala

Probaj sa drugim kabelom spojit monitor i grafičku. Ako to ne pomaže, probaj drugi utor na grafičkoj stavit monitor.

Bf3 & Bf 4 - nick - Tonyhrv
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Treba mi tehno-svećenik za egzorcizam računala

Evo nakon par mučnih tjedana riješen je problem,valjda bude ovo još nekome pomoglo. Probleme su stvarali vodeno hlađenje i PSU,ali glavni uzrok je bio PSU,sad je uredno zamijenjen sa 750W Fortronom i prede kao mačkica.

 
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice