USB radi, ponekad

poruka: 6
|
čitano: 5.190
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
USB radi, ponekad

Imam laptop Toshiba Satelite A45-S121 i star je oko 5 godina. U zadnjih 2 godine poceli su se pojavljivati problemi sa USB priključcima. Problem je u tome što neke USB uređaje prepoznaje a neke ne. Moj USB stik i moj vanjski HD prepoznaje bez problema, a stvar je sreće dali će prepoznati koji drugi. Neki prepozna, a neki ne. Kada ubodem neki stik, počme instalacija, najprije novi uređaj prepozna kao mass storage device, a nakon toga kaže da uređaj nije prepoznat i da neće raditi. I ne radi. A isto tako se može desiti i da ga uredno prepozna i da sve radi kako treba. Kupio sam PCMCA na USB adapter misleći da će preko PCMCA-a raditi u redu, ali iste stvari se desavaju. Stvar nije samo u mass storage device. Isto mi se desava i kada želim prikopčati neki drugi tip uređaja. Ne prepoznaje mi ni novi USB hub koji sam kupio.  Ne prepoznaje mi ni USB wireless stik koji sam kupio. A od mog prijatelja Wireles stik radi na mom kompu. Itd, Itd....

Reinstalirao sam Windowse, reinstalirao sam USB drivere ali nikakve pomoći nema. Ima li neko kakvu ideju?

 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
USB radi, ponekad

Pa ovako bez čvrstih dokaza moglo bi biti nekoliko stvari:

- USB kontroler na laptopu je u banani

- pojedeni kontakti USB priključka (kako na tvom laptopu tako i na uređajima koje ubadaš) su izlizani pa time ne ostvaruju kontakt

- ako je lap star 5 godina, lako je moguće da je na njemu samo USB 1.0 kontroler, a današnji uređaji su svi sa 2.0 standardom te

time i vuku nešto više struje koju im stariji standard ne može dati, bez obzira što se deklariraju kao 1.0 kompatibilni.

 

Nekad zna pomoći flash BIOS-a ali ako to nisi nikad radio radije pitaj nekoga tko jest. Naravno ako postoji novija verzija za tvoj laptop.

 

Ja imam vanjski USB HDD koji na starijim računalima (a 5 godina je jako puno u kompjutorskom svijetu) ne želi raditi upravo na način kako ti kažeš.

Srećom za njega imam tzv. Y kabel pa mogu dodatno napajanje povući sa drugog USB priključka, te na taj način sve proradi.

 
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
offline
USB radi, ponekad
Jesi kad probao resetirati Bios na matičnoj ploči?? Nekome to pomogne! Osim ako ti je neki izlaz pukao mehanički!!!
 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
RE: USB radi, ponekad
ja sam davno tako neku muku imao,i kupova sam PCMC karticu ali neki usb uredjaji nisu htjeli dok nisam instalirao
PL-2303 USB-Serial Driver,on uvelike pomaže kod prepoznavanja i čitanja staro-novih stvari,male je veličine pa si negdje potraži za skinuti..nadam se da će pomoći
16 godina
neaktivan
offline
USB radi, ponekad

USB na mom laptopu je 2.0. A ne vjerujem da je problem u žeđi za strujom jer i normalan USB stick ne radi. Čudno je to da neki stikovi rade, a neki ne. >Nema pravila, da mogu reći da određeni tip uređaja ne radi. Moj vanjski HD radi bez problema, moj USB stick radi, moja vanjska pržilica radi. uvijek i bez problema na svakom od 4 porta i na PCMCA adapteru. Amo uzmem neki novi posuđeni stik naprimjer, nikad neznam dali će raditi ili ne.

 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
RE: USB radi, ponekad

Onda probaj slijedeće, a ako ni to ne pomogne onda novi BIOS:

- prvo moraš u Device settings dobiti hidden devices ali ne samo tako da ih uključiš pod View-Show hidden devices, nego odeš desnom tipkom na My Computer pa Properties, odabereš karticu Advanced pa Environment Variables. Pos System Variables odabereš New pa pod Variable Name upiši devmgr_show_nonpresent_devices a pod Variable Value upiši broj 1. Zatim sve ekrane potvrdi sa OK. Zatim ponovno uđi u Devices Manager i sad uključi Show hidden devices. Sada će ti se pojaviti svi uređaji koji trenutno nisu u upotrebi pa probaj izbrisati sve koji su "zasivljeni". Pazi samo da ne izbrišeš nešto što ne treba, a najbolje je da izbrišeš samo one pod Universal Serial Bus Controllers zatim pod Disk Drives i tamo gdje vidiš stvari vezane uz Storage devices. Pazi, briši samo one koji su zasivljeni. Nažalost morat ćeš ih brisati jedan po jedan pa ako ih je puno imaj strpljenja. Naime svaki put kad ubodeš neki vanjski uređaj Windowsi instaliraju drivere za taj uređaj pa se oni s vremenom toliko nagomilaju da počinju stvarati probleme iako praktično više nisu aktivni na računalu. Ako negdje zapneš javi se na gox@mail.inet.hr.

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2008 0:45 (gox).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice