WiFi na HP Probook 4740s problem

poruka: 4
|
čitano: 3.274
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
WiFi na HP Probook 4740s problem

Kupio sam nov laptop, i nakon što mi je stigao na kućnu adresu - pokajao se! Prvo što me je zasmetalo jeste totalna odsutnost bilo kakvog manuala, a o CD ili DVD sa drajverima da i ne govorim (u trgovini vele da je to HP praksa). Umjesto Suse 11 opredjelio sam se za Win7 Pro 64 i stvar je veselo fućkala na stolu desetak mjeseci. Onda sam nabavio kod mog ISP router sa WiFi opcijom i umoran od razvlačenja kablova po stanu aktivirao WiFi. Radilo je to fino, prvo bih iskopčao mrežni kabel, diseblovao mrežnu, a enablovao WiFi. I radi, nakon par trenutaka se pojavi onaj dijagram ko na mobitelu i sve OK. Jedan dan je počeo taj prijenos da štuca, a onda počeo da radi samo ako bih nakratko disable/enable WiFi adapter u Network Connection, a onda par dana kasnije nikako. Nije bilo grmljavine ili tako nečeg. Pošto nemam CD sa drajverima odem na HP stranicu - a čovječe koji cirkus, koja smutnja, većeg cirkusa sa drajverima nisam vidio ima bar deset godina!{#} Gledam tamo neke kao WiFi drajvere, ima ih bar 4, nikako da skužim koji chip je kod mene. Skinem svaki, probam instalaciju, alii ne ide. Nijedan ne paše. Skinem potom i HP Wireless Assistant ali ni on ne zna ništa, Napokon instaliram kao neki Ralink RT3290 802.11 Wi-Fi adapter, i kao primi ga, ali se izborom opcije Enable u Network Connection na trenutak pojavi natpisa Enabled, ali i dalje izgleda i ponaša se kao disabled! Isti status daje spomenuti Wireless Assistant, u kojem stoji da je WiFi enabled, ali šipak, niš' ne ide!{#} Jedva skontam gdje da skinem izvjesni HP SoftPaq Download Manager, i on skide more toga, ali ne pogodi koji drajve, chip, je u WiFi, a našao je more stvari za komponente koje rade kako spada!{#}

Na Netu skinem Device Doctor, sve ne bi li on našao koji uređaj nema drajver, kako se zove... ali on nađe svašta ali ne reče ništa konkretno. Da li postoji neki način da se dozna o kojem adapteru je riječ, koji drajver i tako to? Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
WiFi na HP Probook 4740s problem

Ja imam isti takav laptop i instaliran mi je Ralink RT3290 koji od prvog dana radi uredno. Probaj kroz Device manager napraviti update, možda pomogne.

 

Kad mjenjam mrežne postavke jedino onda ponekad trebam pričekato 10-15 minuta da počne raditi net, ali ovak da mi svako malo prekida vezu ne.

Crkva je zlo 21. stoljeća
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 4:56 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
online
WiFi na HP Probook 4740s problem

HM, možda ti je WIFI crko... Probaj sa Driver Easy.

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
offline
WiFi na HP Probook 4740s problem

Hvala na savjetima.

Danas sam uklonio postojeći drajver i instalirao predloženi Driver Easy (free ver.) i on je nakkon malo skeniranja pokazao nekih stavki ali ništa u vezi sa WiFi... pa sam skinuo opet sa HP stranice onaj Ralink 802.11 bgn WiFi adapter International, otpakovase tam negdje na C i nakon malo vremena opet isto. Ima ikona WiFi adaptera koja je uvijek Disbled, kad kliknem na nju i zadam Enable, nakon par trenutaka ispiše se oblačić Enabled ali se stanje ne mijenja. Ako kojim slučajem kliknem ono dugme u gornjem desnom s gornje strane (simbol  antene) promijeni se boja, nisam siguran žuto-plavo-žuto... tako nekako a potom cijeli laptop "zakuje". Došlo mi je da ga razbijem o zemlju, i njih i njihov za niš korisni suport, tamo na HP stranici kao chat support a ovamo daj serijski broj, daj ovo, ono i na kraju ... nije to to, nego da li hoćeš da produžiš garantne uvjete i slične tlapnje. Bože, NIKAD više HP u moj dome neće ući, ni kao printer!!! {#}

Ne mogu vjerovati da silly Windowsi ne mogu da prepoznaju šta je unutra, šta fali, koji drajver... ah bok te, tehnologije i AI... gdje su ona vremena kada je 98-ca bila ili XP: ubodi i vozi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice