Homegroup problem

poruka: 3
|
čitano: 1.377
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
Homegroup problem

pozz , nakon 2 dana guglanja nisam uspio pronaci rjesenje problema pa sam se odlucio javiti vama.
imam problem sa stvaranjem home grupe.pc mi je spojen na router preko ethernet kabla a laptop na isti taj router preko wifi i nikako ih ne mogu povezat u home grupu.

ii jel se mogu datoteke laksim putem prebaciti sa pc na laptop?? 

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Homegroup problem

ako su u istom subnetu (jesu) tad su u istoj radnoj grupi, MSova izmišljotina (home) je nepotrebna, tj potreban ti je username i pass, share na računalu nekog foldera i to je to.

-uz moguće probleme oko modema (routerski dio i firewall, npr Amis firewallom blokira LAN portove međusobno (lan na lan port), ali preko wlana i pojedinog lan porta sve radi). Resetiraj router, mora raditi. Browsaj network..

-naravno, ako si odabrao public mrežu, tad win sve blokira, prebaci mrežu na work (ili home, razlika je samo u defaultnim shareovima).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
offline
Re: Homegroup problem

Nisi jedini. Imam isti problem. Sve je lijepo radilo dok mi T-com nije promijenio ruter radi bržeg imterneta. Sada se spajem na internet, ali ne mogu dijeliti datoteke putem home grupe. Kod prijave laptopa na home grupu javlja netočnu lozinku (100% je točna). Najsmješnije je što prikazuje dijeljene foldere na oba kompa, ali mogu pristupiti samo javnim, dok za druge kaže da nemam odobrenje. Probao sam gotovo sve na što sam naišao na netu. Sinhronizirao sam datum i vrijeme, isključio vatrozide, odjavio oba kompa sa grupe, restartao oba kompa, ponovo postavio home grupu na desktopu ali laptop i dalje kod prijave na grupu daje da je lozinka grupe neispravna.

Ništa, dok se ne nađe rješenje ostaje stari dobri USB stisk, pa šetaj simo tamo.

Ako tko ima kakvu ideju biti ću zahvalan.

Pozdrav

 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice