Kako umreziti komp i laptop?

poruka: 5
|
čitano: 2.749
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Kako umreziti komp i laptop?

Imam obican stolni kompjuter koji je spojen lan kablom na ruter! A imam i laptop koji se wirelesom spaja na taj ruter i na taj nacin ima internet,ali nemogu recimo slat podatke sa laptopa na stolni kompjuter jer nisu umrezeni.Oba komputera su windows 7.Kako da preko tog wirelesa s kojim ide na internet mogu povezat ta dva kompa tak da mogu sherat podatke?Nerazumijem se previse u kompjutere al mislim da ovo nebi trebo bit problem nekome ko se dosta kuzi a vjerujem da takvih ovjde ima puno.Treba mi korak po korak objasnjenje kako ih umrezit! :) Hvala unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 21:49 (Tole1710).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Kako umreziti komp i laptop?

-umreženi su.

-sad još samo trebaš podesiti share (i permisione).

-na PC1, dodaj usera (user name i pass) s PC2.

-na PC1, za test može na desktopu, kreiraj folder, desni klik -share, omogući share za usere.

-na PC2, pogledaj mrežu. Ako PC1 nije vidljiv, prvo pingaj router pa PC1 (pinganje je u CMDu, moraš znati ip računala ili mrežni naziv). Vjerojatno treba u firewall dodati, još bolje, promijeni tip mreže s public (blokirano) na work u network panelu.

za dijeljenje s PC2 isti postupak.

 

share folder je bolje postaviti na neki veći disk ili download folder, izbjegavaj shareanje diskova, koristi user-admin postavke (ne bez zaštite, uvjek s passwordom, izbaci everyone..).

-svaki pojam koji je nejsasan možeš u sekundi izgooglati, npr CMD ping.

-ip adresu možeš vidjeti u mrežnim postavkama ili na routeru za sve uređaje koji su spojeni (ovisno o njegovim opcijama).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
offline
Kako umreziti komp i laptop?

 E hvala na tako brzom odgovoru! Nisam sad trenutno u mogucnosti da idem to probat napravit,al budem sutra.Znam za tu sifru od prije al se vise nesjecam gdje se ona nalazi? Di ju mogu procitat?Budem sutra pokusavo to spojit pa ak u najvjerovatnije imat jos nekih nejasnoca :) Al hvala puno.Mislim da moram bit dovoljno sposoban da to sprovedem.

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Kako umreziti komp i laptop?

Ja sam to riješio instalacijom programa ALL SHARE, tim programom sam spojio komp sa Samsung smart tv a i laptop.

Frka85
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 23:34 (stručnjak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: Kako umreziti komp i laptop?
Tole1710 kaže...

Imam obican stolni kompjuter koji je spojen lan kablom na ruter! A imam i laptop koji se wirelesom spaja na taj ruter i na taj nacin ima internet,ali nemogu recimo slat podatke sa laptopa na stolni kompjuter jer nisu umrezeni.Oba komputera su windows 7.Kako da preko tog wirelesa s kojim ide na internet mogu povezat ta dva kompa tak da mogu sherat podatke?

Na jednom odaberi folder i klikni "Share with Homegroup", aktivirat će ti se čarobnjak koji će te voditi korak po korak.

Mislim da od ovoga ne može jednostavnije. "Starinski" način preko običnog share-a još iz doba XP-a više ne koristim (postupak koji objašnjava ihush gore).

 

Ako ti ovo ne prolazi, pokušaj sa jednog računala ping-at drugo (ako ne znaš proguglaj "Ping computer LAN"). Uvijek postoji mogućnost da ti firewall blokira komunikaciju.

 

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 1:42 (Zura).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice