Modem na drugom mjestu, izgubio 6 Mbit bandwidtha?

poruka: 1
|
čitano: 2.189
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Modem na drugom mjestu, izgubio 6 Mbit bandwidtha?

Jučer sam prebacio modem (SX763) iz svoje sobe u boravak. Dotad je bio spojen na utičnicu u sobi (onu klasičnu telefonsku, RJ11 sa dva konektora) i imao sam uredno 10 Mbit internet i MaxTV (ukupan bandwidth u modemu oko 18-19 Mbit do centrale).

 

E sad to je sve još uvijek spojeno preko splittera zato što je on zazidan u spuštenom dijelu stropa jedne sobe na tavanu (duga priča) i do njega se ne može, tako da sam upotrijebio UTP kabel koji je prije povučen iz te sobe i nadoštukao ga da može povući od tavana do boravka (znači sad je spojen u ADSL utor sa RJ45 isto dvije žice spojene). U svemu tome koliko sam shvatio da treba povući samo dvije žice, tako sam i spojio, i internet i MaxTV i telefon rade, ali sad je bandwidth 12 Mbit sve skupa, i internet mi je pao na 8Mbit. Neprihvatljivo, s ozbirom da je sve prije radilo.

 

Zanima me u čemu je problem. Da li te dvije žice nisu dovoljne za sve to? Spojio sam srednji par (plava i bijelo-plava). Treba li još žica biti spojeno? Jer zapravo nisam siguran sve skupa koliko žica uopće dolazi u kuću izvana, ulaze dva kabela jedan je moj a drugi susjedov i račvaju se u kutiji ali se teško vidi koliko žica ide kroz onaj dio kabela koji je samo za moju kuću, sve skupa sranje... ideje?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 18:54 (6ort).
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice