Ping problem

poruka: 1
|
čitano: 944
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
Ping problem

Pozdrav forumaši

 

Ispričavam se za otvaranje nove teme ali sve slične su debelo zatrpane kolko vidim tam negdje od 2010. : )

 

Trebam nečiju stručnu pomoć a problem imam ovaj.

Već godinama imam brzinu interneta od 4 Mbps i sve radi bez nekih bitnih problema, a  prije nekih dva tjedna sam dobio brzinu interneta od 10 Mbps i sve je bilo ok do prije četiri dana.

Dešava se svaku večer oko 20 sati da mi ping skoči na nekih 500 i tu se mota ,a download padne sa 10 Mbps i jako varira od 0.5 do 5 Mbps mjereno sa Speedtestom, a i ostale slične stranice mi daju otprilike takve rezultate.

To traje otprilike do 22 sata i polako se popravlja da bi posle 23 sata sve došlo u normalu.

Zvao sam Optiminu službu za korisnike i oni su mi rekli da na stranici od Hakoma  skinem aplikaciju Hakometar i njime mjerim brzinu tokom 3 dana, to slikam i šaljem mailom na optiminu podršku.

Navodno tek tada tehničari mogu na teren.Ali fora je u tome da mi je hakometar izmjerio tokom 3 dana svaki put 10 Mbps i ping oko 500 a  nakon završenog 3. mjerenja izbacio dijalog nešto u smislu da mi je brzina downloada u granicama ugovorene i da nemam kaj sraćkati.

A kaj je s pingom!? Zanimljivo je i da sam svaki put nakon mjerenja hakometrom i rezultata od npr 10.15 Mbps provjeril na speedtestu i izmjeril oko 2 ili 3 Mbps.Jedino mi se rezultat ping testa podudara gdje god ga radim.

Internet znači imam od Optime , kao i televiziju i fiksni telefon.Ruter je Innbox V51 R2. Vezan sam kablom a isti problem imam i na laptopu tabletu i htpc-u, pa sam isključil virozu kao uzrok problema.

Naravno svi ovi uređaji nisu u isto vrijeme uključeni i povezani.Dobro sam sve skupa zaštitil a i provjeril sam da mi negdje ne curi promet kad se dešava to zagušenje.Ima ko kakvu ideju?

Why flying?Cose for tennis or football you need only one ball
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice