Pomoć oko mrežne kartice.

poruka: 8
|
čitano: 15.171
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Pomoć oko mrežne kartice.

dakle, detaljno ću objasniti problem koji me muči, nadam se da će mi netko pomoći i unaprijed se ispričavam ako se ova tema već negdje nalazi... imam problem sa spajanjem na internet, imam max adsl, modem sx763, sve je radilo uredu dok nisam prespojio mrežni kabel u laptop i odonda mi internet ne radi, s modemom je sve uredu kako kažu iz tcoma, da li je moguće da je mrežna kartica otišla? nemam pristup modemu kad u browser ukucam 192.168.1.1 , ništa se ne dogodi, kako riješiti taj problem, i kako ako je potrebno instalirati novu karticu i podesiti internet skroz od početka, 

 

ZAHVALJUJEM SVIMA KOJI SU VOLJI BILO KAKO POMOĆI.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Pomoć oko mrežne kartice.

- prvo vidi postavke mrežne kartice. Dali je mrežna kartica omogućena (ili diseblana), dali je na atuomatskim postavkama DHCP ili ručno (npr 192.168.1.neki broj npr 100).

- ako je mrežna ispravna, mora reagirati na prikapčanje mrežnog kabla, vidi dali dobije IP (ili podesi ručno na 192.168.1.100). Pingaj u CMDu ''ping 192.168.1.100 i localhost ili 127.0.0.1, zatim router 192.168.1.1, pa google.. za google je 8.8.8.8 ili ping google.com

- ako nema rezultata, promijeni utor na routeru, promijeni kabel.. ako ni to nije pomoglo, mrežna je vjerojatno neispravna. (možeš još provjeriti driver ali nema razloga da bi tu bio problem).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 22:13 (ihush).
12 godina
neaktivan
offline
Re: Pomoć oko mrežne kartice.

internet protocol tcp/ip je označen i automatski pribavi ip adresi i dns poslužitelja je označeno u postavkama... kada prikopčam modem s mrežnom ne zasvijetli lampica i mislim da nema interakcije između modema i mrežne jer je modem ispravan inače ne bi max tv radio. 

15 godina
offline
Re: Pomoć oko mrežne kartice.
nOObIlO kaže...

internet protocol tcp/ip je označen i automatski pribavi ip adresi i dns poslužitelja je označeno u postavkama... kada prikopčam modem s mrežnom ne zasvijetli lampica i mislim da nema interakcije između modema i mrežne jer je modem ispravan inače ne bi max tv radio

-možda je ispravan, svaki port je zasebno, ta kutijica je zapravo više uređaja od kojih je mdem samo dio za spajanje ADSLa, router se brine o mreži, wlan itd..

- pošto lampica ne zasvijetli, sigurno je problem u: port (na modemu), kabel, mrežna.

- prvo samo ugasi-upali modem (razlika? nakon 2min..)

Port lako provjeriš, priključi na drugi.. kabel ako imaš zamijeni (može i od MaxTVa), mrežnu možeš samo eliminirati drugom mrežnom ili drugim računalom...

Ako je crkla mrežna, isključi postojeću onboard u BIOSu i ubaci novu (cijene 30-50kn za Fast-100, 70-150kn za GbE-1000).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan
offline
Pomoć oko mrežne kartice.

Da ne otvaram novu temu. Imam problem, povezan sam sa kablom sa ruterom i mreznom na laptopu. Lampica svjetli na ruteru (LAN 1), kabal ispravan, ali nemogu ostvariti kontakt.

Kad udjem na network connections wireles ima protok ali mrezna stoji "X" kad udjem desnim klikom mogu samo odjaviti i poslije prijaviti. Repair i status vidim (svijetla slova) ali ne mogu aktivirati. pise mi jos u nazivu network cable unplugged. Jeli moguce to srediti da radi?
Kako bi mogao provjeriti jeli mi mrezna kartica ispravna?

 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Pomoć oko mrežne kartice.

Sva ta diagnosticiranja su ti više manje jednostavna.

Ako ti kaže da kabel nije prikopcan, probaj drugim kablom, (moze i bilize routeru), ako drugi kabel radi.. znas o cem se radi, ako ne radi drugi kabel, probaj drugi port.. ako ni to ne radi.. probaj isti kabel na drugom kompu.. nekom laptopu... eliminiras moguce uzroke problema.. i time ti se smanjuje lista mogućih problema.. te na kraju diagnosticiraš..

9 godina
neaktivan
offline
Pomoć oko mrežne kartice.

Na ruteru mi je otvoren LAN 1 port i kad udjem u postavke rutera (status) pokazujem mi da ima konekcija. Ali kad osvjezim onda mi pokaze da nema konekcije, ali kad ponovo osvjezim 3-4 puta pokaze da ima konekcije. Mijenjao kablove (5kom)kraci, duzi od 2m do 0,80m i uvjek isto. Ruter mi je novi od operatera podesen, na njihovom laptopu radio. 
Dali se moze nekako vidjeti dali je mrezna na laptopu ispravna Tj dali je dobro podesena. Ip je podesen na autom.; daliali su drajveri ispravni ili tako nesto. Dali ima nesto da se to moze provjeriti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.3.2018 0:42 (mikimaksa).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Pomoć oko mrežne kartice.

ako si ušao u postavke routera, tad je (sve) mreža ispravna.. jer kako bi ušao..

-uobičajeni problemi npr kad nema drivera ili pogrešan, ali tad nema mreže (nema ni routera, jednako kao da nema žice..)

-mješanje žica-bežično, lan-wlan adaptera? aviomod (isključeno) i sl.. pa i virus-malware..

-ako je router operaterov podešen, ispravan, defaultno mora raditi.. (jer oni imaju profil, automatika.. ali možda nije linija aktivirana ako je nešto novo, prekid i sl.) -tad ti mreža radi, 'samo' nema interneta. jesi li uopće preko routera (modema) ikad bio na internetu? možda drugi pc-mobitel? nešto što bi potvrdilo da nešto (ne)radi.

 

uobičajeno, npr ako su mrežne postavke pogrešne na mrežnoj u računalu, npr ip ili gw-dns.. i uskličnik na mrežnom indikatoru, ali ti kažeš da je tebi prekriženo..

-ako je prekriženo tad ne možeš na router (modem).. tako da nije baš jasno što se kod tebe dešava. Polako, ponovo koliko možeš precizno opiši.. jer ovo je 'nemoguće' (ili nerazumljivo).

 

edit: npr banalno, tcom ima 2+2 porta, crveno-žuto, žuti su mreža-internet, crveno za maxtv. Ako spojiš u max tad nemaš mrežu :)

u postavkama mrežne na računalu, isključi sve ručne postavke, stavi automatiku-dhcp.. spoji, računalo-OS moraju reagirati, indikator.. i što se tad dešava?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2018 20:36 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice