Problem hvatanja signala preko AirLive antene

poruka: 4
|
čitano: 1.717
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Problem hvatanja signala preko AirLive antene

Naime imam Airlive WL 1600 USB antenu za Wlan, a moj frend je nekih 2-3 stana od mene i ne hvatam njegov signal zbog hrpe zidnih barijera.

Uspio sam dobiti signal kada sam koristeći 5 metarski USB kabel izbacio antenu na balkon na nekih 70-80% kvalitete signala, no veza mi puca svako malo.

Vjerujem da je to zbog tog običnog USB kabela i gubljenja signala u njemu.

Sad slijedi pitanje koje u biti trebam.

Dali bih riješio taj problem koristeći USB kabel sa aktivnim repeaterom sinala, jer koliko sam iskopao po netu, većina to koristi za kamere, fotoaparate i sl. i nitko nije niti spomenuo da može pomoći oko održavanja stabilnosti veze wireless antene.

Unaprijed hvala na mišljenjima, prijedlozima i odgovorima.

početnik
 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Problem hvatanja signala preko AirLive antene

5 metara USB kabela je najveća  dužina, jer više ne prepoznaje uređaj. pokušaj sa repeatorom , ali za to će neko stručniji da se javi. za 5 metara sam siguran.  

15 godina
offline
Problem hvatanja signala preko AirLive antene

Nema to veze s USB kabelom, može on biti i do 10m, a da sistem prepozna uređaj. Imam na balkonu USB kameru, mislim da ima čak i koji metar više od 10, radi savršeno već skoro 3 godine! Igra ti dosta i kvaliteta USB kabela. Međutim, mislim da u tvom slučaju nije problem kabel niti jačina signala, već kvaliteta linka koj je vjerojatno dosta loša i uzrokuje "pucanje" veze. Probaj nabaviti router koji podržava univerzalnil repeater mod, i jaču antenu za njega, postavi ga u poziciju gdje je jakost signala najbolja i proslijedi signal prema računalu. Računalo možeš spojiti na wifi, a preporučam LAN. Na repeateru onemogućiš DHCP server, a u postavkama wifi ili lan kartice IP adresu promijeniš na fiksnu. Gateway ti je IP adresa prijateljevog routera!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Problem hvatanja signala preko AirLive antene

.....kao prvo , imaš WiFi uređaj WL1600 i antenu koja je priključena na njega ( može se priključiti neka druga na taj konektor na uređaju).

...pucanje konekcije pri tolikom signalu je uslijed smetnji od drugih korisnika WiFi na istom kanalu a koji se nalaze između vas dvoje.

....nađi programčić koji prikazuje što sve čuje tvoj WiFi uređaj  tj. bitno ti je snaga signala i kanal koji koriste susjedi pa probaj neki kanal koji nema jake smetnje npr.  3CH staviti fiksno ( kod tebe i kolege podesiti isti).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice