Unidentified network no internet access na win7

poruka: 6
|
čitano: 16.448
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
Unidentified network no internet access na win7

Bok kolege.

Imam problem koji ne mogu riješiti već neko vrijeme i koliko vidim dosta je raširen problem. Naime, nakon nekih 3 tjedna kresnuo sam svoj notebook te se nisam mogao spojiti na svoju kućnu mrežu niti na internet jer je javljao: Unidentified network i ispod toga No internet access. Koristim win7 x64 Ultimate. Nekako sam došao do mreže preko upisivanja gatewaya, ali nikako nisam mogao do interneta. Ako uguglate ove pojmove vidjeti ćete da se problem vuče još od viste, pa preko radijih verzija sedmice, pa i na kraju do sada. U svim postovima na raznim forumima stalno se spominje Bonjour servis, ali ja to nemam. Spominje se i DHCP ali kako god radio, ja nisam dovoljno pametan da riješim problem. Inače, kućna mreža se sastoji od dva stroja od kojih je stolni PC žično spojen na Siemensov router SE 555 wlan a laptop je (bio) spojen bežično.

Što je najveći štos i kada napravim disable wifi Intel kartice na lapu i pokušam se spojiti žično - isti problem.

U svakom slučaju ako ima tko kakvo rješenje - pomagajte da normalan doživim Novu Godinu.

Unaprijed hvala.

 

mali edit:

ipak sam se uspio spojit kada sam disablirao wifi mrežnu karticu i spojio na žicu. Nije mi jasno...

ninjo
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2009 18:18 (ninjo).
 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
RE: Unidentified network no internet access na win

Na kraju cijelog dana riješio sam problem.

Sjetio sam se da imam i nokiu 5800 koju isto mogu spojiti na kućnu mrežu. Kada sam probao - nije išlo. Tada sam pukao i pogasio sve što je priključeno na struju. Upalim, kad ono - ni stolni komp nema pristupa na internet. Još jednom sve palim i gasim - kad ono sve počinje da radi, prvo sam skužio na nokiji, kad pogledam na lap - i tamo se pojavi internet. Sreća i veselje. Ali, ne radi Max TV. Iskapčanje i njega i ponovo podizanje - i sada sve radi.

U svakom slučaju - izgubljen dan godišnjeg odmora, tlak 180/120 i posvađan sa cijemo obitelji...

...ali radi internet!Belji se

ninjo
15 godina
odjavljen
offline
RE: Unidentified network no internet access na win
ninjo kaže...

mali edit:

ipak sam se uspio spojit kada sam disablirao wifi mrežnu karticu i spojio na žicu. Nije mi jasno...

Čini mi se da se kolju wlan i "obična" mrežna, točnije njihovi driveri. Skini najnovije drivere za chipset i mrežu i inst ih.

 

MAXtv sux!

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2009 19:02 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan
offline
Unidentified network no internet access na win7
evo ja imam sličan problem, jeli to isti problem što imaš i ti. isto sam lud od ovoga...
evo problema
multiple network-problem

Imam windowse sedmicu i problem da kad svaki put upalim računalo , izgubim konekcija sa netom, odnosno pojavi mi se u sredini između mog pc-a na lijevoj strani i interneta sa desne strane multiple network.U donjem desnom ekranu pojavljuju mi se dvije mreže, jedna home network(moja) i to je ok i druga public. kako bih ponovno imao svoju konekciju moram ići na disable i onda su mi obje te mreže disabled i moram ići na change adapter settings onda mi bez problema samo nađe moju home network i onda sve bude u redu.
Inače, spajam se žično, thompson uređaj Inače, instalirao sam igricu call of duty i čini mi se da su ti problemi počeli od kad sam nju instalirao.
Pretostavljam da ovaj problem što mi se pojavljuje multiple network uzrokuje ta public network, ali ne znam na koji način nju skroz maknuti i izbrisati, kaklo bih kad upalim komp bila samo moja home network.
Svi odgovori su dobrodošli
 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Unidentified network no internet access na win7
Start > Run
type: services.msc
FIND: Id_String2.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B87 9762 in the listRight Click
Select Properties
From the drop down select Disabled
Click STOP
Click Apply
Reboot

ovo će ti riješiti problem
 
2 0 hvala 0
13 godina
offline
Unidentified network no internet access na win7

molim pomoć... imam win7 64-bit ultimate, thomson speedtouch 780 ruter i žično spojen na PC... pojavio mi se identičan problem... jednom je navečer zbog nevremena nestalo struje i ujutro kad sam htio na net nije htjelo... pojavilo se Unidentified network... rijesio sam nekako preko "otklanjanja poteškoća" a onda za dan dva opet navečer nestalo struje i nije mi se ujutro htjelo spojit... nisam uspio popravit to već barem dva tjedna... pošto imam speedlinkov wlan prijamnik koristim njega sad cijelo vrijeme...

 

imao sam u planu da wlan koristim privremeno dok ne nađem vremena i volje za reinstalacijom winsa... ali sad se dogodilo da na jednom laptopu u kući se pojavio isti problem s "unidentified network" i neće se spojit neda se popravit ma da ga *ebes... jedino kad ja upalim svoj komp i spojim se na net onda nekim čudom uspije se popravit preko "otklanjanja poteškoća" i proradi... mada kad ugasim pc, na laptopu se prekine veza... kaj je najgore na još jednome drugome laptopu isti problem...

 

još isti dan kad mi se pojavio problem sa žičnom vezom sam tražio 2-3 sata po netu, isprobaval svašta,čital za onaj neki Bonjour servis od applea kojeg kod mene uopće nema, probal i ovo kaj je gore napisano i nemam mi nikakvog IDString... u services.msc

 

pa neznam više kaj da radim... nekako mi se čini da reinstalacija winsa nece pomoci... da zovem t-comove "tehničare"?

★★★★★☆
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice