Imam jedan problem,koji mi se desio 2 puta. Kad radim na računalu komp mi se retartuje ali pritom nešto klepi u računalu zvuk je ovakav "Tap" i komp se restartuje ja sam sumnjao na HDD šta vi mislite ?
Komp se restarta i pritom nešto "udari" u kućištu
- poruka: 9
- |
- čitano: 1.363
- |
- moderatori:
naxeem, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam jedan problem,koji mi se desio 2 puta. Kad radim na računalu komp mi se retartuje ali pritom nešto klepi u računalu zvuk je ovakav "Tap" i komp se restartuje ja sam sumnjao na HDD šta vi mislite ?
Vjerovatno da neki od komponenta ima kratki spoj a sličan slučaj sam imao a prije nekih 15 dana mi otišo grafička kartica Pci express Powercolor x1950 512mb. Meni šteta ta kartica a odlična bila. Čuo ja zvuk nešto koda puklo iz pc kučišta a kad skužio da komp nije niš reagirao ni tipke i ni mišem mrdnuo ni gašenja nereagira. Kad sam restartao nema slike a srećom ja spojio internu grafa i bilo sve ok, a grafa morao nabavit.
Savjetujem da testiraš sa HD Tune da vidiš jel ima bad sectora, a i dakako pogledaj temperature procesora i grafičke ako su visoke od prosječnih. To moraš što prije pregledati dok nije kasno da neki dio otkazuje kao što meni dogodilo.
Taj zvuk i jest HDD, ali to ne znači nužno da je restart zbog HDD-a. Svejedno, pomoću HD Tunea ili gsmartcontrola možeš provjeriti stanje diska (SMART parametri).
Ok, nema neispravnih sektora, a javlja li SMART što (Health tab u HD Tuneu)?
Probaj isključiti "automatically restart" opciju u control panelu, prema slici, slijedeći put bi umjesto restarta trebao dobiti BSOD, na kojem bi možda mogao dobiti bar nekakvu informaciju o uzroku problema.
Evo ovo iz HD Tunea iz Health odjela
Nego objasni mi detaljno gdje se nalazi ta opcija automaticaly restart jer je stvarno ne mogu naći.
Nije moj Seagate,moj je Maxtor.
2.588 Posts! And counting...