Krckanje/pucketanje u zvucnicima

poruka: 6
|
čitano: 475
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine

ovako da pocnem iz pocetka,,

kupio sam nove zvucnike logitech z906,,i problem je sljedeci

pucketa,krcka mi u zvucnicima i slusalicama,,

raskopao sam cijeli komp,, slozio kable ,odvojio kable od izvora struje(uticnica,produznih itd..) ali nista,,

ne mogu skuziti u cemu je problem

koristim opticki izlaz na asus sabertooth x58 maticnoj--integralku

jel mozda ima veze puhanje ventilatora po cipu od integralke,,neznam

ali mi je problem bio isti i na prijasnjim zvucnicima koji su imali zvucnu karticu u buferu (logitech z cinema) tako da iskreno neznam sto da radim,,dal da kupim novu zvucnu ili..

molim pomoc

hvala

Fear is good!!
15 mjeseci

Nekad kad krcka iz zvucnika moze biti problem u "losoj" el. struji. Probaj spojiti iste zvucnike na drugu uticnicu u zidu ili u prijateljev komp. Ako njemu budu raditi znaci da je problem u tvom kompu, a ako ne budu znaci da je problem u samim zvucnicima. Možda je nešto upalo u sub?

Koma
16 mjeseci

meni x-530 tak krckaju, uvijek kad negde se upali svjetlo..ili tak nekaj...mislim da to niš nije strašno, ak meni 5god već tak delaju.. :D

2 godine
Re: Krckanje/pucketanje u zvucnicima
Koma_Zd kaže...

Nekad kad krcka iz zvucnika moze biti problem u "losoj" el. struji. Probaj spojiti iste zvucnike na drugu uticnicu u zidu ili u prijateljev komp. Ako njemu budu raditi znaci da je problem u tvom kompu, a ako ne budu znaci da je problem u samim zvucnicima. Možda je nešto upalo u sub?

ma novi su tek odpakirani prije koji dan,,imao sam problem takoder sa z5500 ali to je  bila skrinja,,kada se palila zakrcnulo je..ali ovo je sad svako malo i na razlicitim mjestima npr u filmu ili muzici

Fear is good!!
2 godine

itko jos kakvu ideju???

Fear is good!!
4 godine
Re: Krckanje/pucketanje u zvucnicima

Javlja li se krckanje samo na optičkom ulazu ili na svim ulazima?

Ako na svima, vjerojatno imaš u blizini neku elektromagnetsku smetnju (iz el. mreže ili RF, npr. mobitel, WLAN, ...)

Ako je samo na optičkom ulazu, može biti neko "neslaganje" u pogledu bitrate-a ili frekvencije uzorkovanja (probaj prebaciti s 48000 na 44100 ili obrnuto), i probaj spojiti npr. DVD player optičkim kabelom na te zvučnike i poslušati krcka li, tako ćeš suziti moguće uzroke.

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice