Problem s Windows instalacijom/driverima/HDD-om?

poruka: 1
|
čitano: 1.062
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Problem s Windows instalacijom/driverima/HDD-om?

Pokušat ću opisati što bolje mogu:

 

Prije par mjeseci iz nekog (valjda dobrog?) razloga instalirao sam drivere za matičnu, čini mi se pretežno zbog LAN-a jer mi se ponekad ta mogućnost veze zanala izgubiti sa kompa(ili ju ja nisam znao naći). No pri instalaciji drivera došlo je prestranka napanjanj (ili sam morao resetirati komp, više se ne sjećam) zbog čega je instalacija bila nekorektna. Nakon toga nisam zamjećivao nikakve probleme na kompu (činilo se sve OK), no nakon izvjesnog vremena komp se počeo blokirat i na zaslonu ispisivati nekkava problem s memorijom, nešto kao "memory dump".... S vremenom to se počelo sve češće ponavljati,od igrica pa do izlaska nakon rada u Wordu i Excellu (npr.) te gledanja filmova s Nero 7 Showtime.

Komp više nije mogao podići windowse,poneka je zablokirao u loadanju windowsa, ponekad nije ni prepoznao HDD i slično... Ponekad je uspjelo resetiranje, ali samo nakratko. Pokušao sam formatirati disk na 100 načina, no bezuspješno.

Imam jedan HDD na RAID-u, zbog čega vjerojatno sve ovo ovako komplicirano (imamo sam jednu drugu frku sa prepoznavcanjem HDD prije pa sam ga u očaju stavio na RAID).  CD s (RAID) driverima od matične,kopira RAID drivere na disketu, ali kod instalacije Windowsa uvijek mi javlja grešku da nedostaje neki file, vbi****.ax ili tako nešto... Probao sam i opciju gdje instaliram (po mom mišljenju) obične drivere za komunikaciju sa HDDima i sličnim (Storage Device driver ili tako nekako), ali ni to ne radi kako treba..... Znam da sam puno pričao, ali nisam rekao ništa pametno, no ne znam što da više radim... Možda je CD od matične loš (malo mi djeluje zastarjelo dizajniran software...)? SATA kabel HDD loš? HDD pokvaren (ponekad javlja za vrijeme bootanja "error reading data")? Čini mi se da je onon što trebam jest instalirati ispravne SVE drivere za matičnu, no čini mi se da to ne mogu ako mi Windowsi ne rade (što sam jednom i pokušpao dok su proradili na blef, ali opet bezuspješno).

 

Tehnički podaci: (komp je kupljen u 10. mjesecu 2004. godine)

 

MATIČNA:   Epox 8KDA3J, socket 754, Nforce 3 250 Gb chipset                       .........nešto sam skinuo novih drivera na jedva dostupnim linkovima (pola to ga je staro ili ne funkcioniraju linkovi, pa i ciijele stranice)

 

Procesor: AMD ATHLON 64 3200+,2200 MHz

 

HDD: SEAGATE BARRACUDA 120 GB, 7200 rpm, SATA

 

Molim vas za savjet!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice