Processor power management - Min i Max state

poruka: 4
|
čitano: 956
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
offline
Processor power management - Min i Max state

Ok... imam jedan cudan problem, naime... primjetio sam vec duze vrijeme da dok mi je komp u idle-u, brzina procesora ne pada na minimum... radi se o i5 4670K procesoru i Asrock Z87 Extreme4 maticnoj, iako, mislim da sad to nije relevantno toliko.


Proc je klokan na 4,3GHz i windowsi ga drze cijelo vrijeme na toj brzini, iako je u BIOS-u sve podeseno kako treba, ukljucen je adaptive mode, C1E i svi ostali C stateovi su na adaptivu... kazem, radilo je prije... i odjednom stalno stoji gore... dok miruje ne zeli spustiti brzinu na 800 MHz... koliko je bilo prije.
Naravno, googlao sam ko lud, probao sve i svasta, ali rijesenje pronasao nisam, razno razni odgovori su bili da ukljucis balanced power plan a ne high performance i tu sam zapravo primjetio da mi nedostaju Min i Max state za brzinu procesora pod "Processor power management-om" (????)

Naravno, google je radio opet, probao sam sve i svasta, upisivanjem novih kljuceva u registry, razno razni batch programcici, ali... nista!
E sad... da li je netko imao slicnih problema i kako ih je rijesio, posto je ocito da ja to nikako ne uspijevam, a neda mi se ponovno instalirat windowse... btw, radi se o Windowsima 7 sa SP1.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2016 20:36 (potato).
 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Processor power management - Min i Max state
Probaj stavit neki drugi profil pa vidit ako ces tamo imat te postavke...jesi probao kliknut na Restore Defaults?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
offline
Re: Processor power management - Min i Max state

Speedstep ukljucen ? Voltaže trebaš namjestiti offset (bar je tako bilo na AMDu), ako staviš fiksne bit ce ti skroz na max.

Power management bi ti minimalni trebao biti 5%, a maximum 100%

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
offline
Re: Processor power management - Min i Max state

Uspio sam riješiti problem, naime, u biosu, valjda sam nekad, nekako, iz ne znam kojih razloga uključio opciju "OC Fixed mode". Sad kad sam je isključio, sve se vratilo u normalu, sad je proc u idle-u na 800 MHz i u power managementu sad vidim minimum i maximum state... i kad ga opteretim, brzina se penje na 4,3 GHz...

 

Hvala na savjetima, u biti D3lBoy me naveo ka riješenju problema ;)

Hvala još jednom

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice