SSL pogreška

poruka: 3
|
čitano: 2.922
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
offline
SSL pogreška

Bok, ekipo.

Nakon što sam potrošio sto godina instalirajući i podešavajući XP, taman kad sam mislila da je sve gotovo - pojavio se novi problem. Naime, neke stranice koje koriste HTTPS protokol jednostavno ne rade. Npr., TPB ne radi ni na Internet Exploreru ni na Chromeu. Instaliran je avast! antivirusni program, ali probao sam ga i isključiti - promjene nije bilo. U Chromeu mi se pokaže ovakva pogreška kad pokušam otvoriti TPB. Na laptopu i PC-ju sa Sedmicom sve normalno radi. Probao sam ugasiti i vatrozid - bezuspješno.

Zna li netko gdje je problem?

 

Probao sam i http://community.spiceworks.com/topic/762701-error-code-err_ssl_version_or_cipher_mismatch , ali nije pomoglo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2015 21:14 (DarkBoss).
 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: SSL pogreška

Ne znam zasto ti se mjesaju spolovi "potrosio sto godina" - "kad sam mislila" -> ...

 

Ne valjaju ti certifikati -> chrome i ie koriste isti storage za certifikace (Microsoftov) -> napisi u run "certmgr.msc" -> i vidjet ces koji sve certifikati su ti instalirani. No čini mi se da ti to bas nece puno znaciti -> error ti se najvjerojatnije pojavljuje jer koristis certifikat koji je kriptiran sa starijom verzijom "cipher"-a, a pošto chrome i ie vise ne podrzavaju tu verziju (vjerojatno DSA 1024) -> stranica se nece ucitat!

 

Rješenje: Da probas instalirati starije verzije chrom-a i ie-a i vidjeti dali radi (trebalo bi), ili čekati da taj TPB promjeni vrstu "cipher"-a (sto ne ovisi o tebi).

silents_)
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2015 10:52 (silents_)).
15 godina
offline
Re: SSL pogreška
DarkBoss kaže...

..
Zna li netko gdje je problem?

.

 u supportu. XP je mrtav, teoretski može raditi tisuće godina, realno dok se ovako nešto ne desi, npr browser koji koristi ssl 3.0 .. itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice