Tor, VPN

poruka: 13
|
čitano: 6.838
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
offline
Tor, VPN - captcha i ostale gluposti

Neke stranice koje inače normalno rade preko "običnog" browsera bez VPN-a, prilikom otvaranja kroz Tor browser postaju neupotrebljive na način da non stop iskaču captche ili se čak uopće ne mogu otvoriti, kao npr. google.

 

Da li plaćene VPN usluge boluju od tih problema ili sve normalno radi bez ikakvih captcha gluposti i svega ostaloga?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2018 18:41 (50w755c).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Tor, VPN - captcha i ostale gluposti

nema veze s vpnom (tor je za naivce).. nego sa konkretnom stranicom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina
neaktivan
offline
Tor, VPN

Ne slažem se, ima upravo veze s Torom jer web stranice koje posjetiš očito blokiraju IP rangeove koje koristi Tor. Ako nije do Tora već do web stranica, kako onda mogu otvoriti google com bez Tora a sa Torom ne mogu, već mi google com kroz Tor baca neke poruke da je detektiran neobičan promet sa moje ip adrese? Ustvari Tor i otvori web stranicu, ali umjesto sadržaja baca captche unedogled ili javi da je detektiran neobičan promet s moje ip adrese.

 

Uglavnom, da li preko plaćenih VPN usluga ima sličnih problema, ako tko ima iskustva da mi napiše...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2018 20:33 (50w755c).
 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Tor, VPN - captcha i ostale gluposti
ihush kaže...

nema veze s vpnom (tor je za naivce).. nego sa konkretnom stranicom.

Krivo. Pojavljivane captcheprije pristupa stranici ima veze s IP adresom korisnika. Captcha se pojavljuje jer se korisnička IP adresa nalazi na raznim crnim listama zbog prijašnje zloupotrebe. Na čistim IP adresama, korisnik odmah ulazi na stranicu; kod blacklistanih IP adresa, korisnik mora prvo riješiti captchu da bi mogao pristupiti stranici.

 

 

 

Ovo se razlikuje od onih captcha koje se pojavljuju prilikom registracije na stranicama, to je postavljeno zbog spama i pojavljuje se svima, neovisno o IP adresi.

50w755c kaže...

Ne slažem se, ima upravo veze s Torom jer web stranice koje posjetiš očito blokiraju IP rangeove koje koristi Tor. Ako nije do Tora već do web stranica, kako onda mogu otvoriti google com bez Tora a sa Torom ne mogu, već mi google com kroz Tor baca neke poruke da je detektiran neobičan promet sa moje ip adrese? Ustvari Tor i otvori web stranicu, ali umjesto sadržaja baca captche unedogled ili javi da je detektiran neobičan promet s moje ip adrese.

 

Uglavnom, da li preko plaćenih VPN usluga ima sličnih problema, ako tko ima iskustva da mi napiše...

Ne. Stranice ne blokiraju opseg IP adresa koje koristi Tor već svaku IP adresu individualno zbog zloupotrebe. Tor se jako često zloupotrebljava za slanje spama i upravo se zato njihove IP adrese nalaze na crnim listama.

 

I VPN-ovi imaju problema s time, neki više, neki manje. Gotovo je nemoguće bez isprobavanja VPN-a odrediti jesu li njihove IP adrese servera na crnim listama ili nisu. Ako želiš vidjeti nalazi li se neka IP adresa na crnim listama - klik i klik

 

Koristim Windscribe besplatan VPN i IP adrese su im većinom čiste.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2018 20:54 (Marko :D).
15 godina
offline
Tor, VPN

-ok, što je 'web stranica..'? rade li sve isto (kod ispod haube..) ili pojavljuje li se problem na svima? .. kad to razmislite, nastavite s razmišljanjem.

-tor je smeće za naivce, 'normalne' stranice to ako žele, lako blokiraju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: Tor, VPN
Već si 2x rekao da je Tor smeće i za naivce. Možeš pojasniti?
15 godina
offline
Re: Tor, VPN
ibarix kaže...
Već si 2x rekao da je Tor smeće i za naivce. Možeš pojasniti?

 -mogu, ovisi o predznanju kojeg imaš.. pa od kud početi?

 

-npr što je vpn? znaš.. ok,

-što je tor?

 

ili, skratit ću. Vjera je osobna stvar, (ne)vjeruješ u nešto. Činjnice su nešto drugo, kontrola nešto treće.

-da bi paket stigao od A-do-B mora proći put-lanac.

-uncle sam i šesta flota, internet, vlasništvo..

-pitanje je samo tko što može, ne može mali korisnik, ali netko veliki može.

 

npr banaliziram..

- u WW2 su probili enigmu, ali su namjerno neke poruke sfušali.. samo zato da druga strana ne otkrije da ih čitaju..

- na forumu imaš ip prošle prijave, te logove zakonski forum mora čuvati i po sudskom nalogu dati..

- prisjetimo se npr novinskih naslova ''najjači haker na balkanu i šire..'' .. ugl maloljetnici, frontmenovi (djeca) kao što to radi i ulični drogdiler.. a ako su hakeri, možda su čuli za npr tor, jer za tor-vpn zna svaki klinac koji seeda torrente, zar ne?

ili-ili.. ili su največi hakeri, wunderkidsi.. pa ako tor štiti, kako, nisu ga korstili .. nis znali ili ako ne štiti.. ili-ili.

 

-vjerovat ćeš ono što želiš vjerovati, neovisno što natipkam, dok je promijeniti nečije mišljenje ili uvjerenje često uzaludan pokušaj. Da bi mogli komunicirati, da bi takav razgovor ili pokušaj objašnjenja imao smisla, moraš i ti znati bar neke osnove, vpn-tor, internet.. i RL situaciju tj tko rulla svijetom, kao se pojavi SMS afera, tko sluša merkelicu, pa do tod da je snowden bježao u rusiju.. a blomberg optuži kineze za chip (kojeg su inače ugrađivali za intel, unclasema..). Trumpiću tako nije problem znati tko je ubio saudijskog novinara nego je važan novaz od oružja, mada on može sad ako želi dati sadržaj ajfona saudijskog kralja članicama natoa, neovisno što ajfon dematira bloomberg ili igrokaz da je neprobojan za fbi..

-to je politička realnost, velesile koje nešto kontroliraju, kao tor.. a tad npr RIAA može, dok mi npr kad tražimo todorića nije da je nestao nego je u londonu, pa čekaš, čekaš.. da je obrnuto, da je snowden, .. da ga traži uncle sam? Jednako je s podacima operatera, vpna.. neki mogu, neki ne.

 

-nema sigurnosti osim za naivce.

-ako mali Perica misli da ga tor štiti dok seeda torrente, ok.. a kad završi u novinama, tad će biti haker.. i nitko se neće pitati kako ako je korsitio tor? Ili je haker koji ne zna za tor?

 

- ne znam, ne vjerujem... :)) da vjerujem svemu bio bi naivac, zar ne?

- Znanje je ono što eliminira 'vjersko' tumačenje i potrebu da npr kišu objasnimo bogovima, jednako je s tehnologijom, mreža, chip.. sve to je samo prekidač-žarulja on-off, nula-jedan.

- ako ne možeš kontrolirati neki vpn, tad ne možeš biti siguran što on radi, tko ima pristup.. za TOR se zna. Ako želiš biti izvan dohvata 'zapada' tad trebaš neko utočište na 'istoku' no ponekad su svi oni pragmatični ili novac, pa se neće za malog Pericu previše uzbuđivati, kao što je to i ubojstvo saudijca.. its biz.

 

edit: .. nastavk :))

 

postoji tema, pozivnice za privete torrent.. postoji i razlog zašto posotji, tj zašto je za torrent potrebna pozivnica.

-jer razne agencije ulaze u torrent, seedaju i prikupe potrebne podatke sudionika seedanja... i u njemačkoj dobiješ uplatnicu na 900€, ostatak globusa ništa. vpn-tor? ne pomaže, jer tad ne bi ove pozivnice bile potrebne, a i to ne pomaže.. tj pravilo je jedanko kao za svaki tajni-ilegalan biz, drogdilanje.. a istovremeno ne može biti tajno jer potrošači moraju nekako znati..

-da je odgovor npr TOR, tad bi bila nirvana.. a nirvane nema, jer ..?

zato, neovisno koristi li mali Perica tor ili ne, jednako mu je, tad je tor višak, nepotreban. Placebo za naivce.

-istovremeno, ako ga jednog dana (kad požele) uhvate, kao i sve druge, recimo jedna akcija godišnje.. tad je osoba koja planski-svjesno nešto priprema, koristi npr tor koji služi prikrivanju, vrlo moguće i viša kazna, kao za počinjenje bilo kojeg drugog djela, plan-konspiracija vs prilika-u efektu. Tad je tor samo još otegotna okolnost, a ne štiti, jer bi tad novinski natpisi bili ''nije uhvaćen''.. najveći haker, to kaže logika.

 

edit-2:

evo anonymizera.. kao i tor, pa u referencama vidi pod fbi.. jedino ih muči pravni dio, dokaz, u usa sudskoj praksi svaki dokaz koji nije pribavljen na zakonom predviđen način je kisleo-voće.. a te zakone se od 9-11 gura kao pipa-sopa.. i tad imaju pravo bez naloga, dokaza. Oni mogu kad to požele, jedino ih formalno spriječava zakon. Ako netko koristi torrent za zakonom zaštićen sadržaj (piraterija) tad je to kršenje KZa i takava osoba se ne može pozivati na privatnost i sl. dok je dovoljno kao dokaz npr sadržaj diska, logovi operatera i sl. Naravno, fbi j eu tom slučaju lovio pedofile, uobičajeno uz teroriste.. i pirate, jer protiv pedofilije je najmani javni bunt-reakcija javnosti, dok je cilj policiji dobiti pravo bez naloga. Realno to je već prisutno u usa-eu.. samo se vrlo rijetko primjenjuje osim dojčlanda. Evo, imamo sad npr presudu italije za mobitele apple&samsusg, imamo presudu francuske googelu, kao i eu-irska-google.. i teoretski bi svaka zemlja pa i hr mogla jednako presuditi apple, google, samsung.. i kazniti. .. jednako bi tako mogli i pirateriju. Teoretski, u praksi, drugi problemi su na agendi pa dok to dođe na red, tad će biti.. do tad, naivnost i nirvana.

-problem npr VPNa, proxyja.. TORa, je što korisnik milsi da ima siguran tunel.. ok, vpn je (može biti) siguran, enkripcija i sl. od a-do-b točke. No pri tome, juzer kao mali Perica, ne zna da je torrentseeder onaj tko je u tunelu, unutra, ne izvan, ne prisluškuje enkriptirani sadržaj, nego je insider koji je u tom tunelu i vidi sve potrebno a-do-b .. neovisno kroz koliko ruta-proxyija ili nekripcija prođe. Zato postoje pozivnice za torrente, ali kad si jednom ušao, tad si in.. tad nisi izvan tunela koji te štiti kao što nisi iza firewalla kad si u mreži (wan-lan). A oni uđu, postoje agencije koje po narudžbi rade upravo to i prikupljene podatke daju zainteresiranim vlansicima sadržaja. To je recimo protuzakonito prikupljanje, ali osoba koja radi s torrentima je prekršila KZ i beskorisno je pozivati se na slobodu, sudski nalog i sl. pogotovo kad to zatraži uncle sam kao RIAA. Svaki seeder koji dobije pozivnicu za orivatni torrent može biti 'doušnik'.. špijun, zato i postoji ta tema, pozivnice za privat torrente inače to ne bi ni postojalo da je npr vpn ili tor ili bilo što dovoljno, a nije ni ovo dovoljno kao što vidimo.

 

vpn? može biti siguran, enkripcija (a svaka se može uz dovoljno resursa probiti).. no to uncle sam ne mora, on ima osnovni layer, satelite, on ima sve i resurse.

a da bi bar teoretski vpn bio siguran, tad moraš kontrolirati sve od a-do-b, sve dijvelove-čvorove.. a to ne možeš, tj možeš u svojem lan-intranetu, pa do te granice da je npr router s neobičnim firmwareom (cisco?) .. ili spomenuti kineski chip ili bilo što kao TPM intela koji može dati pristup na nivou koji juzer ne može ni vidjeti, ni antivirus, ni OS..

 

-nema sigurne mreže/komunikacije, problem triju vojski (two generals) je star par tisuća godina kao pitalica.. i dalje je nerješiv ili ako banaliziramo, zaštita ne mora biti neprobojna, samo dovoljno dobra da dovoljno uspori proboj, jel to sef banke do dolaska policije ili enkripcija-bruteforce ako ti treba više od razumnog vremena, npr mjesec za dekodiranje. Ako su resurski takvi da se to može brzo-trenutno, tad nema ni teoretske zaštite. Imaju li supersile takve resurse a da se mali Perica može banalnim TORom i sl sakriti i 'pobijediti' ih? To kao odgovor vidimo svake godine u policijskoj akciji s naslovom ''hacker, pirat.. i sl.'' i pri tom nije da se naša policija nešto trudi-muči.. nego dobiju sve od ujka, + takvo praćenje obično traje nekoliko mjeseci do uhićenja. Tad i najblentaviji klinac koji misli da je siguran, da je haker, misli kako ga eto nisu ulovili.. jer par mjeseci nešto radi, a onda jedno jutro se probudi s policijom.

 

-tko je od tih hakera-pirata koristio vpn, tor pa da ga je to uspješno sakrilo? Ili nisu koristili? Tad ako nisu, pitanje zašto, jer je logična pretpostavka da oni kao 'profiči' to znaju.. a tad je mali Perica uberhaker za njih samim time što je ugooglao riječ npr tor i sad je 'siguran'.. nešto mi tu ne štima u priči, logika npr. i to sve prolazi samo ako ubacimo dozu naivnosti, kao i pohlepe koja je u svakoj takvoj igri osnovni mamac (jer i pametni nasjednu kad je velik novac u pitanju).

 

ozbiljno, pitanje svima.. da sad pitamo onog hakera (najjačeg na balkanu..) od proljeća, jel korstio vpn-tor..? Koji je odgovor i zaključak ako znamo da je uhvaćen, da je bio praćen neko vrijeme.. jel ga tad to skrivalo ili nije? Da ga je to skrivalo, ne bi bio praćen i uhvaćen, ako nije, .. o čemu je tema? Smeće +naivnost.. hollywoodski hakeri.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2018 19:52 (ihush).
15 godina
offline
Tor, VPN

ja za sad koristim NordVPN i do sada nikakvih problema ni sa čime nisam imao...e sad dokle će tako vidjet ćemo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Tor, VPN
ihush kaže...

 

ozbiljno, pitanje svima.. da sad pitamo onog hakera (najjačeg na balkanu..) od proljeća, jel korstio vpn-tor..? Koji je odgovor i zaključak ako znamo da je uhvaćen, da je bio praćen neko vrijeme.. jel ga tad to skrivalo ili nije? Da ga je to skrivalo, ne bi bio praćen i uhvaćen, ako nije, .. o čemu je tema? Smeće +naivnost.. hollywoodski hakeri.

 Da je tor smeće neću komentirat pošto je to izvučeno debelo iz konteksta. Da se razumijemo sve se može otkrit i razbit. Svaka enkripcija ili sustav tipa tor se može probit, pitanje je samo vremena i novca, no to ne znači da ne rade ili da su smeće. Da li će te netko otkrit jer seedaš preko tora Disney crtiće s hrv titlovima, neće, da li će te otkrit ako planiraš teroristički napad, hoće. Da li će te otkrit ako želiš pisat anonimne postove o lokalnim političarima, neće, ako budeš dilao dječiju pornografiju hoće. Stvar je u tome koliko netko resursa misli potrošiti kako bi prikupio podatke koji bi mogli dovesti do otkrivanja nečijeg ideniteta.

 

Što se tiće ovog hakera kao i velike većine drugih hakera i "hakera" u daleko najvećem broju slučaja padaju zbog ljudskog faktora, a ne tehničkog. Što se tiće ovog hakera, ako mislimo na istog tipa, uhvaćen je baš zbog ljudskog faktora odnosno, zbog kombinacije, citiram, "Milijuni u bitcoinima, suradnik iz Srbije i fatalna tetovaža...". 

 

Što to točno znači je otprilike da se negdje pohvalio da ima takvu tetovaži i da zna nekog lika i onda naletiš na facebooku na sliku tipa koji ima tu tetovaži i prijatelj je na fejsu s onim likom. U prinicipu se sve policijske istrage svedu na to, nepažnja počinitelja i mukotrpno prikupljanje i obrada naizgled besmislenih i nebitnih informacija. A i obično su takvi likovi i poprilični hvalisavci, jer nije zanimljivo ako nitko ne znada si baš ti taj o kojem se priča po novinama.

 

Cijeli tvoj post normalno nisam čitao niti imam namjeru pa je moguće da sam negdje nešto profulao a na što se slučajno referiram.

15 godina
offline
Re: Tor, VPN

-tor je pod kontkolom ujka sama.. tak da nije stvar probijanja neke zaštite nego tko ima ključeve. Komunikacijski kanal može biti neprobojan za obične juzere, resursi+ključevi. Uopće nije stvar da netko probije enkripciju ili tor..

-nešto sasvim treće je npr seederi-torrenti i mišljenje da su tad ako koriste vpn sigurni, jer nisu.. itd. To ne znači da je neki vpn lako probiti, uopće se ne radi o probijanju nego o insiderima.. npr postoji tema pozivnice za torente.. pitaj se zašto, ne zbog vpna (da je to razlog tema ne bi bila potrebna).

-njemci plaćaju kazne kad to država tako odluči. (točka) iz tog izvucite zaključke koliko je nešto sigurno/neprobojno i za koga, USA-interesi .. ili UK koji prisluškuje Merkelicu itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
offline
Re: Tor, VPN
ihush kaže...

-tor je pod kontkolom ujka sama.. tak da nije stvar probijanja neke zaštite nego tko ima ključeve. Komunikacijski kanal može biti neprobojan za obične juzere, resursi+ključevi. Uopće nije stvar da netko probije enkripciju ili tor..

-nešto sasvim treće je npr seederi-torrenti i mišljenje da su tad ako koriste vpn sigurni, jer nisu.. itd. To ne znači da je neki vpn lako probiti, uopće se ne radi o probijanju nego o insiderima.. npr postoji tema pozivnice za torente.. pitaj se zašto, ne zbog vpna (da je to razlog tema ne bi bila potrebna).

-njemci plaćaju kazne kad to država tako odluči. (točka) iz tog izvucite zaključke koliko je nešto sigurno/neprobojno i za koga, USA-interesi .. ili UK koji prisluškuje Merkelicu itd.

Tor nije pod ničijom kontrolom, način na koji ta mreža funkcionira i njegova pretpostavljena kontrola su oksimoron. Očito pojednostavljaš stvari koje ne razumiješ. 

 

Načini na koje netko može nešto kontrolirat mogu biti različiti. Npr. možeš otkrit idenitet administratora/vlasnika neke stranice, njega uhvatiti i nastaviti vodit stranicu predstavljajući se kao on da bi otkrio idenitete ostalih ljudi. To ne znači da je tor ne radi ili da njime netko upravlja. Možeš postavljati zamke, odnosno ono što zovu honeypott, odnosno misliš da ti je upala sjekira u med, a ustvari koristiš usluge/programe/sadržaj, nešto što ti je netko podvalio s namjerom da otkrije tvoje podatke. Možeš pokupit "zlonamjerne" programe koji otkriju tvoj idenitet, tako da ti onda ništa tu ne pomaže. Možeš kontrolirat određen broj nodova, što ih više kontroliraš imaš veće šanse da možeš otkrit nečiji identite. No to ne znači da kontroliraš čitavu mrežu. Da svi koristimo tor i sudjelujemo u programu način otkrivanja nečijeg ideniteta na ovaj način bi bio skoro pa nemoguć (jednostavna logika, velik broj raznih anonimnih nekontroliranih nodova, manja je šansa da ćeš se spojiti na one koje netko kontrolira i prati, pogotovo više puta da se kompromitiraš) Mogu se iskoristit propusti u programima koje koristiš. A možda je jednostavna dedukcija. Uglavnom u (karikiram ne znam točne podatke) 90% slučajeva svih otkrivanja identitea radi se o ljudskoj pogrešci korisnika, a ne o nekakvom holiwoodskom hakiranju. 

 

No opet kažem, sve ovisi koliko je nekom stalo da te uhvati. Ako je američkoj NSA bitno da te prate jer sumnjaju u terorizam i ako alociraju skoro pa neograničene resurse na tvoje okrivanje otkrit će te sigurno. Ako se radi o skidanju tri filma mjesećno ne moraš se plašiti da će netko alocirat ikakve resurse da te otkrije. No opet tor ništa ne pomaže ako se preko njega spojiš na svoju e-mail adresu na kojoj koristiš svoj broj mobitela ili puno ime i prezime. Ili ako nakon upućene prijetnje bombom naručiš da ti dostave pizzu.

5 godina
neaktivan
offline
Re: Tor, VPN
ihush kaže...
-ako mali Perica misli da ga tor štiti dok seeda torrente, ok.. a kad završi u novinama, tad će biti haker.. i nitko se neće pitati kako ako je korsitio tor? Ili je haker koji ne zna za tor?

 

Ako to mali Perica misli, onda je u zabludi jer su TOR i torrent potpuno različite stvari. Kod nas neće završiti u novinama zbog skidanja torrenta, jer je namet platio prilikom kupnje diska ili usb sticka.

15 godina
offline
Re: Tor, VPN
zg.mulac kaže...
..

Ako to mali Perica misli, onda je u zabludi jer su TOR i torrent potpuno različite stvari. Kod nas neće završiti u novinama zbog skidanja torrenta, jer je namet platio prilikom kupnje diska ili usb sticka.

 namet ne dozvoljava distribuciju.. +tnx za info :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice