Backlink SEO

poruka: 2
|
čitano: 1.596
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Backlink SEO

Hi,

Postoji li neki besplatni backlink servis koji ima provjereno pozitivan ucinak na SEO.  Ja sam neke isprobo i cini se da u nekim slucajevima imaju pozitivan efekt a nekad totalno negativan. Evo jednog koji nema efekta bar u mom slucaju hmm

http://www.indexkings.com/index.php

 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Backlink SEO

Mislim da uopće nisi skužio o čemu se tu radi. Ili ja nisam skužio što zapravo hoćeš.

Ovo nije servis koji radi nove backlinkove prema tebi nego samo indeksira postojeće.

 

Znači, kad negdje napraviš ili dobiješ backlink, to ne znači nužno da će ga google robot zahvatiti kod crawlanja. Svoje backlinkove možeš vidjeti u Google Webamster Toolsu odnosno Search Conzole po najnovijem. Na žalost, popis nije baš pouzdan jer ti daju nekakav nasumični uzorak. Ako imaš malo linkova, uglavnom će svi biti tamo, kako raste broj, tako će početi izostajati.

 

 

Ovaj servis umjesto tebe odrađuje to indeksiranje. Takvi servisi se danas uglavnom koriste za black hat šeme kada koristiš softver koji generira tisuće niskokvalitetnih linova. Legitimno u određenim slučajevima (tier 3, churn and burn itd.), ali tebi nepotrebno jer čim ne znaš ovo što sam napisao, znači da ne znaš ni što su PBN-ovi ni multi-tiered link building. Ako imaš linkove za koje sumjaš da nisu indeksirani, jednostavno postaj neindeksiranje linkove dva-tri puta na (relevantne) SM grupe. Takvi linkovi su "no folow" ali nebitno jer samo želiš navesti google botr da naiđe na taj link.

 

Općenito, dok ne naučiš SEO u dubinu, nemoj se služiti sa black hat tehnikama na sajtovima koje ne možeš otpisati bez problema jer blesavo linkanje ti može upropastiti rangiranje i čak (vrlo rijetko) dovesti do manualne akcije, a oporavak od toga je izrazito naporan i dugotrajan. 

 

Prva stvar koju trebaš je suvisla analiza konkurencije pa sukladno tome napraviš svoju link building strategiju.
Ako se radi o neengleskim sajtovima, većina branši i ciljanih keyworda imaju relativno jadnu konkurenciju i ako je on-site seo dobar (dakle, i sadržaj), trebat će ti relativno skroman broj backlinkova da bi rangirao pri vrhu prve stranice SERP-a.

Ne mogu ti pomoći više od ovoga jer ne znam ni koji je sajt, jezik, industrija itd...

 

 

 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 15:44 (MahnitiTapir).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice