Dodavanje CMS-a

poruka: 7
|
čitano: 1.997
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Dodavanje CMS-a

Pozdrav,

 

imam jednu web stranicu koja je trenutno statična,bez ikakvog cms sustava. Pošto vlasnici iste bi od sada htjeli da mogu samostalno dodavai vijesti na stranicu,trebalo bi ju staviti u neki cms.sad mene zanima kako bi bilo najbolje postojeću stranicu iskombinirati s cms-om.ili bi još bolje bilo kada bi mi preoručili nekakav mali cms koji radi na samo jednom dijelu te web stranice,tamo di su vijesti,da ne moram imati hrpu mogućnosti.hvala

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Dodavanje CMS-a

Prema ovome kako si napisao, najbolje bi bilo promjeniti postojeću stranicu na način da čita vijesti iz baze podataka, i zatim dodati stranicu za unos vijesti u bazu podataka.

 

Znači, nešto tipa custom CMS.

12 godina
neaktivan
offline
Dodavanje CMS-a

Da to je i meni jasno.bilo bi dobro kada bi mi netko pomogao objasniti kako to napraviti, koji softver koristiti. imam nesto znanja sto ce tice php-a,sql-a i slicnih tehnologija. znaci potrebna mi je pomoć u realizaciji svega toga, odnosno savjet što i kako bi bilo najbolje

Hvala

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Dodavanje CMS-a
Od software-a ti je dovoljan Notepad++.
Ovako, prvo trebas u bazi (MySQL) kreirati tablicu u kojoj ce ti biti viiesti. U toj tablici cijela vijest je zapisana u jednom char polju.
Zatim uzmes stranicu na kojoj su vijesti i iz nje napravis php stranicu koja se prvo spoji na bazu i procita vijesti koje treba prikazati, i zatim kroz petlju ispisujes procitane vijesti iz baze.
Na kraju moras napraviti jos jednu web stranicu kroz koju ces moci dodavati vijesti, na nacin da se na stranici napise vijest i nakon sto korisnik klikne Posalji, spojis se na bazu podstaka i zapises vijest u tablicu.
Evo, ovo je pojednostavljeno napisano kako se to moze napraviti, nadam se da sam bio dovoljno jasan.
12 godina
neaktivan
offline
Dodavanje CMS-a

Jasno mi je,hvala.pokusat cu to napraviti. samo jos jedna stvar,hoce li u tablici u bazi svaka vijesti imati svoje char polje? znaci svakim dodavanjem novih vijesti,pomocu php skripte ce se kreirati novo polje u tablici s novom viješću ili ne?

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 0:06 (ozi10).
 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Dodavanje CMS-a

Da, svaka nova vijest je novi redak u tablici.

Recimo, tablica ima polja ID, NaslovVijesti, TekstVijesti, Aktivan i unosom nove vijesti samo se u tablicu dodaje novi redak.

12 godina
neaktivan
offline
Dodavanje CMS-a

e super,hvala puno.

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice