Htio bih napraviti freelancer stranicu.

poruka: 4
|
čitano: 2.204
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
offline
Htio bih napraviti freelancer stranicu.

Htio bih napraviti freelancer stranicu u joomli. Koje bi mi extenzije preporučili?

 

Nešto slično kao što je odesk.

Posao na naftnoj platformi. http://rad-na-naftnoj-platformi.blogspot.com/
 
0 2 hvala 0
14 godina
odjavljen
offline
Re: Htio bih napraviti freelancer stranicu.
m17526 kaže...

Htio bih napraviti freelancer stranicu u joomli. Koje bi mi extenzije preporučili?

 

Nešto slično kao što je odesk.

Htio bi što? {#} Freelance stranica u Joomli?! Neide ti to tako, elance, odesk i slične stranice, portali, služe kao posrednik između ponuđivača posla, odnosno potražitelja usluge i njenog potencijalnog izvođača, uz uzimanje određene provizije, što u prijenosu znači da bi morao legalizirati svoju djelatnost. No, to ti je valjda jasno. Drugi zahtjev je da svaka transakcija mora ići preko centralnog servisa, odnosno tvoj portal, aplikacija mora "posredovati" između uplata, kako bi ti, odnosno vlasnik mogao ubirati negdje u Uvjetima korištenja spomenutu i definiranu proviziju. Isto tako pretpostavka je da si svjestan, da se takve "stranice" ne rade putem raznih besplatnih CMS-ova na čijem razvoju tisuće i tisuće developera, što ti predstavlja jako, jako veliku ranjivost samog servisa(čitaj: potencijalni problemi sa sigurnošću i možebitne tužbe). Uglavnom, nisam niti vidio niti bih svoju potražnju za uslugom objavljivao na servisu koji se vrti na Joomli, na takve servise su utrošeni milijuni dolara za razvoj, tako da jako, jako teško da bi sa "nekim" ekstenzijama za Joomlu postigao identičnu ili barem djelomičnu funkcionalnost kakvu ima gore spomenuta odesk.com platforma. Plus, koliko riskiraš stavljanjem third party ekstenzije na server, posebno gdje se nedaj bože nalaze podaci korisnika i brojevi računa. U takvom slučaju je bolje razviti svoju ekstenziju ili platiti nekome da to odradi. Plus mogući problemi sa (potencijalno) velikim brojem upita(zahtjeva) prema tvojem servisu, a (u daljnjem tekstu Joomla = J!) J! nije baš sustav koji možeš skalirati, posebno na shared hostingu.

 

Tako da veliki oprez u mogućoj realizaciji takovg servisa, u najgorem slučaju možeš kazneno odgovarati.

 

@ostali, dali je netko upoznat sa pred koji mjesec,  blamažom oko "hrvatske" verzije fiverr.com-a? Više detalja ne netokracijinom webu.

12 godina
neaktivan
offline
Re: Htio bih napraviti freelancer stranicu.
Nemožeš u Joomli napravit takvu stranicu i za napravit takvu stranicu treba puno novaca.
13 godina
neaktivan
offline
Htio bih napraviti freelancer stranicu.

Ne želim te sputavati, ali kao što je rekao alankish, to iziskuje puno vremena i iskustva u web-developmentu.

 

To ne možeš napraviti s bilo kakvom Joomla! ekstenzijom, nego to moraš sam uz mnogo truda, neprospavanih noći i nervoze napraviti sam ili si aranžirati neki pro web-dev team koji će to napraviti uz tebe ili za tebe.

 

Ja bih ti predložio da to baš i ne radiš, jer bi stvarno mogao popiti tužbu, jer kao što je rekao alankish, ti si tu kao posrednik. Sada, zamisli da PayPal (posrednik između kupca i eBaya) izgubi nekakve osjetljive podatke i eto ti ga, sljedeći dan moliš za turpiju.

 

Tako da, ili nađi pro web-dev team i napravi sve to kako treba, ili zaboravi na to jer je prekompleksno.

Pars pro toto.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice