Koji php framework koristiti?

poruka: 5
|
čitano: 2.244
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
Koji php framework koristiti?

uskoro ću početi raditi jedan projekt u php-u pa me zanima koji framework bi bio najbolji.

stranica neće biti previše kompleksna, imati će bazu podataka čiji će podaci većinom biti brojevi, jedan malo veći algoritam koji će vući podatke iz te baze i raditi izračune i eventualno rest api ako odlučim napraviti mobilnu aplikaciju koja će se spajati na ovu stranicu.

 

do sada sam nešto malo radio phalcon micro aplikacije i to je bilo prilično jednostavno i jednu aplikaciju koristeći laravel i to mi je bilo prilično komplicirano (puno novih stvari, hrpa vremena samo da instaliram laravel itd).

budući da ću ovaj projekt morati objaviti na internet, trebao bi mi framework koji će biti što jednostavniji za objaviti (phalcon navodno treba instalirati na server, laravel navodno isto kompliciran...) na neki besplatni hosting.

što preporučate, koji framework bi mi bio najbolji i najjednostavniji?

 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Koji php framework koristiti?

Ovo sta si rekao je premalo podataka da ti mogu specificno preporuciti neki framwork ali ako je aplikacija mala onda nije lose zaobici framework i napraviti u "cistom" PHP-u. I jedan savjet koristi PHP7 jer je puno brzi nego PHP5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Re: Koji php framework koristiti?

ne znam sto je te jos zanima. stranica ce biti objektno-orijentirana, bilo bi dobro da ima neki routing, ono get, post pa da lako napravim neki rest api. mozda bi bilo dobro i da ima mvc design pattern.

 

i najbitnije da se ne moram previse zajebavati kad budem stranicu postavljao na neki besplatan hosting. jer se ne zelim dovesti u situaciju da mi treba 2 sata za napraviti stranicu i 3 dana da mi proradi na internetu (karikiram).

14 godina
neaktivan
offline
Koji php framework koristiti?

Codeigniter ili CakePHP su frameworki za jednostavnije sajtove ili sklepaš vlastiti framework "na brzinu", uz pomoć Composera i popularnih PHP skripti/komponenti.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
offline
Re: Koji php framework koristiti?

Škicni Silex, to je micro framework baziran na Symfonyju. Sami Symfony ima fenomenalnu dokumentaciju pa bi i Silex trebalo biti dosta jednostavno pratiti.

Ako želiš nešto više kontrole onda složi nešto preko composera kako je rekao kolega iznad mene, ali budući da mi se ne čini da imaš puno iskustva s time možda bolje ne :)

Nemoj se zafrkavati sa čistim phpom jer ćeš se samo zakopati u implementaciju stvari koje su odavno izmišljene (routing, mvc, db konektor itd), radije to vrijeme iskoristi u implementaciju business logike koja ti treba.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice