Php skripta

poruka: 47
|
čitano: 15.269
|
moderatori: Danny_HR, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
offline
Php skripta

Moze li mi itko izbacit skriptu za prijavu na posao radjenu u Php-u, naime radio sam stranicu u Html-u za neku trgovinu pa bih jos ubacio tu da se ljudi mogu prijavit putem weba, pa ako ima ikakav prijedlog neka kaze. :D {#} 

 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Php skripta

Pa to ti je isto kao da radiš kontakt formu,
samo ovo ima više polja za unos.

Ovi iz trgovine bi ti trebali dati koje podatke žele
za prijavu, koja su obavezna polja itd.

Evo primjer, istom logikom napraviš kompletni obrazac
za posao (ali bez sarkazma :)

 

HTML

 

<html>
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
</head>
<form action="prijava_za_posao.php" method="post">
    <input type="text" name="ime" id="ime" value="" placeholder="Ime"/><br/><br/>
    <input type="text" name="prezime" id="prezime" value="" placeholder="Prezime"/><br/><br/>
    <input type="text" name="email" id="email" value="" placeholder="email"/><br/>

    <p>Koliku plaću očekujete?</p>
    <select name="primanja">
       <option value="" selected="selected">Odaberite</option>
       <option value="10000 eura">10000 eura</option>
       <option value="Ne očekujem plaču">Ne očekujem plaću</option>
       <option value="Šta je to plača?">Šta je to plaća?</option>
    </select>
    <br/>
    <br/>
    <input type="submit" value="Pošalji prijavu"></input>
    <br/>
    <br/>
    <input type="reset" value="Nemoj poslati prijavu,
    ionako nema šanse za zaposlenje, previše je nazaposlenih.
    Radje hodi u dućan po pivu i razvali Sultans Of Swing! To je
    manje depresivno."></input>
   
</form>
</html>

 

prijava_za_posao.php

 

<?php

$subject = "Nemoralna ponuda";
$todayis = date("l, F j, Y, g:i a") ;
$ime = $_POST['ime'];
$prezime = $_POST['prezime'];
$primanja = $_POST['primanja'];


$body ="
<b>Datum:</b> $todayis</br></br>
<b>Ime:</b> $ime</br>
<b>Prezime:</b> $prezime</br>
<b>Primanja:</b> $primanja</br>";

$headers = 'From: '.$email.'' . "\r\n" .

'Reply-To: '.$email.'' . "\r\n" .
'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n" .
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
mail("trgovina@bing.com", $subject, $body, $headers);

?>

http://www.33dizajn.com
 
1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
offline
Re: Php skripta
Hvala, html cu doradit, ali me zanima php, javlja mi gresku na 5,6,7,16,18 retku, undefined index. :/
9 godina
neaktivan
offline
Php skripta

Da, zaboravio sam napisati varijablu $email na početku php skripte.

Samo dodaj $email na početak php-a.

Ovako treba izgledati:

 

<?php

$subject = "Nemoralna ponuda";
$todayis = date("l, F j, Y, g:i a") ;
$ime = $_POST['ime'];
$prezime = $_POST['prezime'];
$primanja = $_POST['primanja'];
$email = $_POST['email'];


$body ="
<b>Datum:</b> $todayis</br></br>
<b>Ime:</b> $ime</br>
<b>Prezime:</b> $prezime</br>
<b>Primanja:</b> $primanja</br>";

$headers = 'From: '.$email.'' . "\r\n" .

'Reply-To: '.$email.'' . "\r\n" .
'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n" .
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
mail("trgovina@bing.com", $subject, $body, $headers);

?>

 

Skripta radi, evo sad sam je dignuo na server.

Šalje na moj mail, možeš isprobati.

 

http://www.33dizajn.com/proba/proba.html

 

http://www.33dizajn.com
 
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
offline
Php skripta

Evo dobio sam mail. Ovako izgleda:

 

Datum: Sunday, September 9, 2012, 11:40 am

Ime: Johny
Prezime: Johnyyy
Primanja: 10000 eura

http://www.33dizajn.com
 
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
offline
Re: Php skripta
Hvala puno!
9 godina
neaktivan
offline
Php skripta

Nema na čemu.

Skidam ovo sa severa da mi ne stižu mailovi :)

http://www.33dizajn.com
 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Php skripta

Pozdrav!
Treba mi pomoć pri izradi skripte kako bi ju mogao implementirati u wordpress.

Treba izraditi popis obrtnika koji se bave jednom djelatnošću.
Potrebno je postaviti mogućnost pretrage baze sa tri opcije.

1.Što bi bila i osnovna verzija, odnosno ona koja je automatski pripremljena za korištenje, je pretraga po abecedi (naziv firme). Tu će se abecednim redom uvesti sva poduzeća koja su upisana u bazu. Popis se otvara klikom na „drop down menu“ sa kojeg se odabire željeno početno slovo. Kada se klikne na određeno slovo otvara se baza i započinje na tom slovo, ali scroll down ili up omogućuje prelazak i na druga početna slova, odnosno kretanje po bazi

2. Pretraga po županiji; ovaj izbornik otvara popis svih županija (ili popis ili slikovni prikaz RH) koji klikom na određenu županiju dopušta odabir poduzeća unesenih pod tim nazivnikom. Posebnost ovog popisa je što će se neke firma pojavljivati pod više županija, ili čak u svima, jer je potrebno navesti područja u kojima preuzimaju poslove – a to nisu samo njihova geografska sjedišta. Dakle neka će se poduzeća pojavljivati samo na jednom popisu, neka na više, a neka na svima… Također, svi će biti poredani po abecednom redu u pojedinim županijama

3. Pretraga po ključnoj riječi – jednostavan izbornik koji upisom određene riječi (pretpostavka je da će se tražiti određena osoba ili grad) izlistava sve subjekte u kojima je ta riječ spomenuta

Ne znam da li je moguće, željeli bismo i neke od firmi dodatno naglasiti prilikom osnovnih pretraga (po nazivu, županiji ili ključnoj riječi), znači kada se traži baza firmi u npr.istarskoj županiji da određene firme odskaču od ostatka popisa (da li bojom okvira, pozadine ili sl.) ili da budu prikazane na vrhu popisa (ignorirajući abecedni red). Ako mogu obje te opcije, bilo bi izvrsno.

-S obzirom da se u jednoj tražilici (po županijama) neka poduzeća pojavljuju više puta na različitim listama, treba samo obratiti pozornost da i u npr. traženju po početnom slovu odnosno nazivu firme ne budu automatski zavedena više puta!
Jel puno tražim? Koliko bi to koštalo?

 
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
offline
Php skripta

edit... krivo.

Ad astra peronospora
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 14:04 (Bypass).
 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Re: Php skripta
ddestroyer kaže...

Pozdrav!
Treba mi pomoć pri izradi skripte kako bi ju mogao implementirati u wordpress.

Treba izraditi popis obrtnika koji se bave jednom djelatnošću.
Potrebno je postaviti mogućnost pretrage baze sa tri opcije.

1.Što bi bila i osnovna verzija, odnosno ona koja je automatski pripremljena za korištenje, je pretraga po abecedi (naziv firme). Tu će se abecednim redom uvesti sva poduzeća koja su upisana u bazu. Popis se otvara klikom na „drop down menu“ sa kojeg se odabire željeno početno slovo. Kada se klikne na određeno slovo otvara se baza i započinje na tom slovo, ali scroll down ili up omogućuje prelazak i na druga početna slova, odnosno kretanje po bazi

2. Pretraga po županiji; ovaj izbornik otvara popis svih županija (ili popis ili slikovni prikaz RH) koji klikom na određenu županiju dopušta odabir poduzeća unesenih pod tim nazivnikom. Posebnost ovog popisa je što će se neke firma pojavljivati pod više županija, ili čak u svima, jer je potrebno navesti područja u kojima preuzimaju poslove – a to nisu samo njihova geografska sjedišta. Dakle neka će se poduzeća pojavljivati samo na jednom popisu, neka na više, a neka na svima… Također, svi će biti poredani po abecednom redu u pojedinim županijama

3. Pretraga po ključnoj riječi – jednostavan izbornik koji upisom određene riječi (pretpostavka je da će se tražiti određena osoba ili grad) izlistava sve subjekte u kojima je ta riječ spomenuta

Ne znam da li je moguće, željeli bismo i neke od firmi dodatno naglasiti prilikom osnovnih pretraga (po nazivu, županiji ili ključnoj riječi), znači kada se traži baza firmi u npr.istarskoj županiji da određene firme odskaču od ostatka popisa (da li bojom okvira, pozadine ili sl.) ili da budu prikazane na vrhu popisa (ignorirajući abecedni red). Ako mogu obje te opcije, bilo bi izvrsno.

-S obzirom da se u jednoj tražilici (po županijama) neka poduzeća pojavljuju više puta na različitim listama, treba samo obratiti pozornost da i u npr. traženju po početnom slovu odnosno nazivu firme ne budu automatski zavedena više puta!
Jel puno tražim? Koliko bi to koštalo?

anyone?

8 godina
offline
Re: Php skripta

Ne tražiš puno.

 

Organizacija bi bila ovakva:

 

1.) Poduzeća neka budu custom post type. Zatim napraviš stranicu recimo tablinog prikaza, podjeljenog po početnim slovima. Svaki odjeljak ima id slova kojim počinje. Zatim napraviš select dropdown, value im postaviš na početna slova. Kada netko odabere slovo, jQuery-om ga pošalješ na sljedeči url na kojem imaš tablični prikaz poduzeća, + dodaš na kraj url-a hashtag sa početnim slovom kojeg je korisnik odabrao sa liste, tako da se odmah prozor scrolla do željenog dijela tablice.

 

2.) Županije su ti custom taxonomy, najbolje hijerarhijskog tipa pošto ti je lijepše za unos podataka. Zatim kod unosa poduzeća odabireš prikladne županije, naravno možeš i više od jedne. Sda ti je jednostavno napraviti custom taxonomy template koji će listati custom post typeov-e, odnosno poduzeća iz baze, a WordPress će se sam pobrinuti a to da lista one koji su pod odabranom županijom.

 

3.) To je već ugrađeno u WordPress, dakle ne treba ti nikakva posebna operacija.

 

4.) Posebna oznaka se može riješiti putem custom post meta, dakle napraviš novi metabox pri unosu poduzeća, na primjer u obliku checkbox-a, i onda prilikom izlista iz baze provjeravaš vrijednost tog meta podatka, i ako je da, onda obojaš u drugu boju ili dodaš ikonu li šta već, po želji.

 

Eto, to ti je opis kako to napraviti :)

WordPress ❤
7 godina
neaktivan
offline
Php skripta

Jel kako tesko napravit ovo kao sto je na ovom linku http://www.svadbeni-salon-sunce.com/Ambijent.aspx, da se ovako uredjuje ambijent napravljeno u php-u?

 
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
offline
Php skripta

Bok,

 

imam jedno pitanje, napravio sam prijavu htlm + php, i imam jedan problem kad kliknem na gumb PRIJAVA, to bude ok sve podatci stignu na mail ali mi ostaje samo bijela stranica nakon toga, jel netko zna kako i gdje ubacim da mi nakon klika PRIJAVA vrati na tu pocetnu stranicu gdje se i ispunjava prijava?

 
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
offline
Re: Php skripta
dajdizajn kaže...

Bok,

 

imam jedno pitanje, napravio sam prijavu htlm + php, i imam jedan problem kad kliknem na gumb PRIJAVA, to bude ok sve podatci stignu na mail ali mi ostaje samo bijela stranica nakon toga, jel netko zna kako i gdje ubacim da mi nakon klika PRIJAVA vrati na tu pocetnu stranicu gdje se i ispunjava prijava?

Da uploadaš kod negdje, bilo bi nam svima jednostavnije. Ja to imam na riješeno ovako:

 

define("SUCCESS_URL", "http://www.mojastranica.com"); // redirect na index.html

 

I zatim provjeravam dali je funckija izvršena unutar if-else bloka, i ukoliko je onda preusmjeravama na neku drugu stranicu ovako:

 

header("Location: ".SUCCESS_URL);
Naravno, opcionalno možeš ispisati korisniku poruku potvrde, ili ga preusmjeriti na stranicu potvrde poslanog maila/upita.

7 godina
neaktivan
offline
Php skripta
evo php:



if(isset($_POST['email'])) {



// edit this - dajdizajn e-mail

$email_to = "mail@gmail.com";

$email_subject = "Your email subject line";





function died($error) {

// your error code can go here

echo "We are very sorry, but there were error(s) found with the form you submitted. ";

echo "These errors appear below.

";

echo $error."

";

echo "Please go back and fix these errors.

";

die();

}



// validation expected data exists

if( !isset($_POST['naziv_kolone']) ||

!isset($_POST['ime']) ||

!isset($_POST['email']) ||

!isset($_POST['telephone']) ||

!isset($_POST['uvjeti'])) {

died('We are sorry, but there appears to be a problem with the form you submitted.');

}


$naziv_kolone = $_POST['naziv_kolone']; // required

$ime = $_POST['ime']; // required

$email_from = $_POST['email']; // required

$telephone = $_POST['telephone']; // required

$uvjeti = $_POST['uvjeti']; // required


$error_message = "";

$email_exp = '/^[A-Za-z0-9._%-]+@[A-Za-z0-9.-]+\.[A-Za-z]{2,4}$/';

if(!preg_match($email_exp,$email_from)) {

$error_message .= 'The Email Address you entered does not appear to be valid.
';

}

$string_exp = "/^[A-Za-z .'-]+$/";

if(!preg_match($string_exp,$ime)) {

$error_message .= 'The First Name you entered does not appear to be valid.
';

}



if(strlen($telephone) < 6) {

$error_message .= 'The Comments you entered do not appear to be valid.
';

}

if(strlen($error_message) > 0) {

died($error_message);

}


$email_message = "Form details below.\n\n";



function clean_string($string) {

$bad = array("content-type","bcc:","to:","cc:","href");

return str_replace($bad,"",$string);

}

$email_message .= "Naziv_kolone: ".clean_string($naziv_kolone)."\n";

$email_message .= "Ime: ".clean_string($ime)."\n";

$email_message .= "Email: ".clean_string($email_from)."\n";

$email_message .= "Mobitel: ".clean_string($telephone)."\n";

$email_message .= "Uvjeti: ".clean_string($uvjeti)."\n";







// create email headers

$headers = 'From: '.$email_from."\r\n".

'Reply-To: '.$email_from."\r\n" .

'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

@mail($email_to, $email_subject, $email_message, $headers); }

?>
 
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
offline
Re: Php skripta

e hvala ti, radi {#}

7 godina
neaktivan
offline
Php skripta

Nece da mi radi u php-u ovaj kod  echo "<img src='http://C:/Users/Korisnik/Desktop/Man/24.png'>";

Nece slika da se prikaze, iako ne javlja gresku. :/

 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Re: Php skripta

krivi ti je src to bi trebalo neš drugo bit.

 

echo '<img src="http://domena/putanja-do-foldera/folder-u-kojem-je-slika/24.png"/>';

 

također ti moraju bit unutar imiga src mora imat dvostruke navodnike ne jednostruke, sa jednostrukima neće radit. Bolje ti ih je pozivat lokalno onda samo piššeš putanju do foldera i fajl koji ti treba taj dio sa http om i domenom ti onda nije potreban.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 21:37 (NoorMomento).
7 godina
neaktivan
offline
Php skripta

Vjerovatnoje do Wamp servera, jer mi lokalno prikazuje a preko njega ne ide, src mi ne valja.

 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Re: Php skripta
jupiteru kaže...

Vjerovatnoje do Wamp servera, jer mi lokalno prikazuje a preko njega ne ide, src mi ne valja.

onda bi putanja trebala biti http://localhost/folder-projekta/putanja-do-foldera/folder/slika.png

 

localhost bi moro bit definitivno bez obzira jel to wampp, xampp ili lamp. Definitivno ti treba bit echo '<img src="..."/>'

 

Probaj samo navodnike promjenit započetak, treba bi bit src putanja kriva to mi se ovako odakativno ćini probaj stavit

 

../putanja do foldera/folder/slika.png

 

tj. pozivaj sliku isto ko šta bi pozivo klasu i ili externi kod unutar PHP-a

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 22:33 (NoorMomento).
7 godina
neaktivan
offline
Php skripta

Kako unutar php-a napraviti vise petlji, petlja u petlji, mislim da koristim vise uvjeta za isti ispis...

 
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
offline
Re: Php skripta
dajdizajn kaže...

e hvala ti, radi {#}

Nemaš frke {#}P.S. Fora su mi ovi novi smajlići.

jupiteru kaže...

Nece da mi radi u php-u ovaj kod  echo "<img src='http://C:/Users/Korisnik/Desktop/Man/24.png'>";

Nece slika da se prikaze, iako ne javlja gresku. :/

Ček, ček, imaš hardcodanu putanju do slike ili je ovo generirani output? Ukoliko je ovo prvo, neznam zašto mučiš sebe, php interpreter, samim time i server, da ispišeš putanju do slike? Odvoji prezentaciju od logike!!!!Zato je tu PHP {#}

 

EDIT: Oprosti, kasno je pa sam malo ljut. Prvo napravi kak ti je rekao Noor, izbaci jednostruke navodnike i stavi dvostruke. Znaš koji čemu služe...? I sad vidim da si krivo napisao putanju, neznam kak ti to radi uopće, valjda su browseri postali osim user friendly i foolproof. Pozivaš u svom URL-u(URI-u) fajl ((file:///C:/xampp/) <- ovo je samo za primjer), kroz nekakav, ajmo ga nazvati HTTP request, odnosno prema konvenciji, scheme.

 

Dao bi ti link, ali sam lijen, pa možeš i sam u Google napisati relative and absolute path. U prijevodu, neznam čemu putanju do fajla koji se nalazi unutar tvojeg roota, odnosno tvoje stranice,

pišeš kao apsolutnu? Relative is way to go.

 

Da se ponovim, odvoji logiku od prezentacije. Nadam se da cijeli html ne "ispisuješ" kroz php. Ovo je way to go:

 

<neki HTML tag>Neki sadržaj</neki HTML tag>

<?php echo "Tu se neki vrag ispisuje ili događa"; ?>

<opet neki HTML tag>Vidi vraga</opet neki HTML tag>

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.11.2012 1:24 (alankish).
10 godina
odjavljen
offline
Re: Php skripta
jupiteru kaže...

Kako unutar php-a napraviti vise petlji, petlja u petlji, mislim da koristim vise uvjeta za isti ispis...

Nisam siguran misliš li na ugnježđene petlje, ili ti ga u naroda poznate kao nested loops, ili misliš na provjeru više uvjeta? Pretpostavljam da je ovo zadnje, evo nekakav brzinski primjer:

if($_GET['id'] == '1' || $_GET['id'] == '2' || $_GET['id'] == '3' || $_GET['id'] == '4')
{
echo "";
}
else
{
echo "";
}

 

Znači uvjet se izvršava samo ako je vrijednost varijable(ovdje superglobalne varijable) jednaka ili 1, ili 2, ili 3 ili 4, u suprotnom, pogodi, se ne izvršava. Baci oko na logičke operatore na php.net.

9 godina
neaktivan
offline
Re: Php skripta
alankish kaže...
jupiteru kaže...

Kako unutar php-a napraviti vise petlji, petlja u petlji, mislim da koristim vise uvjeta za isti ispis...

Nisam siguran misliš li na ugnježđene petlje, ili ti ga u naroda poznate kao nested loops, ili misliš na provjeru više uvjeta? Pretpostavljam da je ovo zadnje, evo nekakav brzinski primjer:

if($_GET['id'] == '1' || $_GET['id'] == '2' || $_GET['id'] == '3' || $_GET['id'] == '4')
{
echo "";
}
else
{
echo "";
}

 

Znači uvjet se izvršava samo ako je vrijednost varijable(ovdje superglobalne varijable) jednaka ili 1, ili 2, ili 3 ili 4, u suprotnom, pogodi, se ne izvršava. Baci oko na logičke operatore na php.net.

kako postiji if i if else petlja tako postoji i elseif petlja.

 

if petlja: ako je zadovoljen uvjet radio onda šta sam ti reko u kodu

 

if else petlja: prvo ispituje if uvjet te ako je zadovoljen radit ćeš ono šta mu jerećeno, ako nije onda radi ono što sam ti reko pod else koji se smatra defoltnim ponašanjem

 

elseif:  petlja je samo produžetak else petlje, dakle if dio nije zadovoljen idemo na elseif i ispitujemo njegov uvjet te ga izvršavamo ako je zadovoljen, ako nije idemo na sljedeći else (elseif) i tako do zadnjeg else-a

samo pogledaj dal bi ti možda bila zgodnija for il switch petlja il wile do i njena izvedenica do wile petlja

 

dokumentaciju imaš detaljnu na php.net 

 

edit:

 

neki put se ta kobasa od if > elseif > ... > else petlji da zamjenit puno manjom i smislenijom for peljom ili do wile i wile do peljom, a switch nije loša alternativa zna i on biti koristan, al je on samo za specifične slučajeve.

 

pošto ovdje imaš specifičan slučaj gdje su ti ti stalne ulazne varijable posebno pažnju obrati na switch petlju mislim da bi ti ovdje mogla bit jako korisna. Također te get tj. post (POST je bolji radi sigurnosti) bi bilo dobro da pohreaniš kao varijable i kao takve ih ispituješ unutar petlje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.11.2012 2:43 (NoorMomento).
7 godina
neaktivan
offline
Re: Php skripta

Hvala, upravu si, bio sam malo lijen, ugl. sad mi radi ovo sa slikom i  putanjom. ;)

7 godina
neaktivan
offline
Re: Php skripta
alankish kaže...
jupiteru kaže...

Kako unutar php-a napraviti vise petlji, petlja u petlji, mislim da koristim vise uvjeta za isti ispis...

Nisam siguran misliš li na ugnježđene petlje, ili ti ga u naroda poznate kao nested loops, ili misliš na provjeru više uvjeta? Pretpostavljam da je ovo zadnje, evo nekakav brzinski primjer:

if($_GET['id'] == '1' || $_GET['id'] == '2' || $_GET['id'] == '3' || $_GET['id'] == '4')
{
echo "";
}
else
{
echo "";
}

 

Znači uvjet se izvršava samo ako je vrijednost varijable(ovdje superglobalne varijable) jednaka ili 1, ili 2, ili 3 ili 4, u suprotnom, pogodi, se ne izvršava. Baci oko na logičke operatore na php.net.

Imam dvije tablice, i sad zelim postavit uvijet tako  kad odaberem iz te tablice  dvije rijeci da mi ispise sliku. To je na foru da je u prvoj tablici imam zutu boju a u drugoj plavu,kad odaberem te dvije boje, odosno rijeci, da mi izbaci sliku zuto-plavog mercedesa(bezz navodim primjer).

Ali posto ima puno kombinacija boja, zezne mi se sve u petlji pa ne izbacuje dobro.

10 godina
odjavljen
offline
Re: Php skripta
jupiteru kaže...
Imam dvije tablice, i sad zelim postavit uvijet tako  kad odaberem iz te tablice  dvije rijeci da mi ispise sliku. To je na foru da je u prvoj tablici imam zutu boju a u drugoj plavu,kad odaberem te dvije boje, odosno rijeci, da mi izbaci sliku zuto-plavog mercedesa(bezz navodim primjer).

Ali posto ima puno kombinacija boja, zezne mi se sve u petlji pa ne izbacuje dobro.

Ili case switch, logički operatori, kao što sam ti u gornjem primjeru naveo: if($color == "yellow" && $color == "blue") {echo "Putanja do slike zutozelenog mercedesa" } else { ... }. Case ako imaš jako puno kombinacija. Pod tablicom misliš na tablicu, odnosno prikaz tabličnih podataka ili tablicu u bazi?

7 godina
neaktivan
offline
Re: Php skripta
alankish kaže...
jupiteru kaže...
Imam dvije tablice, i sad zelim postavit uvijet tako  kad odaberem iz te tablice  dvije rijeci da mi ispise sliku. To je na foru da je u prvoj tablici imam zutu boju a u drugoj plavu,kad odaberem te dvije boje, odosno rijeci, da mi izbaci sliku zuto-plavog mercedesa(bezz navodim primjer).

Ali posto ima puno kombinacija boja, zezne mi se sve u petlji pa ne izbacuje dobro.

Ili case switch, logički operatori, kao što sam ti u gornjem primjeru naveo: if($color == "yellow" && $color == "blue") {echo "Putanja do slike zutozelenog mercedesa" } else { ... }. Case ako imaš jako puno kombinacija. Pod tablicom misliš na tablicu, odnosno prikaz tabličnih podataka ili tablicu u bazi?

Ma nee, tablica nije u bazi, nije uopce tablica, nego tako sam opisao.

Radio sam ja ovako  if($color == "yellow" && $color == "blue") {echo "Putanja do slike zutozelenog mercedesa" } else { ... }.

Ali kad onda dajem drugi uvjet, ocu opet ovako nastaviti( if($color == "blue" && $color == "red") {echo "Putanja do slike plavocrveni mercedesa" } else { ... } ili trebam s necim rastavit od drugog uvjeta, ako me razumis?

10 godina
odjavljen
offline
Re: Php skripta
jupiteru kaže...

 

Ma nee, tablica nije u bazi, nije uopce tablica, nego tako sam opisao.

Radio sam ja ovako  if($color == "yellow" && $color == "blue") {echo "Putanja do slike zutozelenog mercedesa" } else { ... }.

Ali kad onda dajem drugi uvjet, ocu opet ovako nastaviti( if($color == "blue" && $color == "red") {echo "Putanja do slike plavocrveni mercedesa" } else { ... } ili trebam s necim rastavit od drugog uvjeta, ako me razumis?

 

Ono što ja vidim da tebi nedostaju osnove osnova, nevezano uz programski jezik, jesam li u pravu? Eh, i Noor ti je gore objasnio, ali na način razumljiv samo njemu. Sorry, Noor {#}

Ukoliko imaš više uvjeta koristiš if-elseif-else izraz:

if(provjera nekog uvjeta)

{

nekiBlok;

}

elseif(neki uvjet)

{

nekiDrugiBlok;

}

else(neki uvjet)

{

nekiTreciBlok;

}Ili switch statement.

9 godina
neaktivan
offline
Re: Php skripta

if > else petlja:

 

if(uvjet) {radio ovo} else {radio ovo}

 

elseif petlja

 

if(uvjet) {radio ovo}

elseif {radio za prvi elseif} 

...

elseif {radi ovo za n-ti elseif}

else{radio ovo ako ništa nije zadovoljeno}

 

također probaj matenatički ako je parno radi ovo, ako je neparno radi ovo i slićne fore zna skratiti kod

 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice